Πρόβλημα με MOC3011 & BT136

R

rushi53

Guest
Γεια σου, είμαι εργασίας σχετικά με Ελεγχόμενη θερμοκρασία ανεμιστήρα. (Ή να πω, Dimmer Fan) Σε αυτό το έχω χρησιμοποιήσει 89s51, ZCD (με χρήση LM358), MOC3011 & BT136 Από αυτές, ZCD και 89s51 λειτουργούν σωστά. I απαιτούν 0-10 βήματα για την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Όταν έθεσα ανεμιστήρα στο μηδέν ταχύτητα, ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένη, αυτό είναι μια χαρά. Αλλά όταν μπορώ να ρυθμίσω την ταχύτητα του ανεμιστήρα = 1, ανεμιστήρας περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα (ταχύτητα = 10), έτσι για διακύμανση μεταξύ 1 έως 10, ανεμιστήρα παρουσιάζει σταθερή ταχύτητα, το οποίο είναι λάθος. Είμαι επισυνάπτοντας το κύκλωμα των MOC3011 & BT136 Σας παρακαλώ βοηθήστε με την εύρεση της βλάβης στο κύκλωμα. Ή να προτείνει ευγενικά οποιαδήποτε αντικατάσταση για αυτό το κύκλωμα.

Αυτό ήταν το μόνο σφάλμα έμαθα όταν συναρμολογούνται στο ίδιο κύκλωμα. Πάλι του το σφάλμα του πηγαίου κώδικα. Τίποτα δεν πάει καλά με το hardware. Εβίβα

Γεια pranam77, ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση ... Σύμφωνα με την άποψή μου, το πρόγραμμα είναι σωστή. Μικροελεγκτή είναι σε θέση να παράγει PWM των 100Hz. Η οποία παρέχεται στο MOC3011 για το ψήσιμο του BT136 Δείτε το συνημμένο κυματομορφές Αυτές είναι αναμενόμενες κυματομορφές. Από αυτά, τα έχω πετύχει 1, 2, 3 και 5, δεν είμαι σε θέση να πάρει 4 και 6. Διορθώστε με αν αναμένεται κυματομορφές μου είναι λάθος.

Κύκλωμα σας χάσει την RC αποσβεστήρα που απαιτούνται στο MOC30xx φύλλου δεδομένων για επαγωγικά φορτία. Ανάλογα με την επαγωγή κινητήρα, που έχουν ένα υψηλό RISC της retriggering το οπτικο triac από τη μετατροπή DV / DT χωρίς σήμα ελέγχου. Χρησιμοποιήστε το προτεινόμενο κύκλωμα και δοκιμάστε ξανά.

@ FVM, ευχαριστώ για την απάντηση ... Έχω περάσει από τεχνικό δελτίο του MOC3011 και βρέθηκαν 2 κυκλώματα ... Οι ερωτήσεις μου: 1. Αυτά τα κυκλώματα τα οποία στο οποίο αναφέρεστε; (Αποσβεστήρα κύκλωμα) 2. Ποιες από αυτές τις 2 θα πρέπει να χρησιμοποιήσω; (Σχήμα 8 ή το σχήμα 9 Εδώ είναι τα κυκλώματα:
0_1257514629.jpg
Αναμονή για την απάντησή σας ... Ευχαριστώ ...

Ναι, ένα κύκλωμα αυτού του είδους είναι απαραίτητο με επαγωγικά φορτία, μερικές φορές ακόμη και withs ωμικά φορτία (όταν μεγάλες μεταβατικές καταστάσεις είναι παρόντες στην τάση του δικτύου). Σύμφωνα με το δελτίο, BT136 είναι ευαίσθητο triac. Η διαστασιολόγηση RC δεν είναι τόσο κρίσιμο κατά τη γνώμη μου.

Δοκιμάστε την αντιστροφή της MT1 και MT2 καρφίτσες. Μερικές φορές αυτά τα πολύ έχουν δημιουργήσει προβλήματα με HW μου. Εβίβα

Έχω δοκιμάσει με το δεύτερο κύκλωμα αποσβεστήρα συνήθιζα R = 1.2K και C = 0.22microF Εγγραφή καμένων όταν άλλαξα για την τροφοδοσία ρεύματος. Θα χρησιμοποιηθεί για 1/4watt μητρώου (watt τρίμηνο) Είναι αυτός ο λόγος πίσω από την καύση του μητρώου; Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα μισά Watt ή 1 Watt μητρώο. Επίσης παρακαλώ να μου πείτε για πυκνωτή βαθμολογία. Έχω χρησιμοποιήσει 0.22microF/63volt πυκνωτή. Τι θα πρέπει να είναι η ονομαστική τάση του πυκνωτή;

Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται από αποσβεστήρα, αλλά ο πηγαίος κώδικας, i δεν χρησιμοποιούν σίγουρος PWM είναι η καλύτερη πρακτική για να προκαλέσει αυτό το κύκλωμα. κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να υπολογίζεται καθυστέρηση αναλογία από κάθε μηδέν σήμα διέλευσης ως σημείο εκκίνησης.

[Quote = DIAN] Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται από αποσβεστήρα, αλλά ο πηγαίος κώδικας, i δεν χρησιμοποιούν σίγουρος PWM είναι η καλύτερη πρακτική για να προκαλέσει αυτό το κύκλωμα. κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να υπολογίζεται καθυστέρηση αναλογία από κάθε μηδέν σήμα διέλευσης ως σημείο εκκίνησης. [/quote] Ναι συμφωνώ μαζί σας Dian. Coz i είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον κωδικό του στο ίδιο κύκλωμα με PWM δεν μπορεί να ελέγξει AC. Θα πρέπει να ελέγχει τη γωνία φάσης τη διαφοροποίηση της φωτεινότητας ή της ταχύτητας. Εβίβα

@ @ Pranam77 DIAN κάνω το ίδιο πράγμα που κα τα δύο λένε. Είμαι δημιουργώντας καθυστέρηση μετά από κάθε μηδέν σήμα διάβαση. Με PWM Θέλω να πω ότι, πλάτος / καθυστέρηση είναι ποικίλη για διαφορετική ταχύτητα. (Δηλαδή κυματομορφή 3 και 5) Σας παραπέμπουμε στην παρακάτω κυματομορφές.
6_1257600206.jpg

Έχω χρησιμοποιήσει 0.22microF/63volt πυκνωτή
Αυτό είναι γελοίο. Τι περιμένεις με 120 V AC τάση δικτύου; Φυσικά ο πυκνωτής διαβάθμισης πρέπει να είναι 120 VAC ή τουλάχιστον 250 VDC. 1 / 4 αντιστάσεις W θα λειτουργεί υπό κανονικές συνθήκες, αλλά 1 / 2 W είναι πιο ασφαλές για την αντίσταση 1.2k/2.4k. Όσον αφορά τα άλλα σχόλια που εκδίδονται κατά τη συζήτηση: Εάν είστε βέβαιοι, ότι οι κυματομορφές, όπως φαίνεται από τα παραπάνω, το λογισμικό θα πρέπει να είναι ΟΚ Θα πρέπει να φροντίσει φυσικά, ότι ο παλμός σκανδάλη έχει τελειώσει πριν τρέχουσα διέλευση μηδέν, αλλιώς μπορείτε να πάρετε πραγματικά ακούσια πλήρη αλλαγή κύμα. Αλλά επαγωγικό φορτίο σημαίνει καθυστέρηση ρεύμα, έτσι ώστε να έχουν μάλλον ένα πρόβλημα της ακούσιας απενεργοποίηση κοντά σε 0 ° (πλήρης ισχύς) γωνία ενεργοποίησης, για τα σχέδια, που χρησιμοποιούν ένα μικρό παλμό έναυσμα για να αποθηκεύσετε την τρέχουσα. Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει επεκταθεί το σφυγμό σκανδάλη υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα, ελέγξτε ότι περατώνεται πραγματικά πριν από το μηδέν διέλευσης.

Το πρόβλημά μου δεν είναι ακόμα επιλυθεί, 1 ακόμα ερώτημα αυτό πρέπει να χρησιμοποιώ αντί για MOC3020 MOC3011 είμαι στην Ινδία, εδώ παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι 230V, 50Hz στο φύλλο δεδομένων του MOC3011 όλα τα κυκλώματα που αναφέρονται για 12v, 60Hz (που είναι τα πρότυπα των ΗΠΑ σύμφωνα με τις γνώσεις μου ) Επομένως, σας παρακαλώ να μου πείτε πρέπει να χρησιμοποιήσω MOC3020;

Ναι, MOC3011 δεν καθορίζεται για 230 VAC. Μπορεί ενδεχομένως να αυτο-σκανδάλη, εάν η τάση είναι πολύ υψηλή. Αλλά θα ήταν να εξηγήσει μια ακούσια 100% απόδοση. Κατά τη γνώμη μου, μπορεί να εξηγηθεί είτε από ένα χαμένο δίκτυο αποσβεστήρα με επαγωγικό φορτίο, όπως συζητείται, ή ένα λάθος χρονισμό του σήματος ενεργοποίησης, κυρίως απελευθερώνοντας την χαμηλή παραγωγή πολύ αργά.

Να είστε προσεκτικοί με τις MOC3041, έχει ήδη ένα ενσωματωμένο στο μηδέν-διάβαση διακόπτη. Θα συμπεριφέρονται διαφορετικά με τους άλλους τύπους. Brian.

MOC3020 MOC3021 ή είναι σωστές για 230VAC έλεγχο γωνίας φάσης. MOC3021 έχει χαμηλότερη εισόδου ελάχιστη τρέχουσα προδιαγραφή.

Έχω μια έκπληξη για όλους σας ... Το έργο μου λειτούργησε χωρίς ZCD. Έχω δώσει ένα τετραγωνικό κύμα των συχνοτήτων από 60 Hz σε 150 Hz. Ένα απλό κύμα πλατεία. (T_on = T_off) Τώρα ο ανεμιστήρας λειτουργεί μια χαρά. Για 60Hz είναι περιστρέφεται με χαμηλή ταχύτητα και για τα 150Hz είναι περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα. 19 Νοεμ είναι η τελευταία ημερομηνία για την υποβολή του έργου. Έχω υποβληθεί το σχέδιο στο κολλέγιο μου ... :)

Το αποτέλεσμα αποδεικνύει τον ύποπτο, ότι η προηγούμενη χρονική στιγμή του ελέγχου σας έχει λάθος, αυτό σημαίνει ότι διαφέρει από την προβλεπόμενη κυματομορφή φαίνεται στο διάγραμμα. Το πιο πιθανό είναι η χαμηλή παραγωγή (MOC on) κυκλοφόρησε πολύ αργά πίσω από το μηδέν διέλευσης. Αλλά με τη χρήση ενός μη συγχρονισμένη squarewave, μπορείτε να πάρετε μια παρεμβολές μεταξύ συχνότητα δικτύου και τη συχνότητα τετραγωνικό κύμα που μπορεί να παράγει έναν παλμό ταχύτητα. Στη χειρότερη περίπτωση (περίπου 100 Hz), μπορείτε να διαχειριστείτε την παροχή τάσης DC στον ανεμιστήρα, που βλάπτει ενδεχομένως το μοτέρ. Αλλά καλή τύχη, έτσι κι αλλιώς.

[Quote = FVM], όμως, με τη χρήση ενός μη συγχρονισμένη squarewave, μπορείτε να πάρετε μια παρεμβολές μεταξύ συχνότητα δικτύου και τη συχνότητα τετραγωνικό κύμα που μπορεί να παράγει έναν παλμό ταχύτητα. Στη χειρότερη περίπτωση (περίπου 100 Hz), μπορείτε να διαχειριστείτε την παροχή τάσης DC στον ανεμιστήρα, που βλάπτει ενδεχομένως το μοτέρ. Αλλά καλή τύχη, έτσι κι αλλιώς. [/Quote] Ναι .. εγώ συμφωνώ με τον Frank και ήταν έτοιμος να γράψει το ίδιο. Εβίβα

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back