Πρόβλημα με προσομοίωση στο HFSS

G

Guest

Guest
Γειά,
Είμαι προσπαθεί για την προσομοίωση Συχνότητα επιλεκτική επιφάνεια (διηλεκτρικό υπόστρωμα ) με HFSS.Η δομή είναι περιοδικές στο Χ και Υ άξονα.Θέλω να αντλήσει S11 και S21 παραμέτρους.Θα χρησιμοποιήσω δύο εικονικές θέσεις (αέρα) πάνω και κάτω από τη δομή.I αντιστοιχίσετε το waveports σε εξωτερικών επιφανειών του θέσεις (παράλληλα προς το επίπεδο xy).I αντιστοιχίσετε κυριαρχίας όρια για τις επιφάνειες των κιβωτίων που είναι κάθετος στο επίπεδο xy η οποία χαρακτηρίζει την περιοδικότητα.
Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που αναμένεται.Μήπως κάποιος έχει κάποια ιδέα για το πού βρίσκεται το λάθος μου;Κάθε είδους βοήθεια ή προτάσεις είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

I dont πιστεύετε ότι μπορείτε να προσομοιωθεί με την ανάθεση waveport FSS, μπορείτε να δοκιμάσετε planewave διέγερση.
Χαιρετισμοί,

Επίσης, έχω σκεφτεί επιπέδου κύματος διέγερσης, αλλά πώς θα προκύψουν οι παράμετροι s με μια τέτοια διέγερση;Στην πραγματικότητα, αυτό που θέλω είναι ο προβληματισμός και η μετάδοση συντελεστή.

Νικολέτα

Πρώτον, για FSS προσομοίωσης των S-παραμέτρων, η καλύτερη επιλογή της Ansoft
τις λύσεις είναι η Ansoft Designer.Μπορείτε να προέβησαν σε ενδελεχή FSS προσομοίωση σε περίπου 20 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου του έργου εγκατάστασης και τη διάρκεια της προσομοίωσης).

Εάν έχετε μόνο το HFSS στο χέρι σας, τότε αυτή γίνεται λίγο πιο κουραστική, αλλά μπορεί να γίνει (είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ήδη, αλλά πόσο;)

asdfaaa έχει δίκιο, δεν κάνετε χρήση κυματαγωγού λιμάνι.Στην πραγματικότητα, αυτό είναι σίγουρα το επίπεδο κύμα πηγή.Αυτό είναι το πώς θα το κάνουμε σε ένα εργαστήριο όπου η FSS υπό δοκιμή τοποθετείται μεταξύ ενός ζεύγους κέρας κεραίες που χρησιμοποιούνται για να λάβετε lauch και συνεχές επίπεδο διάδοσης κυμάτων.Ποτέ μην το ότι σκέφτομαι κυματαγωγού πρέπει το λιμάνι να χρησιμοποιείται.

Δεύτερον, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τηρούν οι παράμετροι S.Είναι πράγματι τα επίπεδα ισχύος που σας αφορούν περίπου.Υπάρχουν τρία επίπεδα εξουσίας-θα πρέπει να εμπνέεται.Είναι Σύνολο ακτινοβολούμενης ισχύος, Σύνολο Αντικατοπτρίζεται και Power Σύνολο μεταδιδόμενης ισχύος για σαρώσεως των συχνοτήτων.Θα πρέπει να καθοριστούν τρεις κομμένα σε αεροπλάνα σας αέρα κουτί που αντιστοιχούν στα τρία σημεία που μόλις ανέφερα.

Τέλος, αυτό είναι ένα πιο προηγμένο έργο.Ι μόνο το γνωρίζουν αυτό στην έκδοση 8.Το Πεδίο Υπολογιστής είναι χρησιμοποιούνται για την ενσωμάτωση πεδίου Ε για κάθε τεμάχιο-αεροπλάνα για να λάβει το αντίστοιχο επίπεδο ισχύος.Δυστυχώς αυτό είναι πάρα πολύ από μια προσπάθεια για να σας το εξηγήσω.Ωστόσο, η τεχνική υποστήριξη HFSS θα έχουν οδηγίες και tutorials για το πώς αυτό θα γίνει.Στην έκδοση 9 και μετά, θεωρώ ότι το πεδίο αριθμομηχανή δεν είναι πλέον διαθέσιμη και πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να γράψει ένα πρόγραμμα VBScript να κάνει όλα αυτά.Ένα πολύ δύσκολο έργο, το έργο!

Αυτές είναι οι συμβουλές μου μπορεί να σας προσφέρει σε ό, τι αφορά την FSS προσομοίωση στο HFSS.Hope this πρεσαρισμένα έχει κάποια αίσθηση για εσάς.Όπως είπα στην αρχή, ανάλογα με το επίπεδο της εμπειρίας σας με HFSS, μια εύκολη λύση θα ήταν η χρήση Designer.

Kind regards, Sassyboy

Γεια σας! Νικολέτα Andreadou

Η FSS προσομοίωση μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το planewave διέγερση.Όσον αφορά το πεδίο αριθμομηχανή, είναι διαθέσιμο το πολύ σε HFSS .. Ansoft έχει Πεδίο αριθμομηχανή σε όλα τα versions.Only είναι να το ελέγξουμε σε HFSS> Πεδία> Αριθμομηχανή αν χρησιμοποιείτε HFSS v9.x

Έχετε περισσότερες προσθήκες στο HFSS v10.0 για FSS applications.Check την ιστοσελίδα www.ansoft.com

ευχαριστώ,
Hari
Bangalore, ΙνδίαΠροστέθηκε μετά από 29 δευτερόλεπτα:Γεια σας! Νικολέτα Andreadou

Η FSS προσομοίωση μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το planewave διέγερση.Όσον αφορά το πεδίο αριθμομηχανή, είναι διαθέσιμο το πολύ σε HFSS .. Ansoft έχει Πεδίο αριθμομηχανή σε όλα τα versions.Only είναι να το ελέγξουμε σε HFSS> Πεδία> Αριθμομηχανή αν χρησιμοποιείτε HFSS v9.x

Έχετε περισσότερες προσθήκες στο HFSS v10.0 για FSS applications.Check την ιστοσελίδα www.ansoft.com

ευχαριστώ,
Hari Krishna
Bangalore, Ινδία

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,
Προσπάθησα να προσομοιώνουν τις FSS χρησιμοποιώντας επιπέδου κύματος διέγερσης.Ι ορίζονται δύο αεροπλάνα κομμένα σε απόσταση λ / 4 περίπου από τις πηγές.Ένα από τα παραπάνω είναι η cutplanes FSS δομή και η άλλη από κάτω, για να υπολογίσει τον προβληματισμό και τη διαβίβαση επίπεδο ισχύος, αντίστοιχα.Τα όρια ακτινοβολίας είναι λίγο περισσότερο από τη μείωση επιπέδων που ορίζονται.Θα χαράσσεται το μέγεθος του τομέα Ε σχετικά με την περικοπή αεροπλάνα, αλλά δεν χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν.Χρειάζεται να ενσωματώσουν το ηλεκτρονικό τομέα, χρησιμοποιώντας την εξίσωση E (X, Y, Z) = ∫ (ι * ω * l0 * Htan) * G (ETAN × G) (Enormal * G) dS;;;;
(Βρήκα αυτό το είδος στο αρχείο βοήθειας HFSS).Είναι αυτό πραγματικά ο τρόπος για να το κάνετε αυτό;

Όποιες προτάσεις;

Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε
την PML (συνδυάζεται τέλεια στρώμα) μεταξύ του αέρα και waveports.Ένα παρόμοιο εγχείρημα έχει δοθεί στο HFSS Πλήρες βιβλίο v10.0

ftp://12.29.113.176/training/hfss/release10/hfss_full_book.zip

Βλέπε Παράδειγμα 5.7 - Endfire κεραία.

Πιστεύω επίσης ότι αυτή 10,0 έκδοση του λεγόμενου "HFSS Πλήρες βιβλίο" σε άλλα ενδιαφερόμενα HFSS εκπαιδευομένων δεδομένου ότι καλύπτει ορισμένες επιπλέον ασκήσεις σε 9,2 έκδοση.

Έχω μια ερώτηση, που έχει σχέση με το θέμα αυτό, καθώς από τις δύο κεραίες που αντιμετωπίζουν η μία την άλλη.
Εάν έχω δύο δίπολα (ή 1 dipole και 1 βρόχο κεραία) που αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο (το ένα στέλνει και ένα μήνυμα λαμβάνει), το είδος των λιμένων θα πρέπει να χρησιμοποιώ σε κάθε ένα από αυτά για τη μέτρηση της δύναμης που ελήφθη;
Σε ευχαριστώ.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back