Προτάσεις για TL431 είναι καλό;

G

grizedale

Guest
Γεια σας, για ένα SMPS με ανατροφοδότηση TL431/Opto, είναι όλα τα πλεονεκτήματα της μη προσθήκη σε μια πόλωση αντίσταση για να τροφοδοτήσει την TL431 (δηλαδή, δεν υπάρχει αντίσταση παράλληλα με τη δίοδο οπτικοηλεκτρονικά, αντίσταση και δεν προέρχονται από το σιδηροδρομικό στην κάθοδο TL431) του εκεί ακριβώς ότι δουλεύω κάπου όπου δεν έχουν μια αντίσταση προκατάληψη, και όμως έχουν ένα πολύπλοκο δίκτυο των σχολίων, τα οποία κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να απαιτείται αν απλά προσθέστε μια αντίσταση στην προκατάληψη;

Θα μπορούσατε να δημοσιεύσετε το κύκλωμα; + + +

δεν έχει ακόμη εμπιστευτική του .... Είμαι απλώς αναρωτιέται αν ok της να μην χρησιμοποιήσει την πόλωση για την TL431;

Νομίζω ότι, το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί χωρίς να γνωρίζει το φάσμα των τρεχουσών οπτικοί ζεύκτες που χρησιμοποιείται για την πραγματική λειτουργία ανάδρασης. Είμαι μερικές φορές την εντύπωση ότι οι άνθρωποι αντιγράψετε διάφορα στοιχεία από τη βιβλιογραφία ή γνωστών κυκλωμάτων που εργάζονται σε ένα σχέδιο χωρίς να το καταλάβει ακριβώς τον σκοπό τους.

Είναι αρκετά δύσκολο να εκτελέσει κάποια ανάλυση, χωρίς να παρέχουν ακριβή τοπολογία του κυκλώματος και τις αξίες που εμπλέκονται. Δεν είμαι σε θέση να κατανοήσουν το πρόβλημα μόνο από την περιγραφική γλώσσα αντί οπτική. + + +

Βασικά, εγώ ζητώ, είναι πάντα μια καλή ιδέα να μην επηρεάσει την TL431; (Προφανώς μπορεί να πάρει κάποιο ρεύμα ηρεμίας μέσω της οπτικο-δίοδο, αλλά σκέφτηκα ότι ήταν το καλύτερο για να προσθέσετε μια ξεχωριστή αντίσταση πόλωσης εκεί μέσα, έτσι ώστε οι TL431 μπορεί να λαμβάνει πάντα τη ροή του ρεύματος πόλωσης. Μετά από όλα, το ελαφρύ φορτίο, το TL431 καθόδου θα τείνει να περιορίσει την τρέχουσα ροή στην οπτικο-δίοδο, και από εκεί, έκοψε το ρεύμα πόλωσης του. θα έλεγα οι άνθρωποι θα πρέπει να μου λέει .............. "φυσικά σας ΠΑΝΤΟΤΕ η προκατάληψη TL431 ... είναι προφανές ότι δεν; ".. οπότε γιατί are'nt άνθρωποι μου λένε αυτό; γιατί οι άνθρωποι arent μου για Πλακέ ζητώντας μια προφανή ερώτηση; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του να μην αλλοιώνεται η ΔΕΝ TL431;

Μην δημοσιεύετε το πραγματικό κύκλωμα, αλλά ένα ψεύτικο. Απλά συνδέσετε το πραγματικό μέρος του TL431 όπου θέλετε οποιαδήποτε καθοδήγηση. Χωρίς μια σχηματική η καθοδήγηση μπορεί να μην είναι ό, τι θέλετε.

Δεν μπορώ να δω anthing λάθος με αυτό. Γιατί χρησιμοποιείτε τον όρο «αμερόληπτες»; Η TL431 είναι βασικά μια δίοδο Zener με μεταβλητή τάση γόνατο, δεν χρειάζεται καμία προκατάληψη, μόνο μια πηγή ρεύματος και μια τάση ελέγχου. Μπράιαν.

... Συγγνώμη, όταν λέω «εσφαλμένα» εννοώ ρεύμα λειτουργίας ....... αλλά και πάλι, εννοώ προκατειλημμένη, επειδή η TL431 δεν είναι σαν ένα κανονικό zener, όπως TL431 περιέχει πολλά τρανζίστορ. Είμαι πολύ έκπληκτος ότι δεν βλέπετε τίποτα λάθος με τις TL431 δύο θέσεις πάνω. Αν η δίοδος οπτικο σβήνει, η TL431 χάνει λειτουργίας του ρεύματος.

Έχετε δίκιο όσον αφορά την ανάληψη χάνει είναι έτοιμη για λειτουργία, αλλά το σημερινό άρθρο του συνδέσμου είναι λίγο παραπλανητικό κατά τη γνώμη μου, καθώς υποδεικνύει ότι υπάρχει ένα op-ενισχυτή στο εσωτερικό της συσκευής. Υπάρχει βεβαίως κερδίσει, αλλά το ενεργό στοιχείο είναι ένα τρανζίστορ μεταξύ ανόδου και καθόδου καρφίτσες, δεν υπάρχει ξεχωριστή προσφορά για το στάδιο amplifer. Θα μπορούσε να εξετάσει το TL431 ως σαν ενεργό Zener, δηλαδή, δύο τερματική συσκευή που αποτελείται από τρανζίστορ συλλέκτη και εκπομπού καρφίτσες με μια δίοδο Zener εσωτερικά συνδεδεμένο μεταξύ του συλλέκτη και της βάσης. Η «διακλάδωση» τάση είναι Vz + VBE όπου Vz είναι η τάση Zener και VBE της βάσης-εκπομπού τάσης. Η διαφορά στο TL431 είναι η εσωτερική Zener είναι πραγματικά τρανζίστορ και ένα διάκενο ζώνης αναφοράς, μεταβάλλοντας την τάση την τρίτη ακίδα καθορίζει την αγωγιμότητα (Zener) το σημείο και ως εκ τούτου την τάση αναστόμωση. Ως ρυθμιστής παραλληλισμό, αν η τάση σε όλη πέσει κάτω από τάση Zener αυτό είναι ότι απλά δεν κάνει τίποτα. Μπράιαν.

Η χειρότερη περίπτωση λειτουργίας ελάχιστο ρεύμα TL431 είναι 1 mA, οπότε αν το κύκλωμα έχει σχεδιαστεί για ελάχιστη συμβολή συζευκτήρα οπτικο ρεύμα> 1 mA σε ενεργό λειτουργία ανάδρασης, δεν υπάρχει λόγος για μια αρχή ένα επιπλέον φορτίο πόλωση. Τα μικρότερα ρεύματα ζεύκτη οπτικο από 1 mA δεν προτείνεται για λόγους γραμμικότητα ούτως ή άλλως. Αντιλαμβάνομαι, ότι οι άνθρωποι μερικές φορές προσθέτουν επιπλέον ρεύμα ηρεμίας του κυκλώματος TL431 για τη βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια μεταβατικά φορτίο. Αλλά το ρεύμα ηρεμίας μπορεί να προέλθει μόνο στο παιχνίδι, αν η γραμμική σειρά βρόχος έχει ήδη σημειωθεί υπέρβαση, έτσι δεν είναι σαφές με την πρώτη ματιά το πώς αυτό θα βοηθήσει. Σε ορισμένα μοντέλα, τα TL431 μπορεί να ήθελε να διπολική πηγή ρεύμα στο δίκτυο αποζημίωση. Θα πρέπει να αναλύσουμε την μεγάλη ανταπόκριση του σήματος του συγκεκριμένου κυκλώματος να καταλάβουν, αν προκατάληψη είναι πραγματικά αναγκαία. Αισθάνομαι τον πειρασμό να υπενθυμίσω σχόλιο μου από τη θέση # 4.

ok ευχαριστώ Εκτιμώ σχόλιο # 4 αλλά λοξοτομώ πραγματικά πιστεύουμε ότι έχουν μια συζήτηση εδώ,-το παρακάτω άρθρο εξηγεί το λόγο που το TL431 θα πρέπει να μεροληπτεί http://powerelectronics.com/mag/50107.pdf .. Αυτό το άρθρο είναι γραμμένο από τον Christophe Basso. Λέμε ότι διαφωνούμε με τον Basso; Basso είναι ένας από τους καλύτερους μηχανικούς SMPS στον κόσμο, και κάθε σώμα αναγνωρίζει ότι.

Δεν βλέπω το εν λόγω άρθρο, ως σοβαρή συμβολή σε αυτή τη συζήτηση. Είναι περιγράφει μια εφαρμογή, όπου η συγκεκριμένη ελάχιστη TL431 τρέχουσα λειτουργία δεν θα επιτευχθεί χωρίς αντίσταση προκατάληψη. Αυτό μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα από την απώλεια της ρύθμισης τάσης εξόδου. Έτσι είμαστε και πάλι μιλάμε για συγκεκριμένες διαστασιολόγηση κύκλωμα και όχι τις γενικές απαιτήσεις.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back