Πρόβλημα με κωδικοποίηση: η λειτουργία αναζήτησης δεν λειτουργεί

R

ron2004

Guest
Θέλω να δημιουργήσω μια prog.exe αντίγραφο στον κατάλογο που καταρτίζεται με turbo συναρμολογητή. το πρόβλημά μου είναι ο κώδικας που ψάχνω δεν λειτουργεί σωστά εδώ είναι ιδανικό μοντέλο dosseg μικρή στοίβα 256 dataseg dNa2 δβ »* txt.», 00 dNa3 0 dB codeseg έναρξης: mov ax, @ δεδομένων mov ds, ax mov es, ax XOR τσεκούρι, τσεκούρι mov ah, 04Eh? αρχείο αναζήτηση για το πρώτο κείμενο αρχείο mov cx αντισταθμιστεί, mov dx 00000001b, dNa2 int 021h mov [dNa3], Αλ? πάρει τη λαβή του αρχείου, ώστε ah = 3DH μπορεί να χρησιμοποιήσει το mov ah, 3DH? ανοικτή αρχείο mov al, mov dx 02H, αντισταθμίζεται dNa3? mov dx, 9Eh είναι άλλη χρήση μου είναι int έξοδο 021h: mov ax, 04C00h int 021h το mov ah, 3DH είναι CF = 1. πήρε λάθος, το πρόβλημά μου είναι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναζήτησης "mov ah, 04Eh" για "mov ah, 3DH" για να ανοίξετε το αρχείο. παρακαλώ βοηθήστε με.

Μετακινήστε το μήνυμα σας για να "Προγραμματισμός PC" φόρουμ - δεν έχει καμία σχέση με μικροελεγκτές, επειδή είναι καθαρό MS-DOS ερώτηση! Όσον αφορά το πρόγραμμά σας - έχει κάποια σφάλματα. Για παράδειγμα, δεν ελέγχει ΚΙ μετά 04Eh λειτουργία. Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιούν εγχώρια αγορά για να πάρει το όνομα του αρχείου που βρέθηκαν, αλλά δεν το είχα προσέξει ότι το prog σας. Νομίζω, τότε θα πρέπει να κοιτάξουμε στο διαδίκτυο για "TechHelp" και να διαβάσετε προσεκτικά. Αυτό καταρτίζονται βοήθεια σε όλες τις λειτουργίες MS-DOS, η οποία έχει απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις λειτουργίες, όπως 4EH, 4FH, 3DH κλπ.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back