Οικόπεδο Gm / Id σε Cadence Spectre;

E

edajason

Guest
Θα μπορούσε κανείς να μου πει πώς να σχεδιάσετε gm / id το φάντασμα;
Ευχαριστώ

Εκτελέστε DC ανάλυση, εκτός από το σημείο λειτουργίας.
Εισάγετε ΕΠ Αριθμομηχανή, επιλέξτε το τρανζίστορ, τότε θα επιλέξετε gm.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα σημεία που λειτουργούν ή να διευκρινίζουν να αποθηκεύσετε gm.Τότε οικόπεδο με κυματομορφής.

Hum, ποτέ δεν έκανα αυτό προσομοίωσης, αλλά υποθέτω ότι αυτό δεν είναι ο σωστός τρόπος.
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, πώς να εκτελέσετε την ανάλυση της GM στην περίπτωση των σιδηροδρόμων να amlifier εισόδου σιδηροδρομικών;
, διότι σταθερή gm παίζουν μεγάλο ρόλο σε μια τέτοια ενισχυτή

Όπως αναφέρεται zmliu, με αυτόν τον τρόπο δεν λειτουργεί.Μπορείτε να πάρετε ένα μόνο σημείο της GM.Ή να το δοκιμάσει με αυτόν τον τρόπο;Γιατί στην Αναλογικές καλλιτέχνη, το παράθυρο προσομοίωση δεν θα σας αφήσει να αποθηκεύσετε gm στο dc σαρωτικές.Οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις;

edajason έγραψε:

Όπως αναφέρεται zmliu, με αυτόν τον τρόπο δεν λειτουργεί.
Μπορείτε να πάρετε ένα μόνο σημείο της GM.
Ή να το δοκιμάσει με αυτόν τον τρόπο;
Γιατί στην Αναλογικές καλλιτέχνη, το παράθυρο προσομοίωση δεν θα σας αφήσει να αποθηκεύσετε gm στο dc σαρωτικές.
Οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις;

Γεια Blue2lucy,
Θα προσπαθήσω αύριο αυτό που είπατε.
Αν έχω κατανοήσει καλά, θα πρέπει να εκτελέσει μια sweep DC ανάλυση, και την εξοικονόμηση όλα.
Χρησιμοποιώ φάντασμα, θα ήθελα να το δοκιμάσω αύριο.

καλύτερα να το κάνετε αυτό τον τρόπο ..

1.καθορίσετε ανάλυση ως ΕΠ
2.πηγαίνετε στο εξόδου / setup στο ADE και διευκρινίζουν ur gm / EXP Id χρησιμοποιώντας αριθμομηχανή
3.κάνουμε παραμετρική προσομοίωση με μία ή περισσότερες μεταβλητές

thats all

Είμαι συνδέοντας το PIC για την αναφορά ..
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης αποτέλεσμα να οικόπεδο gm με dc sweep

γιατί δεν μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε αυτό:

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=70540&highlight =

ποια είναι η έκδοση του Cadence σας;i χρήση 5,033, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε op ανάλυση.opamp741 έγραψε:

καλύτερα να το κάνετε αυτό τον τρόπο ..1.
καθορίσετε ανάλυση ως ΕΠ

2.
πηγαίνετε στο εξόδου / setup στο ADE και διευκρινίζουν ur gm / EXP Id χρησιμοποιώντας αριθμομηχανή

3.
κάνουμε παραμετρική προσομοίωση με μία ή περισσότερες μεταβλητέςthats allΕίμαι συνδέοντας το PIC για την αναφορά ..

Γεια εγώ προσπάθησα συνωμοτούν gm / id εναντίον Vov για NMOS με 1L / 20 L στα 0,18 TSMC Πέμπτο = 434mV
Βρήκα ότι η αναστροφή εβδομάδα, σύμφωνα με το οικόπεδο βρίσκεται κάπου Arnd 150mV το isnt είναι πολύ χαμηλό και αυξομείωσης δείχνει ότι είναι προς το cuttoff (περιοχή 0) για vgs Arnd 200mV;;
Είμαι φορτώνοντας το οικόπεδο
ευχαριστώ

http://images.elektroda.net/49_1221655756.jpg

Από ό, τι βλέπω στον οριζόντιο άξονα που έχετε Vgs, δεν Vov.Ναι, διαπίστωσε επίσης ότι τα τρανζίστορ μπω σε αδύναμη αναστροφή για αρκετά αρνητική Vgs-Πέμπτο.Αν και αυτό δεν σας φαίνεται παράξενο για μένα για μικρότερες κανάλια, είμαι το είδος του εκπλήσσει το γεγονός ότι έχεις το ίδιο αποτέλεσμα για 20um.Στη συνέχεια, όμως είστε σίγουροι ότι τα μοντέλα στο 0,18 είναι σωστές για L = 20u;

Είμαι χρησιμοποιώντας TSMC 0,18 μοντέλο αρχείο και Lmax περιορίζεται σε 20u Έτσι υποθέτω θα πρέπει να είναι ακριβή, επίσης, ότι θ foind για την χαμηλότερη τιμή της L (0.22u και 0.8u) εισέρχεται αναστροφή εβδομάδα νωρίτερα.Είναι αυτό σωστό;

Χαίρομαι που βλέπω ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να ψάχνουν στη gm / id stuff.Ένας απλός τρόπος είναι να οικόπεδο στην HSPICE.Αρχικά εγώ προσπαθούσα να το κάνει στο Cadence ενώ μετά GM Καθ. Murmann του / id μεθοδολογίας σχεδιασμού.Μπορείτε να ρυθμίσετε την έκφραση στο περιβάλλον του καλλιτέχνη με αριθμομηχανή, και στη συνέχεια οικόπεδο αυτό.Το νέο μοντέλο είναι, επίσης, συμπεριλαμβανομένης μια παράμετρος που ονομάζεται "gmoverid".Αλλά είναι πιο convienent να char συσκευή σας σε HSPICE.Ελέγξτε Stanford EE214 (καθ. Murmann) Σημειώσεις.

Δοκιμάστε το φροντιστήριο μου, θα εξηγήσω πώς μπορείτε να το κάνετε λεπτομερώς

http://www.eecs.tufts.edu/ ~ ryun01/gmid_ruida.pdf

edajason έγραψε:

Χαίρομαι που βλέπω ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να ψάχνουν στη gm / id stuff.
Ένας απλός τρόπος είναι να οικόπεδο στην HSPICE.
Αρχικά εγώ προσπαθούσα να το κάνει στο Cadence ενώ μετά GM Καθ. Murmann του / id μεθοδολογίας σχεδιασμού.
Μπορείτε να ρυθμίσετε την έκφραση στο περιβάλλον του καλλιτέχνη με αριθμομηχανή, και στη συνέχεια οικόπεδο αυτό.
Το νέο μοντέλο είναι, επίσης, συμπεριλαμβανομένης μια παράμετρος που ονομάζεται "gmoverid".
Αλλά είναι πιο convienent να char συσκευή σας σε HSPICE.
Ελέγξτε Stanford EE214 (καθ. Murmann) Σημειώσεις.

edajason έγραψε:

Χαίρομαι που βλέπω ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να ψάχνουν στη gm / id stuff.
Ένας απλός τρόπος είναι να οικόπεδο στην HSPICE.
Αρχικά εγώ προσπαθούσα να το κάνει στο Cadence ενώ μετά GM Καθ. Murmann του / id μεθοδολογίας σχεδιασμού.
Μπορείτε να ρυθμίσετε την έκφραση στο περιβάλλον του καλλιτέχνη με αριθμομηχανή, και στη συνέχεια οικόπεδο αυτό.
Το νέο μοντέλο είναι, επίσης, συμπεριλαμβανομένης μια παράμετρος που ονομάζεται "gmoverid".
Αλλά είναι πιο convienent να char συσκευή σας σε HSPICE.
Ελέγξτε Stanford EE214 (καθ. Murmann) Σημειώσεις.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back