Προγραμματισμός PIC χρησιμοποιώντας χαμηλής τάσης Προγραμματισμός Cable LVP ICSP

A

apgphp2005

Guest
Πώς να προγραμματίσετε μια PIC16F877A χρησιμοποιώντας χαμηλής τάσης-Προγραμματισμός Cable (LVP ICSP) χρησιμοποιώντας «Lothar Stolz« χαμηλή τάση-Προγραμματισμός καλώδιο από την http://stolz.de.be Απαιτεί ότι το PIC πρέπει να περιέχει κάποιο είδος του bootloader ή Firmware. Δεν μπορώ να αγοράσει μόνο ένα PIC16F877 από την αγορά και το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας άμεσα LVP. Ή μήπως απαιτείται Πρόσθετη βήματα. Επίσης τι γίνεται με PIC16F877A και PIC18F4550 Παρακαλώ Χάρη Βοήθεια εκ των προτέρων

Απαντήσεις για τις ερωτήσεις σας μπορείτε να βρείτε στη σελίδα 158 του φύλλου δεδομένων για 16F877A (39582b.pdf) και στη σελίδα Lotar του. Ένα περισσότερο πράγμα που πρέπει να ξέρετε. Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε LVP θα πρέπει πρώτα, σε MPLAB κωδικό σας επιτρέπουν LVP. Εδώ είναι ένα παράδειγμα για 18F452 __CONFIG _CONFIG4L, _STVR_ON_4L & _LVP_ON_4L & _DEBUG_OFF_4L Εάν ορίσετε LVP εκτός λειτουργίας και το πρόγραμμα pic για πρώτη φορά με αυτή τη ρύθμιση από σας θα απενεργοποιήσει LVP και αργότερα, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε LVP και πάλι θα είστε αναγκασμένοι να το πρόγραμμα pic με κάποιο άλλο προγραμματιστή που χρησιμοποιεί τον κανονικό προγραμματισμό (MCLR 13V) για να LVP και πάλι. Ωτικές για την κακή αγγλικά μου.

Γεια predrage, Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Και, τα αγγλικά σας δεν είναι κακό. Είμαι πολύ νέος στον κόσμο του PIC. Έτσι, δεν καταλαβαίνω φύλλου ότι καλά. Έχω προγραμματίσει ήδη ΣΜΕ μου χρησιμοποιώντας PICSTART & MPLAB. Έτσι, τώρα αν θέλω να το διαγράψει όλα και να επαναπρογραμματίσει χρησιμοποιώντας LVP. Τι πρέπει να κάνω. Το PIC i χρήση PIC16F877A. Ευχαριστώ και πάλι

Πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να ενεργοποιήσετε LVP στη συσκευή σας (δείτε τη σελίδα 146 του φύλλου). Θα πρέπει να ορίσετε bit 7 σε διαμόρφωση λέξη. Πώς θα το κάνεις αυτό; Στο MPLAB κωδικό σας, σε κάποιο πρόγραμμα που χτίζει Passin και το οποίο μπορείτε να μεταγλωττίσετε επιτυχώς, ώστε LVP στις ακόλουθες γραμμή __CONFIG _XT_OSC & _WDT_OFF & _CP_OFF & _BODEN_ON & [color = red] _LVP_ON [/color] & _CPD_OFF & _DEBUG_OFF Όταν κάνετε τις αλλαγές, να χτίσουν πάλι το πρόγραμμά σας. Τώρα το πρόγραμμα PIC με αυτόν τον κώδικα με προγραμματιστή σας, η οποία δεν χρησιμοποιεί LVP (σας αναφέρω ότι έχετε ότι προγραμματιστή). Τώρα Χου έχουν επιτρέψει LVP (που λίγο 7 το config λέξη) και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τώρα LVP ως Lotar εξηγήσει.

Γεια σας Μόλις αγόρασα ένα νέα PIC16F876A και τώρα επιθυμούν να το πρόγραμμα με LVP (Lothar Stolz Χαμηλής Τάσης Προγραμματιστής) και να χρησιμοποιήσετε το ανάλογο κύκλωμα και το πρόγραμμα για να το δοκιμάσετε αργότερα. Το πρόγραμμά μου είναι η εξής: Έναρξη: TRISA =% 000000 TRISB =% 00000000 TRISC =% 00000000 High End PORTC.5 Επίσης, δείτε http://home.vrweb.de/ ~ lotharstolz / stolz.de.be / lvpc / index.html για το καλώδιο χαμηλής τάσης Προγραμματισμού και να μου πείτε ποια βήματα πρέπει να ακολουθούνται για τον προγραμματισμό το ολοκαίνουργιο PIC16F876A χρησιμοποιώντας LVP. Επίσης, θα ήθελα να χρησιμοποιούν την εσωτερική ταλαντωτή RC. Παρακαλώ βοηθήστε είμαι πρωτάρης χάρη στην εκ των προτέρων

Μου φαίνεται ότι χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο compiler αντί MPLAB. Δεν ξέρω είναι το πρόγραμμά σας σωστή. 16F87XA δεν έχουν εσωτερική RC (τεχνικό δελτίο, σελίδα 146). Στο κύκλωμα σας θα πρέπει να συνδέσετε ένα άλλο VSS πάρα πολύ. 100R αντίσταση είναι πολύ χαμηλή. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε 220R ή μεγαλύτερο (αλλά όχι πάρα πολύ υψηλή). Ολοκαίνουρια pic επέτρεψαν LVP από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Θα πρέπει να δώσετε σωστά το αρχείο hex για εσάς pic (κωδικός που εργάζεται, με LVP ενεργοποιημένη, ορθή διαμόρφωση oscilator). Όταν το κάνετε τη διαδικασία αυτή είναι: 1.Make σύνδεση μεταξύ του PC και PIC (σελίδα Lothar του) 2.Configure IC-Prog (σελίδα Lothar του) 3.Open hex αρχείο σας με το IC-Prog 4.Program συσκευή σας με το IC-Prog (κάντε κλικ με θέμα «Πρόγραμμα All" κουμπί)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back