Ποια τελεστικών στα 1,8 V εφοδιασμού σε 0,15 έχει υψηλότερο κέρδος;

C

ccw27

Guest
Ποιο από τα παρακάτω ενισχυτής έχει υψηλότερο κέρδος; Τι φάσμα κέρδος μπορώ να περιμένω με αυτόν τον ενισχυτή στο 1.8V εφοδιασμού σε 0,15 διαδικασία, 70 dB; Είμαι προσπαθεί να σχεδιάσει ένα OPAMP για bandgap μου και χρειάζεται ένα που έχει ένα υψηλό κέρδος. Είμαι προσπαθεί να αποφύγει την παραδοσιακή 2 opamp στάδιο, δεδομένου ότι απαιτεί την αποζημίωση και ως εκ τούτου υψηλότερες περιοχή. Είμαι ανοικτός σε άλλες προτάσεις για τελεστικών μου. Ευχαριστίες

Νομίζω ότι η πρώτη μπορεί να πάρει την υψηλότερη άνοδο από την έξοδο cascode, το δεύτερο δεν είναι εύκολο να αυξήσουν το κέρδος από την αύξηση κατά κύριο λόγο την απόκτηση από το στάδιο εξόδου. Αλλά η πρώτη ταλάντευση εξόδου είναι μικρή, αλλά νομίζω ότι ικανοποιούν την αίτησή μας στο διάκενο ζώνης τελεστικών λάθος. Ο δεύτερος λόγος είναι η bandgap VBE είναι χαμηλή, γι 'αυτό χρειάζονται μια είσοδο ΟΔΣ.

Ένα ζευγάρι εισόδου ΟΔΣ φαίνεται λογικό από την άποψη της κοινής εισόδου λειτουργία, εκτός και αν είστε με τη χρήση ενός ζεύγους εισόδου NMOS στην υπό τον ουδό (αδύναμη αναστροφή). Σας συμβουλεύω για να ερευνήσει σχετικά με διπλωμένα cascode ΟΠΑ, το οποίο συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της cascoding και λειτουργία χαμηλής τάσης σε ένα μόνο στάδιο.

Νομίζω ότι είστε σε καλύτερη θέση με το δεύτερο είδος, δεδομένου ότι έχετε χαμηλή τάση και δεν μπορούν να αντέξουν cacode στάδιο εξόδου, όπως θα χάσετε πολλά περιθώρια. Μπορείτε να κάνετε τα πράγματα για την αύξηση κέρδους, που ασχολούνται με τάση ελεύθερο ύψος με το στάδιο εξόδου cascode είναι περισσότερο πολύπλοκη και θα χρειαστεί πολλή επανάληψη.

Τι πρέπει να χρησιμοποιήσω για να προκαταλάβει την τελεστικών στο bandgap σχεδιασμό; PTAT, bandgap ή σταθερή GM; Ευχαριστίες

Είμαι πολύ ενδιαφέρονται για αυτό το θέμα, για να είμαι ειλικρινής. Για την εφαρμογή σας bandgap, η τελεστικών πρέπει να έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά τουλάχιστον: 1.very υψηλό κέρδος (> 80dB καλύτερα) 2.very χαμηλής τάσης offset Vos (

Προτιμώ να χρησιμοποιήσετε το 2ο δομή για την υλοποίηση της amplifer στο 1.8V Vdd. Νομίζω ότι είναι πιο κατάλληλη για το διάκενο ζώνης. Κατ 'αρχάς θα πρέπει να γνωρίζετε τις ελάχιστες Vdd οποία η amplifer μπορεί να λειτουργήσει κάτω με δύο διαφορετικές δομές, τότε θα πάρετε κάποια ιδέα σχετικά με την επιλογή.

2η επιλογή είναι καλύτερη. 1η επιλογή καίει πάρα πολύ ρεύμα (θυμηθείτε θα πρέπει ακόμα να δημιουργήσει τάσεις προκατάληψη για το cascodes). Στην πραγματικότητα, θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε ένα απλό ζευγάρι diff με ενεργά φορτία, όπως τα opamp για μια έναρξη. Θα ήθελα να είναι έκπληξη η bandgap απόδοση μπορεί να μην είναι τόσο άσχημα. Θυμηθείτε: διατήρηση απλό κύκλωμα είναι σχεδόν πάντα το καλύτερο πράγμα στην αναλογική σχεδιασμό κυκλωμάτων.

Αν η κατανάλωση ρεύματος δεν είναι πρώτης προτεραιότητας προκειμένου, χρησιμοποιήστε το πρώτο σχέδιο. Η cascode θα σας παρέχει υψηλό κέρδος. Ίσως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε εισροής Ν ζεύγη από το coltage εξόδου είναι συνήθως ρυθμισμένο με ένα "μεγάλο" πυκνωτής ". (N MOS έχει υψηλότερα ποσοστά θορύβου). Η πόλωση δεν αποτελεί κυρίαρχο κριτήρια σχεδιασμού, δεδομένου ότι είναι πιο σημαντικό να έχουν υψηλό κέρδος. Ωστόσο, για μικρή μετατόπιση τάσεις που έχετε να προσαρμόσετε την απόδοση προκατάληψη να φτάσει specs σας.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back