Πρόβλημα με triac κύκλωμα

N

Nora

Guest
Γεια σας έχω κατασκευάσει ένα triac κύκλωμα, χρησιμοποιώντας το προτεινόμενο κύκλωμα δελτίο δεδομένων του triac οδηγού. Δεν δουλεύει και αφού δεν ξέρω τι να περιμένω, θα ήταν μεγάλη για να πάρετε κάποια βοήθεια αντιμετώπισης προβλημάτων. Έχω επισυνάπτεται το κύκλωμα ψαλιδίζω. Υπάρχει μια παλλόμενη εξόδου από το μέχρι που πηγαίνει προς την optocoupler (triac οδηγός MOC3023) ότι μπορώ να δω που υπάρχει μια λυχνία να αντικατοπτρίζουν. Επίσης, επαληθεύεται παλμό εξόδου με το πεδίο εφαρμογής. Από την άλλη πλευρά του triac οδηγός, πιστεύω ότι θα περιμένατε να δείτε περισσότερα pulsing, αλλά δεν το κάνουν. Και δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη έξοδο από το triac οδηγού, δεν υπάρχει τίποτα για να πάρει την πύλη του triac. Φύλλο εδώ: http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/7472.pdf φορτίο μου στο 115AC πλευρά είναι μόνο 24ohms. Αναρωτιέμαι αν είναι πολύ μικρή; Μήπως το triac ανάγκη περισσότερο φορτίο; Ή είναι ένα από τα μέρη μου σπασμένο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Νόρα

δοκιμάστε να αντιστρέψετε triac καρφίτσες σας MT1 και MT2: στην οικογένεια ΜΣ 30xx η έξοδος ΜΣ πρέπει να είναι μεταξύ MT2 και G και της μεταξύ σας MT1 και Ζ αυτό είναι γραμμένο πουθενά, αλλά μερικοί διακόπτες μην συνδεθεί εάν ... Είχα το ίδιο πρόβλημα αυτή την εβδομάδα ... :)

Η 1k αντίσταση περιορίζει το ρεύμα στο LED του οπτικο μόνο 3mA. Το ελάχιστο ρεύμα στο δελτίο ισχύει κατά μείζονα λόγο να μειώσουν την αξία της 1k αντίσταση. Το μέγιστο επιτρεπόμενο ρεύμα από ένα ΣΜΕ είναι 25mA. 24 Ω σε κύκλωμα 115V 551W είναι. Το ρεύμα κορυφής είναι 6.8A.

BTW, τι είναι ΤΒ1 & TB2; Αν πρόκειται για τίποτα μετασχηματιστή πρόκειται να λειτουργήσει χαιρετισμούς Nandhu

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Kripton-Πάω να μεταβείτε MT1 και 2 αυτή την εβδομάδα-τι παράξενο πράγμα που ΔΕΝ πρέπει να εκτυπώσετε σε δελτίο σας! ΤΒ1 και TB2 βάση για μπλοκ ακροδεκτών 1 & 2. Ναι, οι βατ είναι υψηλές. Το φορτίο είναι μια θερμάστρα. Το triac είναι σχεδιασμένα για πιο 6.8A ότι έτσι πρέπει να είναι εντάξει. Στο δελτίο που ψάχνω στα σελίδα 3 από 10 www.fairchildsemi.com/ds/MO/MOC3010M.pdf Λέει ότι η τιμή ενεργοποίησης LED (ΔΟΔ) για MOC3023 πρέπει να 5mA , οπότε ναι, πάνω από 3mA. Έτσι, 5V-1.2V (LED) / 5mA = ~ 750ohm. Εντάξει, μπορεί να μειώσει 1k-ευχαριστώ για την επισήμανση! Νόρα

είναι τα πράγματά σας λειτουργεί τώρα;

[Quote = Νόρα] Kripton-Πάω να μεταβείτε MT1 και 2 αυτή την εβδομάδα-τι παράξενο πράγμα που ΔΕΝ πρέπει να εκτυπώσετε σε δελτίο σας! Νόρα [/quote] στην πραγματικότητα, αν κοιτάξει κανείς σχηματικές αναπαραστάσεις γύρω από το διαδίκτυο με ένα moc30xx, και αν είναι γραμμένα τα τερματικά, υπάρχει πάντα MT2 (ή Α2) - το ΜΣ - και G, αλλά δεν είναι πάντα γραπτή και οι διακόπτες είναι υποτίθεται ότι είναι αναστρέψιμη μεταξύ MT1 και MT2 βρήκα κάποιον που μόλις επεσήμανε το γεγονός της MT2 και MOC, όπως και ήρθα στον ίδιο πρόβλημα το θυμόμαστε ... άλλαξε MT1 και MT2 και triac μου αλλάζουν! triacs κάποιοι χρειάζονται αυτό, δεν ξέρω γιατί, αλλά είναι ένα γεγονός που πειραματίστηκε πολύ. TRIAC μου ήταν BTB16-600BW αφορά,

οι διακόπτες υποτίθεται ότι είναι αναστρέψιμη μεταξύ MT1 και MT2
Δεν είναι αναστρέψιμα σε σχέση με τη σύνδεση του φορτίου, αλλά ποτέ αναστρέψιμη για το αυτοκίνητο πύλη. Μπορείτε να αναγνωρίσετε εύκολα ένα χαμηλής αντίστασης μεταξύ G και MT1 (Α1).

Ζήτω! Λειτουργεί. Άλλαξα MT1 και MT2 και όλα είναι καλά. Θα στραφούν από το resister το πολύ στο τελικό κείμενο έτσι όχι τόσο οριακό. Θα πάτε και κάντε κλικ στο "βοήθησαν" τώρα. Cheers! Νόρα

Μερικοί διακόπτες spec'd με το πόσο καλά ή όχι εργάζονται σε διαφορετικά τεταρτημόρια.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back