Πώς να ασχοληθεί με την «απόσβεση» ένα πρόβλημα

S

shengwuei

Guest
Αγαπητοί μου, έχω ένα εκπομπής / λήψης σύστημα, το οποίο είναι λειτουργικά, αλλά έχουν εργαστεί "απόσβεσης (?)" Πρόβλημα για την πορεία λάβετε. Ένα απλό διάγραμμα του συστήματος, όπως φαίνεται παρακάτω, μια μικρή αλλά όχι αμελητέα "απόσβεσης" κυματομορφή μπορεί να παρατηρηθεί τόσο πριν όσο και μετά από λήψη ενισχυτή (ανακυκλώθηκε σε κόκκινο χρώμα, όπως το παρακάτω σχήμα, αυτό το πρόβλημα να γίνει σοβαρή, μετά την ενίσχυση του ενισχυτή λήψη). Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι ένα "απόσβεση" πρόβλημα ή όχι, διότι η συχνότητα της κυματομορφής είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι μεταδίδεται σήμα (50MHz). Έχω προσθέσει κάποια πυκνωτών σε σειρά για να φιλτράρει την κυματομορφή, αλλά βρέθηκαν άχρηστο. Ενδεχομένως υπάρχει ακόμα κάποια τμήμα υψηλής συχνότητας (κοντά στην συχνότητα εκπομπής) στο εσωτερικό της κυματομορφής έτσι ώστε ένα απλό φίλτρο χαμηλής διέλευσης δεν θα λειτουργούσε. Υποθέτω ότι πρέπει να βρούμε την αιτία της «απόσβεσης» πρόβλημα ώστε να μπορώ να κάνω είναι να εξαλειφθούν πλήρως στην διαδρομή υποδοχής. Πραγματικά δεν έχουν καμία ιδέα για το πώς να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, ο καθένας μπορεί να μου δώσει μια ιδέα για αυτό; Εκτιμήθηκε για τη συμβολή σας.
damping.jpg

Νομίζω ότι, θα πρέπει να δώσετε κάποιες ουσιαστικές πληροφορίες για το σύστημα. Χωρίς αυτό, θα πρέπει να περιοριστώ σε γενικές εκτιμήσεις. - Μπορείτε να ελέγξετε, αν το ανεπιθύμητο σήμα εξακολουθεί να είναι υπό παρατήρηση κατά την αντικατάσταση του "μετατροπέα", με ένα ισοδύναμο φορτίο. Αν ναι, έχετε αποδείξει, ότι το πρόβλημα είναι πιθανότατα συνδέονται με τη συμπεριφορά του ενισχυτή. Υποθέτω, ότι το σήμα οδήγησης είναι σαφώς δωρεάν από τις αντίστοιχες συνιστώσες χαμηλής συχνότητας και ότι δεν μεταγωγή σήματος (κρυμμένο στο διάγραμμα), εμπλέκεται με το κύκλωμα. - Έχετε ξεκινήσει ένα άλλο νήμα που σχετίζονται με αντιστοίχιση PA. Αν η "εκπομπή ενισχυτή" είναι στην πραγματικότητα μια 300 W PA και όχι γραμμικό ενισχυτή, θα πρέπει να εξετάσει απλά μεταβατικά DC προκατάληψη που προκαλείται από την μη-γραμμική στάδιο εξόδου. Σε αυτή την περίπτωση, ένα αποτελεσματικό φιλτράρισμα ζωνοπερατό θα πρέπει να αφαιρέσετε το πρόβλημα. PS: Δεν νομίζω ότι ο όρος «απόσβεση» είναι μια κατάλληλη περιγραφή της παρατηρούμενης παροδικό σήμα.

Την πιο γνωστή ίσως το Tx Rx σε διαρροή. Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες όπως επισημαίνεται από την άλλη αφίσα.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back