Πώς να ελέγξετε LCD 16 x 2

I

iVenki

Guest
Είμαι με τη χρήση LCD 16 x 2 για την εμφάνιση δεδομένων που προέρχονται από μικροεπεξεργαστή μου. Έχω συνδέσει τα πάντα αλλά δεν πήρα τίποτα στην οθόνη LCD. Θέλω να ελέγξετε αν LCD μου εργάζεται ή όχι και αν έχω συγκολλημένες τέλεια ή όχι. Πώς πρέπει να το ελέγξετε;

Γεια σου, Ελέγξτε τον έλεγχο καρφίτσες RS, RW και Ενεργοποίηση είναι σωστή, αλλά και τον έλεγχο του λεωφορείου δεδομένων D0 να D7 που είναι τα δεδομένα LCD. Για να εξασφαλιστεί η συγκόλληση, μπορείτε να ελέγξετε την συνέχεια από το pin μικροελεγκτή για την LCD.

Βασικά δεν ξέρω τίποτα για LCD 16 x 2. Έχετε πει "Ελέγξτε τις ακίδες ελέγχου RS, RW και Ενεργοποίηση είναι σωστή, αλλά και τον έλεγχο του λεωφορείου δεδομένων D0 να D7 που είναι τα δεδομένα LCD." Πώς το κάνεις αυτό; [color = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Δημοσίευση προστέθηκε στις 15:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 15:10 ----------[/SIZE] [/ color ] τι θα συμβεί αν δώσω όλα 1 από D0 στο D7;

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Δημοσίευση προστέθηκε στις 15:13 -------- - Προηγούμενη θέση ήταν στις 15:11 ----------</span></span>
Θα ήθελα απλώς να ελέγξετε αν LCD μου εργάζεται ή όχι. Δεν θέλω να ελέγξει αν είμαι σε θέση να την διασύνδεση με μικροεπεξεργαστή αυτή τη στιγμή. Έτσι δεν νομίζω ότι θα είναι απαραίτητο για τον έλεγχο της RS, Rw και θα επιτρέψει καρφίτσες αυτή τη στιγμή.

Γεια σου, αυτό ελέγχεται. Αυτό θα βοηθήσει για τη διασύνδεση περιφερειακών συσκευών στον μικροελεγκτή.

LCD μου δουλεύει. Κανένα πρόβλημα. Αλλά δεν έχω την έξοδο. Θέλω να πω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη διεπαφή. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Γεια σου, μπορώ να γνωρίζω χωρίς να ελέγχουν τις ακίδες ελέγχου RS, RW και Ενεργοποίηση, πώς λέτε LCD σας λειτουργεί;

Καλά ήταν σβηστή όταν έδωσα την προσφορά. Ξέχασα να αναφέρω αυτό. Είμαι με τη χρήση Atmega 16L μικροελεγκτή.

Αν έχετε τον έλεγχο του PIN φωτισμός της LCD, ο οπίσθιος φωτισμός θα λάμψη. Αυτό δεν σημαίνει ότι η οθόνη LCD λειτουργεί. χωρίς να ελέγχουν τις ακίδες ελέγχου LCD, εμείς couldnt εκτυπώσουν τα δεδομένα πάνω στην οθόνη LCD.

Θα μπορούσε το θέμα να είναι με τον κωδικό σας;, ή να ξέρεις ότι είναι ΟΚ. γιατί να μην τον κωδικό εδώ για τους άλλους να ελέγχουν.

Πώς μπορείτε να ελέγξετε αν LCD είναι σε θέση να διαβάσει ή όχι;

Έχετε ένα σχηματικό να αναρτήσετε;

Είναι δυνατόν να γράψετε οτιδήποτε μέσω των ακροδεκτών δεδομένων D0 στο D7 και τα RW, R και Ενεργοποίηση καρφίτσες; Αν μπορείτε να μου δώσετε τις απαραίτητες τιμές για όλες τις καρφίτσες τότε θα μπορούσα να ελέγξετε αν LCD μου μπορεί να διαβάσει ή όχι.

Γεια σου, Στείλτε το σχηματικό και τον κώδικα, έτσι ώστε εμείς θα σας ενημερώσουμε.

Μπορείτε να κάνετε ένα μικρό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί αυτό το σεμινάριο και να ελέγξετε εάν οθόνη σας λειτουργεί ή όχι [url = http://www.avrfreaks.net/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t = 109,880] Προβολή θέματος - [TUT] HD44780 (χαρακτήρων LCD) διαγράμματα χρονισμού:: AVR Freaks [/url]

Αυτό το σεμινάριο θα λύσει το πρόβλημά σας ... LCD | Διασύνδεση LCD με μικροελεγκτή AVR (Atmega16) [/url] Μπορείτε να ανατρέξετε στο "στοιχείο" για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με LCD και μικροελεγκτή ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back