Πομπός ισχύος-απόστασης σχέση;

C

CMOS

Guest
Ποιος είναι ο τύπος για τον υπολογισμό κατά προσέγγιση απόσταση στην οποία ένας πομπός θα εκπέμπει σε περίπτωση πομπού ισχύς εξόδου είναι γνωστή. Ή ποια θα είναι η ισχύς που απαιτείται για τη μετάδοση μέχρι μια απόσταση 30 μέτρων;

Μπορείτε να διαβιβάζουν στην LMC αν το επιθυμείτε - ανάλογα με την ευαισθησία τους δέκτες. Δηλαδή θα πρέπει να αναδιατυπώσει την ερώτησή σας.

Ένα πρακτικό τύπο, ώστε να γνωρίζουν την εξασθένηση εναντίον distace είναι τα ακόλουθα: Att (dB) = 20 σκυλιών (10) (41,87 * F (MHz) * δ (Km)) Αλλά σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από την ευαισθησία του δέκτη και από την ισχύ εκπομπής. Επίσης, να φροντίσει για την εξασθένηση λόγω της καλώδια και κεραίες κέρδος. Mandi

Ναι ξέρω ότι θα έπρεπε να καθορίσει την ευαισθησία του δέκτη μου. Αλλά εγώ είμαι πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις συνήθεις εμπορικές δέκτη FM. Δεν έχω καμία ιδέα για sensistivity του. Τίποτα δεν έχει αναφερθεί στο εγχειρίδιο του.

Μια χαρακτηριστική ευαισθησία του δέκτη FM (μετρούμενη σε dBm) είναι-100dBm για SNR των 60dB. Η ελεύθερη απώλεια μονοπάτι χώρο στα 30m θα είναι ~ 42dB, χωρίς να αντιστοιχούν σε απορρόφηση ή διασποράς από την ατμόσφαιρα. Υποθέτοντας ότι χρησιμοποιείτε δύο κάθετες δίπολα (ένα για TX και ένα για RX), και προσθέτοντας κάποια απώλεια καλωδίου, η θεωρητική δύναμη TX είναι περίπου-60dBm. Για να έχετε μια σταθερή σύνδεση στο σύνδεσμο θα πήγαινα με περισσότερη δύναμη από ό, τι αυτό (εξαρτάται από την εφαρμογή σας). Πιθανώς για φωνή θα είναι εντάξει σε επίπεδο μεγαλύτερο από TX-30 dBm. Για να μετατρέψετε dBm σε mW χρησιμοποιείται ο τύπος: P_mW = 10 ^ (P_dBm/10)

Path φόρμουλα απώλεια που χρησιμοποίησα για ελεύθερος χώρος είναι: Ploss = 20 * log ((4 * π * δ) / λάμδα) όπου: d = απόσταση σε μέτρα μήκος κύματος λ = σε μέτρα Pi = 3,14

10 ή 20 εξαρτάται εάν χρησιμοποιείτε δύναμη (μια τετραγωνική μεταβλητή) ή π.χ. τάσης (γραμμική μεταβλητή), σε μια έκφραση ημερολόγιο. Επιστροφή στα βασικά: http://cnx.rice.edu/content/m12452/latest/ / Rambo

Από την ιστοσελίδα: http://www.peaknetworks.com/faq.htm Εξασθένηση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, ενώ το πολλαπλασιαστικό μέσα στο χώρο. Αυτή η εξασθένηση υπολογίζεται με τον ακόλουθο τύπο: Δωρεάν απώλεια χώρου = 32.4 + 20xLog F (MHz) + 20xLog R (Km) F είναι η RF συχνότητα εκφρασμένη σε MHz. R είναι η απόσταση μεταξύ της μετάδοσης και λήψης κεραίες. Στα 2,4 GHz, αυτός ο τύπος είναι: 100 20 xLog R (Km). Όπως μπορείτε να δείτε είναι το παν εκφράζεται και 20 log (10) Mandi

Ελεύθερος απώλεια χώρου = 32,4 + 20xLog F (MHz) + 20xLog R (Km)
Πού οδηγεί αυτός 32,4 παράγοντας προέρχεται από;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back