Ποια είναι η χρονική κλίμακα στην veilog, καθορίζει και γιατί είναι η χρήση του

L

lordsathish

Guest
Γεια σας θα μπορούσε μία να μου πει τι είναι χρονική κλίμακα στην veilog ... αυτό που καθορίζει και γιατί είναι η χρήση του ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κανονικά προσομοιωτή φορά προόδους με το δικό του εσωτερικό ρολόι του. Verilog επιτρέπει διαφορετικές χαρτογραφήσεις χρονοδιαγράμματα από προσομοιωτή timesteps σε πραγματικό χρόνο που θα διατεθεί για κάθε ενότητα. Το `χρονοδιάγραμμα οδηγία χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό. Παράμετροι που ορίζονται για τη σαφήνεια και την ευκολία συντήρησης κώδικα. Η ιδέα είναι να δώσει σταθερές νόημα τα ονόματα για να κάνετε τον κώδικά σας πιο εύκολη να διατηρήσει και να κατανοήσουν από τους άλλους.

όπως `χρονοδιάγραμμα = 1ns/10ps έτσι u μπορεί να χρησιμοποιήσει # 10,05 σε testbench σας

είναι για τον έλεγχο του χρόνου, όταν θέλετε να καθυστερήσει ένα σήμα από 1 μονάδα, τότε η μονάδα χρόνου θα πρέπει να καθοριστεί, αυτή είναι η χρονική κλίμακα. τις καλύτερες ευχές [quote = lordsathish] Γεια σου θα μπορούσε μία να μου πείτε ποια είναι η χρονική κλίμακα στην veilog ... αυτό που καθορίζει και γιατί είναι η χρήση του ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων [/quote]

Υπάρχει κάποιος που να κατανοεί γιατί μιλάμε για εδώ; Ή μήπως μου. / / Είναι για τον έλεγχο του χρόνου, όταν θέλετε να καθυστερήσει ένα σήμα κατά 1 μονάδα χρόνου, / / / / τότε η μονάδα χρόνου θα πρέπει να καθοριστεί, αυτή είναι η χρονική κλίμακα. τι!

βασίζεται σε ur μοντέλο προσομοίωσης του σκληρού πυρήνα πρώην: ADPLL

`Χρονοδιάγραμμα time_unit / time_precision Οι καθυστερήσεις είναι πολλαπλάσια του time_unit στρογγυλοποιείται σε time_precision. δηλαδή `χρονοδιάγραμμα 10ns/1ns # 1.55 a = b?« α »γίνεται« β »μετά από 16 ns, επειδή 10ns * 1,55 = 15,5 ns = 16ns στρογγυλοποιείται στο πλησιέστερο 1ns` 1ns/1ps χρονοδιάγραμμα # 1,00055 a = b? «Α» παίρνει «β» μετά από 1,0006 ns επειδή 1ns * 1.00055ns = 1.00055ns = 1.0006ns στρογγυλοποιείται στο nearsest pico δευτερόλεπτα

Ευχαριστώ φίλε ... ωραίο παράδειγμα!

@ Kappajacko Πρώτο παράδειγμα. είναι σωστή, αλλά νομίζω ότι το δεύτερο λειτουργεί από μόνο 1ns και όχι 1,0006. Διορθώστε με αν κάνω λάθος

@ Kappajacko Νομίζω ότι στο δεύτερο παράδειγμα αυτό θα είναι 1.001 ns ...

κλίμακα του χρόνου προσδιορίζει μονάδα χρόνου / ώρα βήμα

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back