Πώς μπορούμε να λύσουμε την εξίσωση

L

lqkhai

Guest
Αγαπητέ, θα ήθελα να βρουν τη ρίζα (EF) αυτής της εξίσωσης. sum_k (1 + ln ((Ef-E (k)) / (kB * T))) = Constant. sum_k: το άθροισμα πάνω από k E (k), kB, T: είναι γνωστό ήδη Ef: είναι άγνωστη παράμετρος Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να με βοηθήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων lqkhai

Γεια σου, Αυτό είναι μια συνηθισμένη εξίσωση στη Φυσική. Και ήθελα να συστήσω το Newton-Rapson μέθοδο όπως παρακάτω. Εξίσωση μου έχουν τη μορφή f (Ef) = 0. Για να βρείτε μια ρίζα της εξίσωσης που έδωσε μία πρώτη προσέγγιση Po και χρησιμοποιώντας την επανάληψη P (k) = P (k-1)-f (P (k)) / f (P (k-1)) k = 1, 2,3 ... Πώς μια περίοδο λύση σας; Παρακαλώ σχολιάστε περισσότερο εκεί ευχαριστούμε εκ των προτέρων lqkhai

Ίσως analythic λύση Σ {1 + ln [(Ef - Ek) / (kBT)]} = k C + Σ ln (Ef - Ek) - Σ ln (kBT) = C ln [Π (Ef - Ek)] = Γ - Κ + Σ ln (kBT) Π (Ef - Ek) = exp [Γ - Κ + Σ ln (kBT)] Η τελευταία εξίσωση είναι μια πολυωνυμική εξίσωση του βαθμού k. Δεν είναι όλοι οι ρίζες της είναι αποδεκτή λύση (π.χ. Ef

Ευχαριστώ τον άνθρωπο! Νομίζω ότι η προσέγγιση αυτή είναι δύσκολο να εφαρμοστεί αριθμητικά. Δεδομένου ότι υπάρχει μια μεγάλη δυνατότητα ρίζες από την τελευταία εξίσωση σας. Στην παραπάνω εξίσωση μου υπάρχει μόνο μία δυνατή ρίζα. cheers, lqkhai

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back