Πώς να δοκιμαστεί η ΕΑΘ LM317T Χρησιμοποιώντας πολύμετρο;

K

kengloong

Guest
Οποιοσδήποτε μπορεί κανείς να μου δείξει πώς να ελέγξει τα τρία (3) leged IC LM317T χρησιμοποιώντας πολύμετρο;

Ελπίζω κάποιος να με βοηθήσει το συντομότερο δυνατόν.

Χαιρετισμοί,
Keng Loong

Χρησιμοποιώντας ένα πολύμετρο σε δοκιμές ΘΣ είναι πολύ διφορούμενη θέμα ..
Στην περίπτωση του LM317 δεν πιστεύω τις δοκιμές θα είναι προσδιοριστικός ..
Χαιρετισμοί,
IanP

Είμαι σήμερα την αντιμετώπιση προβλημάτων ενός UPS (αδιάλυπτης Power Supply), για ενημέρωσή σας,
σας έχει ήδη αντικατασταθεί από 4pcs Power MOSFET STP60NF06 να STP60N06.Όμως, η UPS δεν είναι ακόμη εργασίας, το πρόβλημα τώρα είναι, όταν η AC εφοδιασμού της UPS, υπάρχει παραγωγή.Μόλις μου swithched στα ανοικτά των AC εφοδιασμού, η UPS και δεν αναφέρεται αποτύχει AC εφοδιασμού για έξοδο πρίζα.

Είμαι η υποψία LM317T ελαττωματικό αλλά δεν ξέρω πώς να δοκιμάσει αυτό το 3 κουτσές ΘΣ.Μπορείτε σας παρακαλώ να μου δείξει πώς να δοκιμάσει αυτό το στοιχείο;

Μπορούμε, σας παρακαλώ, να μου δώσει πιο σαφέστερο explaination πώς η ΕΑΘ LM317T εργασίας / λειτουργίας.

Ελπίζω να μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό.

Thanks & best regards,
Keng Loong, Liew

Η LM317T είναι μια σειρά ρυθμιζόμενο θετική γραμμική τάση ρυθμιστή.Έχει προσαρμοστεί pin pin εισροές και εκροές pin.Λειτουργεί ως μεταβλητή αντίσταση μεταξύ των εισροών και των εκροών pin έτσι ώστε η τάση μεταξύ της παραγωγής και της προσαρμογής της pin pin είναι 1.25V.προκειμένου να τη δοκιμάσουν, χωρίς να την καταργήσετε μπορείτε να μετρηθεί η τάση μεταξύ της παραγωγής και της προσαρμογής της καρφίτσες.Εάν είναι λιγότερο από 1.2V ή περισσότερες από 1.3V τότε δεν λειτουργεί σωστά.Να προσεκτικής, επειδή μπορεί να κλείσει αν έχει προσβληθεί από ή εάν η παραγωγή υπερβαίνει την τρέχουσα max της 1.5A.Επίσης, η τάση εισόδου μέτρο το ελάχιστο λειτουργικό εισροών-εκροών τάσης είναι περίπου 2V.Συνήθως μια τέτοια IC χρησιμοποιείται με ένα διαχωριστικό μεταξύ της τάσης εξόδου pin προσαρμόσει το pin και το έδαφος, ώστε να πάρετε μια ρυθμιζόμενη τάση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ρεύματος.Το pinout είναι προσαρμογή Vout-Vin κοιτάζοντας από το μέτωπο.

ptmsl έγραψε:

Η LM317T είναι μια σειρά ρυθμιζόμενο θετική γραμμική τάση ρυθμιστή.
Έχει προσαρμοστεί pin pin εισροές και εκροές pin.
Λειτουργεί ως μεταβλητή αντίσταση μεταξύ των εισροών και των εκροών pin έτσι ώστε η τάση μεταξύ της παραγωγής και της προσαρμογής της pin pin είναι 1.25V.
προκειμένου να τη δοκιμάσουν, χωρίς να την καταργήσετε μπορείτε να μετρηθεί η τάση μεταξύ της παραγωγής και της προσαρμογής της καρφίτσες.
Εάν είναι λιγότερο από 1.2V ή περισσότερες από 1.3V τότε δεν λειτουργεί σωστά.
Να προσεκτικής, επειδή μπορεί να κλείσει αν έχει προσβληθεί από ή εάν η παραγωγή υπερβαίνει την τρέχουσα max της 1.5A.
Επίσης, η τάση εισόδου μέτρο το ελάχιστο λειτουργικό εισροών-εκροών τάσης είναι περίπου 2V.
Συνήθως μια τέτοια IC χρησιμοποιείται με ένα διαχωριστικό μεταξύ της τάσης εξόδου pin προσαρμόσει το pin και το έδαφος, ώστε να πάρετε μια ρυθμιζόμενη τάση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ρεύματος.
Το pinout είναι προσαρμογή Vout-Vin κοιτάζοντας από το μέτωπο.

IC αυτό έχει 3 pins και ένα heatsink συνδέεται με το μεσαίο pin πολύ.
αυτό το pin είναι η τάση εξόδου.
αν κοιτάξετε στο θγ, τα πόδια προς το μέρος σας, η σωστή είναι η συμβολή pin.
πρέπει να δείτε μια ελάχιστη διαφορά μεταξύ των δύο 1.2V καρφίτσες, διαφορετικά η ΕΑΘ είναι ελαττωματικά.
Επιπλέον, η πρώτη δοκιμή για να δείτε αν έχετε τάση εισόδου!
3ο pin σταθεροποιείται η τάση αναφοράς για τη σωστή λειτουργία τους.
να προσεκτικής, διότι η πλωτή PWR εφοδιασμού, "βλέπουν" μόνο τα differnce μεταξύ εισροών και εκροών, μπορεί να έχετε την έκπληξη να finf πολύ υψηλές και επικίνδυνες τάσεις εισαγωγής!

Μπορείτε να μου εξηγήσετε πιο αναλυτικά για τον εαυτό μου για αυτό το IC LM317T.

Μπορείτε να μου γνωρίζουν πώς να δοκιμαστεί σε αυτό το LM317T.Γιατί είμαι ακόμα σαφής σε αυτό.

LM317T είναι fuuction όπως για τη μετατροπή
12 VDC να 240VAc στην UPS Σύστημα?

Γεια σου!

Καλή ιδέα είναι να το LM317T δελτίο:

http://www.national.com/pf/LM/LM317.html

Πάρτε το IC από το κύκλωμα και να χρησιμοποιήσετε μια breadboard 2 αντιστάσεις (ή 1 αντίσταση και ένα ποτενσιόμετρο) και ένα μεταβλητό DC ρεύματος, αυτή η σειρά του αυτό να είναι δυνατόν να ελεγχθεί με τη multester.Η LM317T δεν είναι σαν ένα πακέτο TO220 διπολικού τρανζίστορ που μπορεί να ελεγχθεί μόνο με ohmeter.

Αν αυτό το πράγμα που υποψιάζομαι τότε θα ληφθούν και να τεθούν σε ένα επόμενο.Εάν λειτουργεί το παλιό 317 ρίξει μακριά.Φυσικά θα μπορούσε να καταλήξει με δύο τηγανητές 317
του αν κάτι άλλο είναι λάθος.Ο μόνος εύκολος τρόπος για να ελέγξετε αυτά τα πράγματα είναι σε ένα πραγματικό κύκλωμα.

Εάν αυτό αποτύχει LM317T ΘΣ / ελαττωματικό, είναι ότι θα εξακολουθεί να παράγει τάση εξόδου;

Κατανοώ ότι είναι LM317T λειτουργούν ως ρυθμιστή τάσης, τα μόλις εξασφαλιστεί η τάση εξόδου που παράγεται είναι σταθερό.Έχω δίκιο;Έτσι, είναι δυνατόν η IC ακόμη μια τάση εξόδου;Διορθώστε με αν είμαι λάθος.

Ευχαριστώ!

Ναι, είναι πιθανό ότι το LM317 είναι ελαττωματική και εξακολουθεί να παράγει τάση κατά την έξοδο.Ελέγξτε την τάση μεταξύ του αριστερού και μεσαία καρφίτσες (προσαρμόσετε - Vout) αναζητούν από το μέτωπο.Εάν είναι μεγαλύτερη από 1.3V η συσκευή είναι πιθανώς ελαττωματικό.Πώς το LM317 χρησιμοποιείται εξαρτάται από την εφαρμογή και την τοπολογία του κυκλώματος.Εάν εξακολουθεί να μην είναι σίγουροι ότι το μέτρο της τάσης στις τρεις καρφίτσες και, ει δυνατόν, το σημερινό από το μεσαίο pin (Vout) και την απάντηση ώστε να μπορέσουμε να σας καθοδηγήσει περαιτέρω.

Παρακάτω θα βρείτε το αποτέλεσμα της δοκιμής που έγινε με συνδεδεμένα με την AC & Battery εφοδιασμού.

Αποτέλεσμα δοκιμής: --
Κέντρο Pin & Δικαίωμα Pin
AC = 5.68V
DC = 6.15V
Κέντρο Pin Pin & Αριστερά
AC = 8.55V
DC = 1.232V

Θα περιπλανηθείτε τώρα στο κύκλωμα τώρα μεταφέρει AC ή DC τάση, παρακαλούμε συμβουλές.

Ελπίζω κάποιος μπορεί να με βοηθήσει να λύσει το πρόβλημά μου.

Φαίνεται ότι κάτι είναι oscilating.Δεδομένου ότι οι DC τάσης μεταξύ Ρυθμίστε και Out είναι σωστές και υπάρχουν αρκετά περιθώρια συνεχούς ρεύματος μεταξύ εισόδου και εξόδου, η συσκευή είναι πιθανόν εργασίας.Πρέπει να δοκιμάσετε την εξέταση των εισροών καρφίτσα με osciloscope ή η έρευνα γύρω από αυτό το κύκλωμα πυκνωτών (ρυθμιστές τάσης μπορεί μερικές φορές να τους πυκνωτές oscilate αν είναι ελαττωματικά ή ο βρόχος ανάδρασης είναι σπασμένα).Με τον τρόπο αυτό το κύκλωμα είναι στο φορτιστή μπαταρίας ή το inverter;Ποια είναι η τάση εξόδου από αυτή την ρυθμιστική αρχή να είναι;

Σας ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες.

Το σήμα εξόδου του ρυθμιστή υποτίθεται είναι 24,43 VDC, αλλά τώρα μου το κύκλωμα είναι απλά δίνοντας 6.15VDC.Αυτό το κύκλωμα είναι νομίζω Invertor αιτία είναι πολύ κοντά στην έξοδο του κυκλώματος.Ορισμένα περισσότερο, όταν μετράται επί της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της UPS απενεργοποιείτε, η παραγωγή της μπαταρίας είναι 11.99VDC και όταν ενεργοποιείται η UPS, είναι άλλαξε σε 12.16VDC.Αυτό σημαίνει τη φόρτιση της μπαταρίας είναι κάτω, έτσι;

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου εξηγήσει περισσότερα για oscilating διαδικασία;

Ναι η αύξηση της τάσης που υποδεικνύει ότι η μπαταρία φορτίζεται, αλλά με ανησυχεί το γεγονός ότι η τάση των 12.16V είναι πολύ χαμηλή.Ίσως δεν έχει χρέωση, αλλά η αύξηση της τάσης που προκαλείται από το φορτίο που αποσυνδέεται από την μπαταρία.Μπορείτε να συνδέσετε ένα πολύμετρο να μετρήσει currrent σε σειρά με την μπαταρία για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια χρέωση τρέχουσα;Αν δεν κάνει η αύξηση της τάσης της μπαταρίας σιγά-σιγά με την πάροδο του χρόνου;Όσο για την ταλάντωση το LM317 όπως και οι περισσότερες ρυθμιστικές αρχές είναι εν μέρει γραμμικές έναν ενισχυτή οδήγηση περάσει τρανζίστορ και αυτό μπορεί να κυμαίνεται, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν (γίνεται ασταθής και παράγει AC συνιστώσα υπερτιθέμενο στην έξοδο DC).Ποια είναι η τάση από το έδαφος για να προσαρμόσει το pin; (DC Voltage) Ποιες είναι οι τιμές των αντιστάσεων μεταξύ vout-προσαρμοστεί και να προσαρμόσει-εδάφους;Μήπως κάτι αλλαγή αν τοποθετήσετε έναν πυκνωτή περίπου 10uF από vout στο έδαφος ή από το έδαφος για να προσαρμοστεί;

αντί να χρησιμοποιήσει multitester, δοκιμάστε το κύκλωμα δοκιμών.προσπαθήσουμε να την εξουσία ciruit αν είναι συνδεδεμένο το θγ τότε μέτρο, εάν υπάρχει διαθέσιμη τάση των εισροών πλευρά.αν δεν υπάρχει, τότε ίχνος πίσω για πιθανές διακοπές της κυκλώματα.μέτρο το αντοχές των εισροών αντιστάσεις.αν υπάρχει μια τάση εισόδου, στη συνέχεια, δοκιμάστε να μετρούν την τάση εξόδου.αν δεν υπάρχει έλεγχος της προσαρμόσει το pin του θγ για τυχόν διακοπές ή ανοικτή αντοχές.αν όλες οι αντιστάσεις είναι καλό και ακόμα δεν τάση εξόδου, οι πιθανότητες είναι το ic είναι ελαττωματικό.Επίσης προσπαθήστε να δείτε αν υπάρχει σειρά περάσει τρανζίστορ που συνδέονται με την εισροή πλευρά της ΕΑΘ για τα κοντά παντελόνια και τα ανοικτά.αντικαταστήσει το θγ ταυτόχρονα.θα ήταν χρήσιμο αν διάγραμμα του κυκλώματος είναι στο χέρι.καλή τύχη

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back