Πρόβλημα με ασυνέχεια στο σχεδιασμό balun στα 45 MHz

K

kocha

Guest
Έχω κάνει μια balun για μια διπολική κεραία 20-90MHz και έχω μια ασυνεχή στη μέση συχνότητα 45MHz, η φάση της κεραίας αλλάζει σε 180 μοίρες στροφή και στη συνέχεια στο φυσιολογικό μετά από λίγα MHz (10MHz). Μπορεί κανείς να έχει την παραμικρή ιδέα τι θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα; σχέση

χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες. Τι είδους balun και κεραία;

Δίπολο κεραίες δεν λειτουργούν κανονικά κατά τη διάρκεια δύο συν οκτάβες. Πόσο μεγάλο είναι το δίπολο σας;

Η κεραία είναι 1,5 m μήκος. Το balun είναι χτισμένο σε πλακέτα με δύο πυρήνες από φερρίτη και μια ισορροπημένη αντίσταση παράλληλα με την τροφοδοσία της κεραίας, κατά τη σίτιση του balun υπάρχει ένα σειριακό φερρίτη (χάντρα του μολύβδου) για το ταίριασμα σύνθετης αντίστασης.

Αρκετές παρατηρήσεις: Στα 20 MHz έχετε ένα 15 μέτρων μήκους κύματος. Κεραία σας είναι 1,5 μέτρα μήκος. Είναι ηλεκτρικά μικρή. Θα ήμουν διατεθειμένος να αναλάβει ένα ζευγάρι Baluns σας και συνδέστε τα πίσω στην πλάτη για να δείτε ποια είναι η απώλεια παρεμβολής (S21) είναι για το ζευγάρι. Τι αξία κέρδος θέλετε; Τι περιμένετε; Κοιτάξτε προσεκτικά το βήμα φάσης 180 μοιρών. Μήπως αντί να είναι 360 μοίρες; Αν έτσι είναι το αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερα έντονης vs αλλαγή συχνότητας φάση και μόνο το αποτέλεσμα του αναλυτή δίκτυο εμφανίζοντας φάση mod 360 μοίρες σας. Μόνο μια σκέψη.

Azulykit ευχαριστώ για τη βοήθειά σας μέχρι τώρα:) Κοιτάξτε προσεκτικά το βήμα φάσης 180 μοιρών. Μήπως αντί να είναι 360 μοίρες; Αν έτσι είναι το αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερα έντονης vs αλλαγή συχνότητας φάση και μόνο το αποτέλεσμα του αναλυτή δίκτυο εμφανίζοντας φάση mod 360 μοίρες σας. Μόνο μια σκέψη. [/Quote] Αυτό που εννοώ είναι ότι η φάση είναι η αλλαγή για περίπου 200 μοίρες σιγά-σιγά και όχι ως mod φάσης 360 μοιρών ό, τι έχω ευχαριστίες

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back