Ποια προσομοιωτή είναι περισσότερο ακριβής; HSPICE ή Spectre (RF)

N

news

Guest
Nowy superzoom został zrecenzowany i… cóż, wygląda na to, że jednak marketing górą. Nie oznacz to, że SX30 jest kiepski. To solidny aparat cyfrowy, wyposażony w wiele przydatnych funkcji, z niezłym systemem stabilizacji etc. Problem w tym, że nie da … <a href="http://www.frazpc.pl/aktualnosci/576361,Kiedy-specyfikacja-wyglda-lepiej-ni-rzeczywisto.-Ultrasuperzoom-Canon-35x-SX30.html">Continue reading <span class="meta-nav">→</span></a>

Read more...

Εγώ και οι συνάδελφοί μου, πάντα με το επιχείρημα:? (Στην οποία προσομοιωτή παράγουν τα πιο ακριβή αποτελέσματα HSPICE, Spectre ή SpectreRF Παρακαλώ ψηφίστε την γνώμη σας και, αν είναι δυνατόν, ο λόγος σας (ες) ...

Νόμιζα ότι η ακρίβεια ήταν περισσότερο εξαρτάται από το χρησιμοποιούμενο μοντέλο, και όχι τόσο πολύ από τον τύπο του προσομοιωτή. Αλλά όσο ταχύτητα εναντίον ακρίβεια είναι, νομίζω φάντασμα εκτελεί ένα αγοράκι καλύτερα.

Συμφωνώ επίσης με rajath. Περαιτέρω υπάρχουν πολλές paramters μπορεί κανείς να τη σειρά κατά την εγκατάσταση προσομοίωσης (απίστευτο). Αλλά φυσικά, η ακρίβεια των μοντέλων κυριαρχούν τα αποτελέσματα της προσομοίωσης.

Ας ακριβώς υποτίθεται ότι χρησιμοποιούμε το ίδιο μοντέλο από το ίδιο χυτήριο και για τις δύο HSPICE και Spectre, λένε TSMC 0.18um μοντέλα ... Η προσωπική μου εμπειρία είναι με το ίδιο κύκλωμα, προσομοίωση με τους ίδιους όρους, HSPICE δείχνει αστάθεια του συστήματος (κυμαίνεται εξόδου), ενώ Spectre δεν ..... Αυτός είναι ο λόγος που «σκέφτονται» HSPICE προσομοιώσεων είναι πιο ακριβής

Hy, wylee! Μήπως προσπαθείτε συντηρητική επιλογή για Spectre. Μπορεί να έχετε διαφορά λόγω των διαφορετικών επιλογών προσομοιωτή.

Απ 'όσο ξέρω, «συντηρητική» προσομοίωσης στο Φάσμα του θα δείξει καλύτερα ψήφισμα σχετικά με την κυματομορφή όπου περισσότερα σημεία δείγματος που υπολογίζεται να σχεδιάσετε μια ομαλότερη κυματομορφή. FOM, είχα ξεχάσει και δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν θα χρησιμοποιηθεί «consevative» ή «μέτρια» ρυθμίσεις όταν τα αποτελέσματα σε σύγκριση με HSPICE. Τέλος πάντων, αν και οι δύο «συντηρητική» και «μέτρια» προσομοιώσεις σε Spectre δείχνουν διαφορετικά αποτελέσματα (όπως ταλαντώσεις), σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε προσομοιωτή τους Σε HSPICE, χρησιμοποιώ πάντα ". Επιλογή ακριβή = 1" σε όλες τις netlist μου

Conversative ή μέτρια ρύθμιση δεν επηρεάζει πραγματικά την ακρίβεια προσομοίωση, επίσης, υπάρχει κάποια ευκαιρία ότι η μέτρια ρύθμιση παρέχει εντελώς διαφορετική κυματομορφή από το conversative και λόγω των διαφορετικών τον έλεγχο του χρόνου-βήμα, διαφορετικές αριθμητικές μεθόδους ολοκλήρωσης και τη σχετική ρύθμιση ανοχής. Για παράδειγμα, όταν προσομοίωση ψηφιακών σημάτων, ταλάντωση (που προέρχονται από την αποτυχία της προσομοίωσης) μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της μετάβασης (Αυτό είναι γνωστό ως trapezodial ταλάντωση που προκαλείται από την αποτυχία των trapezodial αριθμητικών μεθόδων για την ένταξη) εάν το χρονικό βήμα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Συνήθως conversative ρύθμιση μπορεί να λύσει το πρόβλημα, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται gear2 μεθόδους ολοκλήρωσης. Νομίζω ότι Hspice έχουν τέτοια προβλήματα, αλλά στην Hspice την επιλογή ρύθμισης είναι συνήθως καλά καθορίζεται από το χρήστη εύκολα, έτσι ώστε να λειτουργούν καλά. Η ελπίδα αυτή μπορεί να βοηθήσει και να με διορθώσει αν κάνω λάθος.

Θα ήθελα να συζητήσουμε σε αυτό το πλαίσιο, μετά το πρόβλημα. Πριν από μερικά χρόνια προσπάθησα να αλλάζει το μοντέλο και μη γραμμική συμπεριφορά του (ένεση χρέωση, ...) και πήρε κάποια περίεργα αποτελέσματα της προσομοίωσης για αυτό. Για παράδειγμα, αν το σήμα εισόδου ενός κανονικού διακόπτη NMOS αλλάζει πολικότητα του (η πηγή παίρνει από τον αγωγό και τα παρόμοια) κάποιες χρεώσεις να πάρει την απώλεια! Και αυτό για HSPICE και φάντασμα, αν και χρησιμοποιείται Bsim3v3 modells, οι οποίες βασίζονται σε κατηγορίες μοντέλων σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα modells. Ένας μηχανικός συσκευή μου είπε ότι είναι φυσιολογικό, γιατί τα μοντέλα δεν είναι symetric!;! Εκτός από το MOS ήταν απλή, ούτε ένα σχεδιασθεί για μεταγωγή υψηλότερες τάσεις κλπ.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back