Ποια γλώσσα είναι πιο δημοφιλής, Verilog ή VHDL;

T

triquent

Guest
Απλά πήρε ένα μάθημα Verilog τελευταίο εξάμηνο. Κάθε ένας μπορεί να μου πει στο σχεδιασμό ψηφιακών, Verilog και VHDL, η οποία είναι δημοφιλής στη βιομηχανία; Πρέπει να μάθω τη γλώσσα VHDL, αν θέλω να βρω μια θέση εργασίας στη βιομηχανία της ψηφιακής περιοχή σχεδίασης; : Κραυγή:

Η Verilog είναι η πιο ποπ στη βιομηχανία. περισσότερο από το 80%

Όσον αφορά το σχεδιασμό Verilog είναι ευκολότερο (και μερικοί τι δημοφιλής στη βιομηχανία). Αλλά είναι ιδιόκτητα, καθώς αντιτίθενται σε VHDL το οποίο ανήκει στον δημόσιο τομέα, τόσο για την επιχείρηση που δεν θέλουν να πληρώσουν για την άδεια VHDL είναι επιθυμητή. Η μετάβαση από VHDL να verilog είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι το αντίστροφο.

Σε γενικές γραμμές, είναι πιο Verilog popolar στο σχεδιασμό ASIC και VHDL πιο δημοφιλής στη σχεδιασμού FPGA. Verilog πιο δημοφιλής στις ΗΠΑ, VHDL πιο δημοφιλής στην Ευρώπη

VHDL είναι απαραίτητη για την εξεύρεση χώρου / αεροδιαστημικής / αμυντικού τομέα. Verilog είναι περισσότερο προσανατολισμένη προς τα εμπορικά συστήματα, όπως και Τηλεπικοι τομείς υπολογιστή.

Από Cours, Verilog είναι πιο δημοφιλής από ό, τι VHDL επειδή είναι πιο εύκολο να κατανοηθεί. Ωστόσο, VHDL είναι προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν στη βιομηχανία, ιδιαίτερα σε ASIC σχεδιασμό. Κατά τη γνώμη μου, αν είσαι καλός σε VHDL, μπορείτε επίσης να γίνουν καλοί σε Verilog εύκολα.

Η μετάβαση από VHDL να verilog είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι το αντίστροφο.
Και πάλι συγνώμη να διαφωνούν. Φανταστείτε να είχε τύπους που απαριθμούνται σε VHDL - δεν υπάρχει άμεσο αντίστοιχο στα Vlog 1995, οπότε θα είναι πιο σκληρή για να μεταφράσουν (όχι αδύνατο). Ότι η Verilog-2-VHDL είναι ευκολότερη. Αλλά έχετε δίκιο σε μια άλλη έννοια - αν γνωρίζετε VHDL, Verilog μαζεύοντας είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι το αντίστροφο Ajeetha http://www.noveldv.com

Verilog είναι πιο δημοφιλής στη βιομηχανική sector.VHDL κυρίως βρίσκει εφαρμογές που σε Πανεπιστήμια και όταν παρουσιάζετε κάποια προσομοίωση διεθνή έγγραφα VHDL είναι υποχρεωτική :) Φιλικά drdolittle [color = darkred] [/color] [/b]

Verilog είναι παρόμοιο με c, είναι εύκολο στη χρήση

en, Verilog είναι να χρησιμοποιήσουμε πιο δημοφιλής από ό, τι VHDL, νομίζω ~!

στην ευρωπαϊκή βιομηχανία VHDL είναι η πιο δημοφιλής, στην αμερικανική και αν είναι αυτό Verilog (Η εμπειρία μου), έτσι ώστε όταν κάνουμε u wanna δουλειά; :))

να μάθουν ένα από τα δύο είναι αρκετά, Verilog είναι καλύτερη.

Verilog βασίζεται-σε γλώσσα C και δημοφιλή στις ΗΠΑ. VHDL βασίζεται-στο ΣΑ γλώσσα και δημοφιλής στην Ευρώπη.

Verilog είναι πιο δημοφιλής, και καλύτερη υποστήριξη

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back