Πρόβλημα με ενεργοποιημένο biquad πυκνωτή

S

shyboy

Guest
Γεια σου, όλα,
I χτίστηκε πρόσφατα ενεργοποιημένο-πυκνωτή biquadratic κορμός για ένα φίλτρο υψηλής Lowpass για ... Ήταν ένα Lowpass biquad εγκοπή.Μου δοκιμαστεί έξω με Σπεκτρ.Το αποτέλεσμα έδειξε καλό dc κέρδος και υψηλό κέρδος frequecy όπως αναμενόταν.Ωστόσο, το πόλο και μηδέν τοποθεσίες παρέκκλινε πολύ από τις αναμενόμενες τιμές.Και η μετάβαση δεν ήταν τόσο έντονη όσο νόμιζα.Προσπάθησα να αλλάξω ορισμένες πυκνωτή αξίες για να αλλάξετε το καλάμι μηδενική θέση.Αποδείχθηκε ότι το dc κέρδος αλλάξει πολύ, ενώ το καλάμι και μηδενική lacations παρέμεινε σχεδόν το ίδιο .. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει αυτό το πρόβλημα;Thanks a lot!

shyboy

Λοιπόν, cnsidering το πρόβλημά σας, κύκλωμα σας θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις αλλαγές των τιμών πυκνωτή.Αλλά δεν αλλάζουν το capcitors που είναι ενεργοποιημένο.Αλλαγή της πυκνωτών που χρησιμοποιούνται για σκοπούς καπάκι μόνο.

Δεύτερον, θα ήταν καλό, εάν μπορείτε να δώσετε τις προδιαγραφές του σχεδίου σας.Ενδέχεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον ενισχυτή το οποίο πλήττει το κέρδος DC.Ή αλλιώς, θα πρέπει να μικροαλλαγές τους διακόπτες και τα σχετικά ανώτατα όρια.Δεν το κάνουμε.

Γεια σου, Vamsi Mocherla,

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας ...

Η μεταβίβαση καθηκόντων I, πρόκειται να υλοποιήσει είναι:
0,3333 (s ^ 2 1,76948) / (s ^ 2 0,448 s 0,78)
Η παραπάνω λειτουργία έχει normalized να 3.6MHz.Μετά Bilinear μετατροπή, έχω την z-συνάρτηση μεταφοράς τομέα που υποτίθεται ότι έχουν μηδενική σε περίπου 4MHz.Η biquad χρησιμοποιώ είναι γενικής σκοπό.Θεωρώ ότι η αξία όλων πυκνωτή συγκρίνοντας συντελεστές του z-συνάρτηση μεταφοράς domain.Με αυτές τις capacitances υπολογίζεται, η πραγματική μηδέν freq από την προσομοίωση είναι μόνο ελαφρώς μεγαλύτερο από 1Mhz και το πόλο είναι σχεδόν μια δεκαετία μικρότερο από το μηδέν, 100 KHz.

Και δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε με "μικροαλλαγές στο διακόπτες και καπάκι» ... Λες είμαι usign λάθος φάση αλλαγής;

Ευχαριστώ και πάλι.

Όπως σκεφτόμουν, θα μπορούσε να υπάρχει πρόβλημα με την τελεστικών.Ακριβώς έξω από curiousity, τι τύπο φίλτρου είστε εφαρμογής; εννοώ Cheybshev / Butterworth;

προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το ιδανικό τελεστικών για να δούμε αν αυτή προκαλείται από τελεστικών.Αν ναι, τότε να κάνει χρήση ενός μοντέλου τελεστικών πόλων και κέρδος των οποίων μπορεί να ελέγχεται για να δούμε την επιρροή του κέρδους και των πόλων τελεστικών.

Vamsi Mocherla έγραψε:

Όπως σκεφτόμουν, θα μπορούσε να υπάρχει πρόβλημα με την τελεστικών.
Ακριβώς έξω από curiousity, τι τύπο φίλτρου είστε εφαρμογής; εννοώ Cheybshev / Butterworth;

προσπαθήσουμε και να δούμε αν έχετε ahdlLib (δεν είμαι σίγουρος για την ευαισθησία περίπτωση).Θα δείτε ένα ιδανικό τελεστικών εκεί.Τύχη.Αλλιώς γιατί dont κάνετε μια Macromodel.Θα βρείτε καλές πληροφορίες στο βιβλίο του Allen Holberg.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back