Προτείνετε μου ένα κύκλωμα αποσβεστήρα για την οδήγηση DC motor PWM

• Thread starter T Quadir Choudhury
  • Start date
T

T Quadir Choudhury

Guest
Έχετε ένα DC (pm τύπου) Motor 180V, ρεύματος πλήρους φορτίου ~ 3A (1 PS) Ήμουν χρησιμοποιώντας ένα κύκλωμα για 555 τετραγωνικά δημιουργίας κυμάτων και PWM (διαμόρφωση) για τον έλεγχο της ταχύτητας. Χρησιμοποιούσε IRF250N. Όταν οδηγείτε ένα μικρό κινητήρα ήταν ΟΚ, αλλά όταν χρησιμοποιεί ως πάνω από το MOSFET καταστράφηκε. Μπορεί κάποιος να προτείνει ένα CKT αποσβεστήρα για τον παραπάνω συνδυασμό. Όχι δεν ξέρω την αυτεπαγωγή του κινητήρα. Μπορεί να είναι κάποιες αξίες με τις οποίες μπορώ να αρχίσουν να πειραματίζονται

Είχατε μια αντίστροφη δίοδο σε όλη την μοτέρ;

Μπορείτε MOSFET είναι επίσης αρκετά κοντά στην τάση τροφοδοσίας σας με ένα μέγιστο Vds των 200V, χρησιμοποιήστε ένα υψηλότερο MOSFET τάσης. Alex

Ναι, η δίοδος ζεστάθηκε και καίγονται. Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι η 555 παρήγαγε Πλ. κύμα σε Hz 1.5K, μόνο PW διαμορφωνόταν. Υπήρχε το ερώτημα του τι γρήγορα δίοδο προς usel

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Δημοσίευση προστέθηκε στις 06:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα Ήταν στις 06:18 ----------</span></span>
Thanks, θα δω τι είναι διαθέσιμο εδώ

Ένα ακόμα ερώτημα, επειδή δεν είναι σαφές από την περιγραφή σας, έχετε ένα κατάλληλο οδηγό MOSFET ή ταΐζετε το 555 εξόδου απευθείας στην πύλη; Εάν δεν έχετε μια σωστή οδηγός τότε η απωλειών κατά τις εναλλαγές στην MOSFET θα είναι υψηλό (αργή στροφή on / off) και αυτό θα αυξήσει την κατανάλωση ενέργειας και θερμότητας στο MOSFET. Σε μικρά φορτία μπορεί να ξεφύγει με αυτό, αλλά καθώς η τάση φορτίου / ρεύματος αυξάνει θα έχετε προβλήματα. Μήπως MOSFET σας υπερθέρμανση; Alex

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back