Πρόβλημα με τον προγραμματισμό CCS ΣΜΕ

J

Jack / / ani

Guest
Hi all,

Εγώ έχω γράψει αυτό το απλό πρόγραμμα για να μετρήσει 1 έως 25 και εμφανίζει το αποτέλεσμα για το λογισμικό τερματικού RS232

# include <16F84A.H>
# ασφάλειες XT, NOWDT
# καθυστέρηση χρήση (clock = 4000000)
# χρήσης RS232 (Baud = 9600, xmit = PIN_A3, ΟΚ = PIN_A2)
void main ()
(
int i?
while (true)
(
i = 1;
printf ( "Reset")?
for (i = 1? i <= 25? i )
(
printf ( "\ nNumber είναι:", i)?
delay_ms (400)?
)
)
)

Αλλά μπορώ μόνο να δούμε Number είναι: στην έξοδο, τα ψηφία αριθμούς λείπουν!Και μετά από 25 φορές έχω RESET όπως αναμενόταν και επαναλαμβάνει τα πάντα ξανά.Τι θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα;Παρακαλώ να με βοηθήσει.

Ευχαριστώ

printf ( "\ nNumber είναι:", i)? ---> printf ( "\ nNumber είναι:% d", i)?

αυτό ήταν ένα από τα μειονεκτήματα με Γ. αν έχετε δηλώσει "i" ως int, αλλά θα πρέπει να πω και πάλι ότι πρόκειται για ένα int όταν χρησιμοποιείτε την εντολή printf.αν χρησιμοποιείτε C εσείς dont πρέπει να το κάνετε αυτό.αλλά αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία και συνηθισμένοι να χρησιμοποιούν C σε ΣΜΕ.

όπως έχω συνιστάται πάντα θα ήθελα να σας συστήσω στην πρώτη πράξη με C σε έναν υπολογιστή.πάρετε ένα καλό βιβλίο, όπως «Η Γλώσσα Προγραμματισμού C", η K & R και δοκιμάστε μερικά προγράμματα παράδειγμα.συνέχεια να προχωρήσουμε σε C για υπεύθυνοι.

Γνωρίζω πολύ καλά C, αλλά για πολύ καιρό δεν έχω κάνει καμία πρακτική.Infact ήρθα σε λάθος παράδειγμα που έχει το εν λόγω δήλωση.Περίμενα ότι θα πρέπει να δώσει κάποιο λάθος, και πήγε για περαιτέρω τυφλά.Τέλος πάντων ευχαριστώ για την απάντηση

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back