Ποια είναι η επόμενη μετά (κβαντισμός Vector) VQ

V

Voicegroup

Guest
Έχουμε κάνει μια προβολή για την εφαρμογή φωνητικών εντολών σε μια εφαρμογή στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το Matlab! Ως πρώτο βήμα μας χρησιμοποιήσαμε Z MFCC (Mel συχνότητα cepstrul coefficent) για την απομάκρυνση των z χαρακτηριστικά στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε ένα quantizer διάνυσμα να κβαντοποιώ z εξάγεται χαρακτηριστικά,,, εμείς hav επίσης καταγράφεται γύρω στο 1000 φωνές δείγματος (ψηφία) και να περάσει όλα αυτά throuh z MFCC και VQ κωδικούς και αποθηκευμένα δεδομένα z! εμείς r σε ένα confustion σε τι να κάνω τώρα να δοκιμάσει το σύστημά μας! γι 'αυτό παρακαλώ εάν u έχω οποιαδήποτε 10q ....:| Ιδέα εκ των προτέρων για την βοήθεια ur: κραυγή ::|:|: D

hi .. από ό, τι έχω καταλάβει FRM ur μήνυμα είναι ότι u έχουν κάνει κβαντισμός διάνυσμα κατά τη διάρκεια των mfcc δείγματα (δεν κατάλαβα wat u σημαίνει να διαθέτει z, αλλά συνήθως, σε κάθε u λογοτεχνία θα δείτε πρώτα 13 χαρακτηριστικά που χρησιμοποιείται). Τώρα, αφήνει να έρθει στο σημείο .. wat να κάνει το επόμενο βήμα; Όπως u θέλουν να αναγνωρίσουν τις λέξεις u μπορεί u se 2 μεθόδους ... διακριτό χρόνο στρέβλωσης (DTW) ή διακεκομμένες κρυμμένο μοντέλο Markov (HMM). DTW - εάν οι μικρές HMM σύνολο δεδομένων - μεγάλο σύνολο δεδομένων. οι δυο τους έχουν πολλές εργαλειοθήκες. για HMM http://www.cs.ubc.ca/ ~ murphyk / Λογισμικό / HMM / hmm.html είναι η κλασική εργαλειοθήκη. Ένα περισσότερο πράγμα που θα έλεγα, αν ήμουν στη θέση ui δεν θα κάνει VQ. Αντ 'αυτού θα ήταν η χρήση συνεχούς HMM! b'coz VQ οδηγεί στο θόρυβο κβαντισμού. ό, τι καλύτερο Rakesh

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back