Πώς να διεπαφή SATA για τον επεξεργαστή OMAP35XX;

M

manu.s

Guest
Θέλω να παρέχει μια διεπαφή SATA για τον επεξεργαστή OMAP35xx από TI.The OMAP35xx δεν διαθέτει ενσωματωμένο SATA ή ΑΤΑ controller.The διάφορες δυνατότητες που αναλύθηκαν ήταν
1.To παρέχουν μια εξωτερική ελεγκτής SATA με υψηλότερα τέλη FPGA και να το αντιμετωπίσουμε ως μια μνήμη μου χαρτογραφήθηκαν / O-είναι μια δαπανηρή λύση: cry:

2.To παρέχουν μια εξωτερική (ΑΤΑ ελεγκτής σε CPLD) και να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό PATA με SATA γέφυρα IC.
(AS ανά αντίληψή μου, διακίνηση μεγαλύτερη από 16,7 MB / s για την ΑΤΑ είναι δυνατή μόνο με τη λειτουργία DMA Ultra της operation.Not γνωρίζει πολλά για το Ultra DMA, αλλά η OMAp35xx δεν διαθέτει ένα εξαιρετικά λειτουργία DMA λειτουργίας)

3.To παρέχει ένα USB στο μετατροπέα SATA γέφυρα IC. (Εδώ η θεωρητική απόδοση μέγιστο δυνατό είναι 480Mb / s του HI ταχύτητας USB)

Παρακαλώ σχολιάστε these.Also προτείνουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τη διεπαφή SATA με OMAP35xx;

κατα

Όλα εξαρτώνται από το τι είναι ο στόχος σας τέλος αυτού του έργου του.
Σκοπεύετε να κάνετε ένα προϊόν που θα μπει στην παραγωγή ή είναι απλά για μια σύζυγος του σχεδιασμού;

Χρησιμοποιώντας ένα FPGA ως ελεγκτής SATA είναι τόσο ακριβό και δύσκολο, εγώ δεν θα το σκεφτόμουν ότι ως λύση.

Είναι πολύ εύκολο να εφαρμόσει μια διεπαφή PATA για OMAP35xx, μπορείτε να εφαρμόσουν εύκολα Fast DMA interface σε στενή σχέση με το Ultra DMA στο PC.

Για το USB, θα ήμουν πολύ προσεκτικός, παρ 'όλο TI λέει ότι υποστηρίζει την πλήρη USB διασύνδεση υψηλής ταχύτητας, στην πραγματικότητα, δεν νομίζω ότι μπορείτε να πάρετε περισσότερα από 300Mb / s το πολύ.

Δούλευα at TI ως επίπεδο 2 Στήριξη για τα προϊόντα OMAP τους πριν αυτά αποκοπούν το προσωπικό τους στη Γαλλία και πήρε απαλλαγούμε από σχεδόν όλους τους εργολάβους (μου περιλαμβάνεται), εάν δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα έργα σας και τις ανάγκες σας, ίσως θα είναι σε θέση να να σας βοηθήσει με το έργο σας.

Cheers,
/ Farhad Abdolian

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας υπόσχομαι.

Σχεδιάζουμε να κάνουν αυτό το προϊόν.

Έτσι, η λύση που αφορούν τον ελεγκτή PATA σε ένα CPLD και PATA / SATA μετατροπέα φαίνεται να είναι μια καλύτερη επιλογή για μέγιστη απόδοση.
Το βασικό διάγραμμα που δείχνει αυτό το interface (όπως αντιλαμβάνομαι) επισυνάπτεται παρακάτω.
Η κατανόησή μου τρέχουσα / απορίες σχετικά με αυτό το interface, αναφέρονται παρακάτω.

Για μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων με interface ATA, Ultra DMA ο τρόπος λειτουργίας είναι απαραίτητη.

Πώς λειτουργεί το σύστημα OMAP35xx DMA μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά σε στενή σχέση με το Ultra DMA;Να το εξαιρετικά πρωτόκολλο DMA να τεθεί σε εφαρμογή το CPLD;

Εάν συμβαίνει αυτό, κάντε ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης buffer δυνατόν με CPLD;

Ποια θα είναι η μέγιστη δυνατή μέσω θέσει για PATA με αυτό το interface;Είναι αυτό περιορίζεται από το λεωφορείο IO ταχύτητα του OMAP 35xx;

Παρακαλώ σχολιάστε τα ερωτήματα.

Thanks & regards
Manu

Γεια Manu.s,
Φοβάμαι πως δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σας λεπτομερώς ότι εύκολα.

Δεν νομίζω ότι θα είναι cust αποτελεσματικά για την εφαρμογή της UDMA σε ένα CPLD.δεδομένου ότι θα πρέπει να έχετε πολλή μνήμη και τη λογική να το πράξουν.

Η GPMC διαθέτει μια εσωτερική FIFO που θα είναι χρήσιμες για το σκοπό σας εδώ.Ένας τρόπος για να καθορίσει το πρόβλημά σας θα είναι να καταστεί η CPLD so δρα σαν μια μνήμη και στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέγιστο εύρος ζώνης της διεπαφής SDMA ή / και τη χρήση της σύγχρονης GPMC το Multiple Burst mode δεδομένων.

Νομίζω ότι μπορείτε να υπολογίσετε την πιθανή μέγιστη εύρος ζώνης, αν εξετάσουμε τη διεπαφή GPMC στην TRM του OMAP35xx.

Ένας ανόητη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα OMAPL1xx ως δούλος σας SATA που είναι πολύ πιο ακριβό και πιο περίπλοκη λύση, αλλά σας δίνει πολύ περισσότερη ελευθερία και δύναμη της CPU.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
/ Farhad Abdolian

Γεια

Ματιά στο site Actel για χαμηλό κόστος FPGA έχουν την αφθονία των βασικών κοστούμι για την ύπαρξη χαμηλού κόστους FPGA

Μερικά από τα βασικά δίνονται δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιήσετε το Actel FPGA στο σχεδιασμό σας, μια λύση που θα μπορούσε να σας κοστίσει λιγότερο από 1 $ ανά μονάδα κατά την γραμμή παραγωγής

Όλα τα καλύτερα

Bobi
Το ειδικό μικροελεγκτή

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back