Πυκνωτής χρέωσης πρόβλημα κατά την εκκίνηση

N

nikhilele

Guest
παρακάτω κύκλωμα δείχνει 3 τερματικό σταθμό ή οποιοδήποτε τύπο του ρυθμιστή μπορεί να αλλάζουν είδος επίσης.

Στο Ouput έχουμε μεγάλες 3300UF capaictance στην εξουσία, όταν εφαρμόζεται ένα μεγάλο ρεύμα θα πρέπει να υποχρεούνται να παρακρατούν από αυτό και τώρα, αν είναι ρυθμιστής των 250mA βαθμολογία τότε αυτή η σημερινή εκτόξευση μπορεί να αποβεί μοιραία για την ρυθμιστική Έχω δίκιο.

Ποια είναι λοιπόν πρόταση για την προστασία του.

Donot θυμάμαι εγώ είδα μια φορά μια δίοδο από τις εισροές στα Ouput που χρησιμεύει για το σκοπό αυτό.Δεν είμαι σίγουρος για αυτό.
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

Reulators Τάση έχουν εσωτερική τρέχον όριο το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι 250mA, έτσι ώστε το μέγιστο της 3300ľF καπάκι θα "δούμε" είναι ≈ 250mA ..και μην ανησυχείτε, τίποτα δεν θα συμβεί με την ρυθμιστική εάν δεν υψηλότερη τάση είναι παρών κατά την έξοδο (με αναφορά στην είσοδο) ..Επομένως μια καλή ιδέα θα είναι να συνδεθεί μια δίοδος μεταξύ του pin εξόδου (άνοδος) και το σύνολο (κάθοδος) ..

Χαιρετισμοί,
IanP

Όπως u πρότειναν έχω κατάρτιση νέο διάγραμμα.

Πες μου ότι έχω δίκιο στην εξήγηση των παρακάτω:
Δίοδος θα παρέχει ρεύμα για φόρτιση πυκνωτή που θα είναι ταχύτερη τότε νωρίτερα.
Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιούμε LM7805 και αν εισόδου είναι 9V και oput θα είναι 5V.
Αλλά, όπως δίοδος χρησιμοποιείται στην κάθοδο της διόδου θα δώσει 9V-Vd δηλαδή περίπου 8.5V αλλά Ouput ρυθμιστική αρχή θα πρέπει να κολλήσει στην 5V πώς είναι αυτό δυνατό.
Μπορεί να οφείλεται σε ζωοτροφές πίσω κύκλωμα στο ρυθμιστή.

Αυτή η δίοδος πρέπει να συνδεθεί ως εξής:

Ανόδου για την παραγωγή ..
Καθόδου στην είσοδο ..

Πρέπει να ανατρέψει αυτή την τάση και η παραγωγή θα μείνει στην 5V ..
(βλέπε παρακάτω εικόνα)
Αυτό είναι για την προστασία ..
Εάν χρειάζεται να χρεώσει το πυκνωτή εξόδου γρηγορότερα και γνωρίζετε ότι η ανεξέλεγκτη τάση εισόδου δεν θα είναι υψηλότερη από ό, τι 9V, μπορείτε να συνδέσετε 5V1 δίοδο zener μεταξύ εισόδου και εξόδου ..
Αυτό θα βοηθήσει την είσπραξη του πυκνωτή εξόδου μέχρι, ας πούμε, 4V και θα προστατεύσει την έξοδο του ρυθμιστή τάσης σαν να ήταν ένα πρότυπο δίοδος ..

Χαιρετισμοί,
IanP

Πήρα το σημείο σας.
Αλλά σε λίγες κυκλώματα που έχω δει schotky διόδους που συνδέονται.
τι είναι για.

Η ρυθμιστική τάση πρέπει να έχει μια τρέχουσα λειτουργία περιορισμό.Διαφορετικά μεγάλο κύμα τρέχουσα ροή κατά την εκκίνηση.Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αντίσταση σε σειρά παραγωγής και μετά πυκνωτή φόρτισης σε πλήρη τάση εξόδου μπορεί να παρακαμφθεί μέσω ενός ρελέ επαφή.Μια άλλη λύση χρησιμοποιώντας NTC αντίσταση.
Νομίζω τρέχουσα περιορισμός είναι η καλύτερη λύση.
Χαιρετισμοί,

Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε
όλα κύκλωμα εξουσία θα πρέπει να έχει εισροής περιοριστής ρεύματος?
Επίσης, σε SMPS πρέπει να είναι μαλακό ελεγκτή εκκίνησης.u οποιοδήποτε τρόπο μπορεί να βάλει μια αντίσταση β4 ή μετά τη ρυθμιστική αρχή για τον περιορισμό αυτό το ρεύμα.

Παράθεση:

u οποιοδήποτε τρόπο μπορεί να βάλει μια αντίσταση β4 ή μετά τη ρυθμιστική αρχή για τον περιορισμό αυτό το ρεύμα.

Ρυθμιστές τάσης λειτουργούν πολύ καλά ως τρέχουσα περιορισμού, contant πηγές ρεύματος κ.λπ. κ.λπ. και δεν απαιτούν εισροή τρέχουσα προστασίας ..
Ωστόσο, εάν πραγματικά επιμένουν στην σύνδεση ενός εισροής τρέχουσα limitter μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά dvices μπορείτε να βρείτε εδώ:

Παράθεση:

Όπως προαναφέρθηκε, η μεγάλη πυκνωτών φίλτρου εμφανίζεται σαν ένα βραχυκύκλωμα κατά τη σειρά της-για.
Σύντομα μετά, οι πυκνωτές αναπτύξει μια επιβάρυνση της ˝ CV2, όπου C είναι η χωρητικότητα του κυκλώματος και V είναι η τάση ανόδου.
Η επιβάρυνση αυτή είναι η ποσότητα της ενέργειας που πρέπει να άντεξε από την εισροή περιοριστής ρεύματος, πρώην πιεστεί σε joule.
Μέγεθος και την ποιότητα της κατασκευής καθορίζουν σε γενικές γραμμές το ποσό της ενέργειας που μπορεί να απορροφηθεί από ένα κύμα Limiter.
Ως εκ τούτου, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να επιλέξετε ένα Surge Limiter με επαρκή ικανότητα να απορροφήσει την ενέργεια.
Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφική αστοχία του Surge Limiter.Η εισροή περιοριστής ρεύματος τοποθετείται συνήθως σε σειρά με τη δίοδο γέφυρα, με κινητήρα, ή άλλα στοιχεία του συστήματος που επωφελούνται από την εισροή προστασίας.
Για επιπλέον προστασία, δύο Surge Limiters μπορούν να τοποθετηθούν σε σειρά.

nikhilele έγραψε:

παρακάτω κύκλωμα δείχνει 3 τερματικό σταθμό ή οποιοδήποτε τύπο του ρυθμιστή μπορεί να αλλάζουν είδος επίσης.Στο Ouput έχουμε μεγάλες 3300UF capaictance στην εξουσία, όταν εφαρμόζεται ένα μεγάλο ρεύμα θα πρέπει να υποχρεούνται να παρακρατούν από αυτό και τώρα, αν είναι ρυθμιστής των 250mA βαθμολογία τότε αυτή η σημερινή εκτόξευση μπορεί να αποβεί μοιραία για την ρυθμιστική Έχω δίκιο.Ποια είναι λοιπόν πρόταση για την προστασία του.Donot θυμάμαι εγώ είδα μια φορά μια δίοδο από τις εισροές στα Ouput που χρησιμεύει για το σκοπό αυτό.
Δεν είμαι σίγουρος για αυτό.

VSMVDD έγραψε:
Παράθεση:

αν αυτό αναιρεί την αντίσταση ic () ρυθμιστή τάσης θα είναι κατεστραμμένο

Αγοράστε υπερβολική τρέχουσα

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back