Πολλαπλών ΣΜΕ πελάτη δικτύου, πώς;

Z

Zedman

Guest
Θα ήθελα να οικοδομήσουμε ένα σύστημα ψηφοφορίας με περίπου. 100 πελάτες. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω μικρό υπεύθυνοι της πελάτες επικοινωνία έναν διακομιστή. Ο διακομιστής θα τους δημοσκόπηση περιοδικά. Μου δίδαξε μπορώ να χρησιμοποιήσω RS232 δίκτυο, αλλά RS232 δεν είναι multiclient. Τι είδους πρωτόκολλο θα πρέπει να χρησιμοποιήσω για την ελαχιστοποίηση απαιτούμενα καλώδια; Θα πρέπει να χρησιμοποιήσω αστέρων σημείο του δικτύου; Έχω να ασχοληθεί με 20-50 μέτρα απόσταση. παρακαλώ βοηθήστε με, χάρη, Zed

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο RS485. http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=63442&highlight=pic+rs485 Ανάλογα με το τσιπ οδήγησης που χρησιμοποίησε μια max. από 127 κόμβους μπορεί να πραγματοποιηθεί. Εάν δεν θέλετε να γράψετε τη δική πρωτόκολλο σας μπορείτε επίσης να αναζητήσουν SNAP και Modbus. http://www.hth.com/snap http://www.modbus.org με τις καλύτερες ευχές

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο CAN με MPC2115 CAN ελεγκτές. Αλλά φωτογραφίες σας πρέπει να έχει SPI.

[Quote = CM600] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο CAN με MPC2115 CAN ελεγκτές. Αλλά φωτογραφίες σας πρέπει να έχει SPI. [/Quote] Τότε νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσετε καλύτερα PIC18s με ενσωματωμένο CAN. Θα ήθελα να είναι φθηνότερα και πιο αποτελεσματικά με αυτόν τον τρόπο.

Σπούδασα κάποια RS485, - Κατά τη γνώμη μου πήρε USART μια pic του χρειάζονται ένα 75176 για να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο RS485, επίσης, χρειάζομαι μια εξωτερική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, και τις καταληκτικές αντιστάσεις. - Διάβασα ότι 32 πελάτες μπορούν να συνδεθούν με μια γραμμή. Και 128 είναι δυνατόν, πώς; Τι επαναλήπτη (IC) πρέπει να χρησιμοποιήσω; Νομίζω ότι μια PIC16F628 + 75.176 είναι φθηνότερο από ένα 18Fxxx αλλά αν CAN bus είναι ευκολότερο να εφαρμοστεί από ό, τι εγώ θα υπακούσει: roll: παρακαλώ να μου διδάξει, χάρη Zed

Όσον αφορά RS485 αν χρησιμοποιείτε Max 487 ή Max 1487 ως οδηγό μπορείτε να έχετε μέχρι και 128 transmiters σε ένα μόνο δίαυλο RS485, αν χρησιμοποιείτε LTC 1487 ως οδηγό μπορείτε να έχετε έως και 256 transmiters σε ένα μόνο δίαυλο RS485. PIC 16F628 θα πρέπει να εργαστεί αν η αίτησή σας απαιτήσεις λογισμικού είναι αρκετά μικρά. Δεν μπορώ να σας βοηθήσω με την CAN, όπως ποτέ δεν το χρησιμοποίησε ... τις καλύτερες ευχές

Χμμ ... Πες μου αν Iam λάθος: αν μπορώ να πω ότι χρειάζεται 100 πελάτες εννοώ αν μπορώ να τους δημοσκόπηση με το PC από I have 1 οδηγό και 100 του δέκτη, και εάν ένας πελάτης συνομιλίες με τον υπολογιστή από το PC μετατρέπεται σε έναν δέκτη και ότι ο πελάτης θα να είναι ο οδηγός. Είναι σωστό; Γι 'αυτό και θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε αναλογία 100 + 1 = 101 MAX487 ως οδηγός / δέκτη για κάθε πελάτη incl. το PC; Υπάρχει καμία αντικατάσταση για max487/max 1487 εκεί; (Maxim ICs είναι δύσκολο να φτάσετε εδώ) χάρη C-Man, Zed

Zedman, μπορείτε υπολογισμού είναι σωστή. Δεν έχω βρει έναν αντικαταστάτη για Max 487/1487 (σχετικά με max. Πελάτες) εκτός LTC 1487, αλλά φοβάμαι ότι αυτό είναι τόσο περίπλοκη για να πάρει ως MAX; τις καλύτερες ευχές

Πήρε ST485 εδώ στο τοπικό κατάστημα, είπαν ότι θα ελέγχει την ποσότητα για μένα (νομίζω ότι δεν έχουν 100 τεμάχια: (), δεν μπορεί να χειριστεί 64 κόμβοι ζήτησα από τις τοπικές πωλήσεις ΜΑΞΙΜ να μου δώσει μια τιμή για. 100 τεμάχια του MAX487, αλλά να μπορούν να στείλει μόνο σε 3-5 εβδομάδες:. (Και 75.176 περιορίζεται στους 32 κόμβους ... θλιβερά πράγματα είναι ...

Γεια σας, Αν χρησιμοποιείτε μπορεί αντί RS485 το λογισμικό για τις φωτογραφίες θα είναι πιο εύκολο, επειδή ο ελεγκτής μπορεί αυτόματα θα εντοπίσει τα λάθη στο λεωφορείο (η γεννήτρια CRC είναι χτισμένο σε) CAN είναι επίσης πιο γρήγορα:)) δικτυακό τόπο αναζήτησης μικροτσίπ, έχουν προβεί σε πολύ ωραία άρθρα σχετικά με τη χρήση CAN

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο μπορεί στη συνέχεια να κάνετε αναζήτηση στο νέο αυτόνομο ελεγκτή CAN MCP2515 από την Microchip, ότι είναι μια αντικατάσταση του παλιού MCP2510 Γουίτ νέα χαρακτηριστικά και όλα τα παλιά errata σταθερό.

Τελικά παρήγγειλα 100 τεμάχια του MAX487, είπαν ότι θα είναι εδώ σε 2 εβδομάδες. Θα κοιτάξω έξω μπορεί πάρα πολύ, αλλά νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσετε RS485 για τώρα, ευχαριστώ όλους. Μήπως κάποιος προσπαθούσε να τη μετάδοση φωνής πάνω από RS485; Είναι δυνατόν για την ψηφιοποίηση της φωνής με το PIC A / D και να το στείλετε σε ένα καθαρό RS485 250kbps; Χρειάζομαι μόνο freq ομιλία. Ευχαριστώ και πάλι, Zed

Zedman, έχω μια εφαρμογή στην οποία θα χρησιμοποιήσετε ένα A / D καναλιού ενός pic 16F877 (τρέχει σε 16MHz) στη φωνητική ψηφιοποίηση με 8KHz ανάλυση. Το ψηφιοποιημένο αξίες (10 Bit) είναι ADPCM κωδικοποίηση (2 A / D αξίες μπω σε ένα byte) και το αποτέλεσμα αποθηκεύεται σε ένα Atmel Dataflash. Έργα ωραίο αν μπορείτε να κάνετε σήμα εισόδου σας καλύψει σχεδόν το πλήρες A / D σειρά. Η αναπαραγωγή γίνεται με ένα 16F877 κανάλι PWM χρησιμοποιώντας δύο στάδια R / C φίλτρο και ένα LM4819 οδήγησης του ηχείου. τις καλύτερες ευχές

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back