Παράξενο φαινόμενο με Op-Amp

S

semiconductor

Guest
Είμαι εφαρμογή αυτό το κύκλωμα: θερμοκρασία ελεγκτή αρχική τοποθεσία: http://www.progsoc.uts.edu.au/ ~ timj / temprat / Κατ 'αρχάς, αυτό είναι το κύκλωμα που χρησιμοποιούν διαφορικό Op-Amps.
 tempsens.gif
Έχω συγκολλημένες όπως δείχνει, όλες οι τιμές των resister είναι το ίδιο με αυτό φωτογραφίες. Αλλά δεν μπορώ να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που, όπως αναφέρεται σε αυτή την ιστοσελίδα. Ο διαφορικός ενισχυτής λειτουργεί πάντα είτε σε κορεσμού ή σε κατάσταση αποκοπής. Η τάση εξόδου δεν μπορεί να ταλαντεύεται μεταξύ 1,07 και 4,3 V, που στέλνει 0V ή 3-4V μόνο. Δεν ξέρω γιατί [/img]

Ποτέ δεν το χρησιμοποίησε, αλλά ... Τι θα συμβεί αν αντί του LM335 χρησιμοποιήσετε μια πηγή τάσης, όπως αν είναι έξοδος του LM335 και να προσπαθήσει να το μιμηθεί, θα αποκτήσετε αυτό που θέλετε; Δοκιμάστε αυτό!

Ναι, έχω χρησιμοποιήσει μια πηγή τάσης αντί για LM335. Χρησιμοποιώ ένα VAR αντίσταση ώστε να μπορώ να ρυθμίσετε την τάση έστειλε από το pin 8 του LM324 U8C. Όμως, το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι το ίδιο!

Πρώτα ελέγξτε R4, φαίνεται έχετε σύγκρισης μάλλον έπειτα ενισχυτή. Το επόμενο πράγμα είναι ότι οι υπολογισμοί για την ιστοσελίδα σχετικά με τάσεις γίνει με R12 = R13 = δεν 47k 33k.

μμμ δοκιμάστε τροφοδοτεί το opam δεν με έδαφος και 12v, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε -12 και 12 δεν πρέπει να κάνουμε πολλές αλλαγές, αλλά είχα κάποιες εκπλήξεις τον εαυτό μου που δεν μπορώ να εξηγήσω ακόμη .... Crazy opams.

Αυτό μπορεί να θεωρηθεί. OP AMP μερικές φορές latchup όταν εξόδου οδηγείται "πάνω από" αρνητική συνιστώσα της προσφοράς.

Πώς μπορεί να είναι ένα πρόσωπο αναφοράς, αν έχετε αρνητική ανάδραση? Τι θα μπορούσε να είναι ότι το κέρδος είναι πάρα πολύ για το μήνυμα που προσπαθείτε, αν ήμουν στη θέση σου εγώ θα αλλάξει πρώτα το suply σε + / - 12 ετών, εφόσον δεν λειτουργεί, changfe R4 για μια potentiomenter ένα ποικίλλουν το κέρδος μέχρι να λάβει το σήμα.

Σε περίπτωση που σπάσει R4 δεν έχετε καμία αρνητική ανάδραση και ενισχυτή γίνεται σύγκρισης.

Το κύκλωμα, αφού σε συνδυασμό με άλλα μέρη από το σύνδεσμο, δίνεται εδώ για λόγους ευκολίας. Κατά τη γνώμη μου, το κύκλωμα φαίνεται ΟΚ. Αν 33k χρησιμοποιείται, το κέρδος θα είναι 220/33 = 6,67. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε 1.53V ~ 6.20V αντί 1.07V στο 4.35V. Και, LM324 είναι ένα ενιαίο τελεστικών προσφοράς (πρώτη και μόνο τελεστικών προμήθεια, διεκδικείται από την Intersil). Έτσι, το κύκλωμα θα πρέπει να εργαστεί για την +5 V θετική προσφορά και 0V αρνητική εφοδιασμού. Υποθέτω ότι, πιθανότατα, είναι το πρόβλημα της σύνδεσης, όταν μεταφέρθηκε στο PCB, ή ελαττωματικά componets.

Αγαπητά μέλη, έχω κάνει τα PCB για τα ακόλουθα κυκλώματα και δεν μπορώ να μην μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν λειτουργεί. Όταν μετρήστε την τάση στο ΡΙΝ 1 του LM324, εμφανίζει 3.000 V, όταν μετράται η τάση στο PIN 5 του LM324, εμφανίζει 2.500V Όταν μετρήστε την τάση στο PIN 8 του LM324, εμφανίζει 2.730V (να χρησιμοποιήσω αυτό το τάση ως τάση αναφοράς μου, αντί να 2.500V όπως χρησιμοποιείται στο TempRAT), αλλά όταν έχω τη μέτρηση της τάσης στο ΡΙΝ 6 του LM324, εμφανίστε μόνο 2.720V. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο; Οδηγεί σε Μέχρι του LM324 είναι διαφορετική από των Ηνωμένων Εθνών (περίπου 0.2V διαφορετικά). Ελπίζω στο PIN έξοδο 7, θα είναι 1.3V (διαφορά τάσης είναι (3,000 - 2,730) * 5 = 0,27 * 5 = 1.35V), όμως, ακριβώς, που στέλνει 0V στο PIN εξόδου 7. Νομίζω ότι οφείλεται η διαφορά της μεταξύ του ΟΗΕ και πάνω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Ημερομηνία λήξης μου έρχεται σύντομα και εγώ πραγματικά ανάγκη σας βοηθά, urgely! Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Στην τελευταία σχηματικό σας από το "TEMPSENS.JPG" η αντίσταση R7 είναι λάθος conected! Πρέπει να conect να PIN 6 της CI, (κατά την αρνητική συμβολή). Να μην Vref.

Δουλεύω λίγο με op ενισχυτές, και η εμπειρία μου είναι ότι δεν έχετε να χρησιμοποιήσετε lm324 για DC, μαρούλι αυτός ο ενισχυτής op έχει ένα πολύ μεγάλο offset. Εάν αλλάξετε αυτό το op ενισχυτή για ένα άλλο, θα έχετε ό, τι spectate.

Σχηματικές αναπαραστάσεις σας tempsens.jpg αν είναι σωστό που είναι λάθος. Op Amp U4B συνδέεται ως συγκριτικό όχι ως ένας ενισχυτής! Συγκρίνετε αρχική σχηματικές αναπαραστάσεις με tempsens και θα βρείτε τη διαφορά.

[Quote = Borber] σχηματικές αναπαραστάσεις σας tempsens.jpg αν είναι σωστό που είναι λάθος. Op Amp U4B συνδέεται ως συγκριτικό όχι ως ένας ενισχυτής! Συγκρίνετε αρχική σχηματικές αναπαραστάσεις με tempsens και θα βρείτε τη διαφορά. [/Quote] Δεν νομίζω ότι έτσι. Το αποτέλεσμα είναι η διαφορά μεταξύ tempsens και volref, και στη συνέχεια η διαφορά είναι πολλαπλασιασμένη με (R2/R1) για να παράγει το αποτέλεσμα. Όπως δήλωσε ο Semi, ο συντελεστής πολλαπλασιασμού είναι 5 και το αποτέλεσμα θα είναι 5 * (VSens-Vref) Αλλά στην πραγματικότητα, δεν έχει παραλάβει αυτό το αποτέλεσμα. Αλλά δεν ξέρω γιατί!

Για να Semeiconducter:! Είχα το ίδιο πρόβλημα σας τρία χρόνο πριν. Pls περιμένετε, θα σας δώσω την απάντηση το συντομότερο δυνατό. Δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα, γιατί αυτό συνέβη πριν από πολύ καιρό. Πιστεύω όμως ότι ίσως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε LM741 με τις τάσεις V + και V-.

Παρακαλούμε να συγκρίνετε tempsens κυκλώματος και κύκλωμα στην πρώτη θέση των ημιαγωγών. Η διαφορά είναι προφανής. Στο πρώτο κύκλωμα Vref που συνδέεται με αντίσταση 33k για αντίσταση ανάδρασης και αναστρέφουσα είσοδος του op amp. Σε tempsens Vref είναι συνδεδεμένη με αναστρέφουσα είσοδο και ως εκ τούτου αντίσταση ανάδρασης παίζει κανένα ρόλο, έτσι op amp είναι συνδεδεμένο ως συγκριτικό και το κύκλωμα πρέπει να λειτουργεί ως προβλήματα ημιαγωγών έχει περιγραφεί.

HI, νομίζω ότι R7 είναι λάθος. Στη θεωρία, ρεύμα εισόδου της op-amp ίσο με μηδέν. Έτσι, η εν λόγω τάση στο pin 6 θα ~ Vref. Όπως η ίδια με την τάση στο pin 5 είναι 2.5V (διαιρείται με netword αντίσταση R4 και R5). Εάν η διαφορά beetwin pin5 και pin6 είναι-0.2V. τότε Vout θα είναι 0V. Χρειάζεται να συνδεθείτε R7 με pin6. Πιστεύετε ότι σαν κι εμένα; Cuong

Έχετε δίκιο. Σε σχέση, όπως σε tempsens όπου R7 συνδέει απευθείας την παραγωγή της U4B και Vref παίζει κανένα ρόλο στο βρόχο ανάδρασης και είναι περιττή. Επειδή Vref είναι ουσιαστικά συνδεδεμένο με pin6 (πολύ χαμηλό ρεύμα εισόδου της U4B) η R4, R5 και U4B (έχει πολύ μεγάλο κέρδος) στοιχείων αποτελεί συγκριτικό όπου μια τάση εισόδου σε mv να op amp αναγκάζει να κορεστεί. Κύκλωμα σε έλατα θέση είναι σωστή και λειτουργεί σωστά. Κύκλωμα σε tempsens είναι απολύτως λάθος.

Ποια είναι η τάση VCC; Είναι 12V; Ανεμοστρόβιλος

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back