Προβλήματα από τη χρήση του "DFT" λειτουργία του caculator

S

stephenlucky

Guest
Σε Cadence,
Θέλω να προσομοιώσουν την SFDR του σχεδιασμού μου από "DFT" στο caculator.Αλλά έχω ένα πολύ μικρό SFDR, δεν υπερβαίνει τα 20dB.Νομίζω ότι αυτό δεν είναι σωστό, δεν είναι λόγω του σχεδιασμού μου, αλλά προσομοίωση μου.Ελέγχω προσομοίωση μου, και βρίσκω ένα περίεργο πράγμα που μου caculate όταν το σήμα εισόδου (από DFT''''στην caculator), η οποία έχει οριστεί ως ιδανικό κύμα αμαρτία (η συχνότητα είναι «fsin", και η περίοδος είναι " tsin ") από ADE στην εγκατάσταση προσομοίωσης, πήρα ένα μεγάλο παλμό στο σημείο του" fsin "στο πεδίο της συχνότητας, και πολλές μικρές παλμό των άλλων συχνότητα, ακριβώς όπως το backgroud θόρυβο.Στο πεδίο της συχνότητας, η διαφορά της μέγιστης τιμής του "fsin" και τη μέγιστη αξία αυτών των μικρών παλμών είναι μόνο περίπου 66dB.Αυτό σημαίνει ότι μπορώ εισόδου ένα μη καθαρό singal σε κυκλώματα μου, πώς θα μπορούσε να έχω μια καλή SFDR;Και νομίζω ότι πρέπει να πάρει μόνο ένα καθαρό σημείο συχνότητα "fsin" όταν "DFT" την είσοδο ιδανικό κύμα αμαρτία, αλλά γιατί φαίνεται ότι αυτά τα μικρά όσπρια;
Να στήσετε το "DFT" fsin όρος = 40M, ώρα έναρξης = 2u, ώρα λήξης = 4U, numble του δείγματος = 1024, το χρονικό διάστημα προσομοίωσης μου είναι 6u.γιατί δεν θα μπορούσα να πάρετε το ιδανικό αποτέλεσμα DFT;

που θα μπορούσε να με βοηθήσει;ευχαριστώ πολύ!

αναφέρονται σε αυτό το χαρτί.
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

πολλές παράμετροι θα επηρεάσουν DFT αποτελέσματα της προσομοίωσης σας.Fin σας είναι 40M, δηλαδή, η περίοδος είναι περίπου 25ns.ώστε η πρότασή μου είναι ότι η ώρα έναρξης = 2u, ώρα λήξης είναι 2.1u, ο αριθμός των δειγμάτων είναι 16384.Εάν τα αποτελέσματα της προσομοίωσης δεν είναι ακόμα αρκετά καλή, θα πρέπει να ορίσετε ένα μικρότερο παροδική βήμα προσομοίωσης.

pfd001 έγραψε:

πολλές παράμετροι θα επηρεάσουν DFT αποτελέσματα της προσομοίωσης σας.
Fin σας είναι 40M, δηλαδή, η περίοδος είναι περίπου 25ns.
ώστε η πρότασή μου είναι ότι η ώρα έναρξης = 2u, ώρα λήξης είναι 2.1u, ο αριθμός των δειγμάτων είναι 16384.
Εάν τα αποτελέσματα της προσομοίωσης δεν είναι ακόμα αρκετά καλή, θα πρέπει να ορίσετε ένα μικρότερο παροδική βήμα προσομοίωσης.

Νομίζω ότι θα πρέπει να περιορίσει τον κανόνα περί σύγκλισης, θέτοντας μια μικρότερη τιμή για την ανοχή.θα πρέπει να ορίσετε ένα μικρότερο παροδική βήμα προσομοίωσης πολύ pfd001 όπως λένε.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back