Πώς να επιλέξετε τα μεγέθη διπολική στο σχεδιασμό BiCMOS;

W

wee_liang

Guest
Γεια σου, είμαι νέος στο BiCMOS σχέδια (BJT ιδίως). Σε CMOS, επιλέγουμε WL αναλόγως να αποκτήσει η GM θέλουμε κλπ. Τι θα γίνει με BJT; Η βασική παράμετρος είναι να ποικίλλουν περιοχή εκπομπών, αλλά αυτό επηρεάζει μόνο μεταβλητή στην εξίσωση Ic. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις είναι επιλογή ενός καλού μεγέθους κατά τη διάρκεια της σχέδια; Ποιες είναι οι παρενέργειες, αν Ic είναι πολύ υψηλή για ένα μικρό BJT; Τυχόν κανόνες του αντίχειρα;

Συνήθης πρακτική για τη διπολική σχεδίαση - έχετε πολλές σταθερές διατάξεις συσκευή και το μοντέλο μπαχαρικών για κάθε διάταξη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αλλάζετε τη διάταξη μπορούν να αλλάξουν κάποιες παράμετροι του μοντέλου Spice. Και αυτό μπορεί να αλλάξει όχι μόνο δεν είναι παρά Rb, Rc ή άλλοι επίσης. Έτσι Εάν χρειάζεστε μεγαλύτερο μέγεθος τρανζίστορ καλύτερο να χρησιμοποιήσετε διάφορες σταθερής διάταξης συσκευές που είναι συνδεδεμένες παράλληλα. Επίσης, είναι καλή πρακτική όταν πρέπει να διατηρεί το συντελεστή για τις τρέχουσες καθρέφτες. Αν χρειάζεστε υψηλού ρεύματος συσκευές (πάνω από αρκετές εκατοντάδες mA) θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα λεγόμενα αντιστάσεις έρματος που συνδέονται με πομπού ή βάση. Το κέρδος (Β ή h21e) του τρανζίστορ διπολικής έχει εξάρτηση από Ιγ. Είναι μειώνεται τόσο με χαμηλή και υψηλή Ic Ic και έχει μέγιστο για κάποια μεσαία Ιγ. Η συσκευή πυκνότητα ρεύματος (ή το μέγεθος της συσκευής) πρέπει να αντιστοιχεί στο Ic όταν κέρδος έχει την μέγιστη τιμή. Καλή τύχη, FoM

απλά να προσθέσω στα όσα έχουν ήδη ειπωθεί. Συνήθως, τα Πόδια του τρανζίστορ έχει κατ 'ανώτατο όριο για Ic λίγο πριν H21 ξεκινά πτώση (στο υψηλότερο ρεύμα τέλος). Έτσι, για να επιλέξετε την περιοχή της συσκευής, να λάβει ένα τρανζίστορ που μπορεί να διεξάγει τις απαραίτητες Ic με καλή H21 και η οποία δίνει καλή Πόδια (αν το χρειάζεστε).

συνήθως σε BiCMOS διαδικασίες, η διαδικασία έχει ιδιαίτερα βελτιστοποιημένη για CMOS, και το BJT είναι «θραύσματα» συσκευές. Αν έχετε NPN & πλευρική pnp, αυτή είναι η περίπτωση. ούτως ή άλλως, αυτές οι διαδικασίες έχουν σχεδόν πάντα μια προτεινόμενη διάταξη npn, δεν είναι σαν τη διπολική όπου μπορείτε να σχεδιάσετε το εκπομπούς οποιοδήποτε μέγεθος που θέλετε. Επίσης, στο BiCMOS, η bipolars είναι τόσο μεγάλο (σε σύγκριση με το CMOS) ότι θα χρησιμοποιούνται μόνο για ειδικές πράγματα - ζεύγος είσοδο ενός χαμηλού offset ενισχυτή, bandgap, αισθητήρα θερμοκρασίας. αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν όλα τα BJT στο "σήμα" περιοχή - 1 έως 100uA, εκ των οποίων μόνο το BJT είναι ωραία να χρησιμοποιήσετε. bandgap φυσικά χρησιμοποιεί 1:8, κ.λπ., σε καμία περίπτωση δεν έχω δει ένα BJT δύναμη σε μια διαδικασία BiCMOS .. τι η αίτησή σας; θα πρέπει να εξετάζει αν ένα BJT είναι η κατάλληλη συσκευή για σας εάν ζητάτε να μεταφέρουν μεγάλα ρεύματα. Είναι πιθανόν να υπάρχει καλύτερη (μικρότερο) τον τρόπο με MOS.

Θα επιτρέψει στον εαυτό μου να διαφωνώ ότι οι διαδικασίες BiCMOS έχουν αποσπασματικό BJTs. Είμαι στιγμή εργάζονται με 0.35u BiCMOS SiGe και πρέπει να σας πω ότι έχουμε δύο κάθετες npn και pnp με περίπου 40Ghz Πόδια για το NPN. Επίσης, BJTs χρησιμοποιούμε σχεδόν παντού στο ίδιο επίπεδο με το CMOS. Πολλές φορές αποδειχθεί ότι είναι πολύ χρήσιμη.

Συμφωνώ με sutapanaki Σήμερα είμαι χρησιμοποιώντας 0.35um SiGe. Το Χυτήριο παρέχει υψηλής παράσταση NPN οποίων ft είναι μέχρι 40GHZ. Αλλά έχω ένα πρόβλημα πονοκέφαλο, για ένα συγκεκριμένο NPN. Αν έχω μόνο τον τρέχοντα προϋπολογισμό περίπου 100uA για κάθε οπαδό πομπού και ζεύγος διαφορικό. Θα επέλεγα μια μικροσκοπική συσκευή και προκατάληψη είναι στο υψηλότερο πόδια, όμως, το πρόβλημα που εξετάζεται εδώ, η μικροσκοπική συσκευή διαθέτει μια τεράστια αναντιστοιχία και παράμετρος offset. Πώς μπορώ να λύσει αυτό το πρόβλημα;

Νομίζω ότι u μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα τυπικό μέγεθος του foundry.just ως Unitrode company.they χρήση ακόμη και οι χρόνοι των δύο bipolars να οικοδομήσουμε ένα δύο τρανζίστορ bandgap.

hehe - μπορείτε να διαφωνώ, αν θέλετε. Θυμηθείτε, ανέφερα μια διαδικασία που περιέχει πλευρική pnp - αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι BJT σας είναι ο θραύσματα. κάθετη pnp είναι: η διαδικασία είναι τουλάχιστον στοχεύει να BJT, αν δεν προέρχεται από μια διαδικασία διπολική, και προφανώς, το σημείο του SiGe διαδικασία είναι να γίνει HBT γι 'αυτό θα ήταν πραγματικά ελπίζω να έχουμε μια καλή διπολική! Προσωπικά, νομίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλά κινητά τηλέφωνα στον κόσμο, ήδη, οπότε υποθέτω ότι δεν σκέφτονται ακόμη και για σας παιδιά φτωχών RF όταν σκέφτομαι BiCMOS, αλλά εγώ θα το έχετε κατά νου στο μέλλον ..

Η οικοδόμηση ενός πλευρική pnp δεν είναι επιστήμη πυραύλων, ξέρετε. Ακόμα και καθαρή CMOS τους έχει. Ως Στην πραγματικότητα η διαδικασία BiCMOS χρησιμοποιώ έχει πλευρική pnp πάρα πολύ, αλλά το γεγονός αυτό και μόνο δεν το κάνουν ένα αποσπασματικό proces. Α, και BTW, δεν είμαι ο τύπος RF, αλλά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν BiCMOS. RF δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να επωφεληθούν από αυτό.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back