Οδηγήστε ένα 24V 180W 7,5 A (ονομαστική αξία), με κινητήρα συνεχούς ρεύματος .....

W

wakaka

Guest
Hi όλα, έχω ανάγκη να οδηγεί το αυτοκίνητο αυτό DC κινητήρα. i χτίσει μου H-γέφυρα με τη χρήση υψηλής ονομαστικό ρεύμα και τάση MOSFETs (50V 50A max) και τον έλεγχο με τη χρήση ενός PIC UC. I περιλαμβάνουν ακόμη και την ελεύθερη πρόσβαση δίοδο σε όλη την MOSFETs και οπτοαπομονωτής διεπαφή μεταξύ του UC και η H-γέφυρα. Αλλά όταν θ αυξήσει το φορτίο του κινητήρα ξαφνικά, να καταστραφεί ακριβώς MOSFETs μου ...... οποιεσδήποτε προτάσεις;

Γεια wakaka! Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι η τάση οδήγησης πύλης είναι; Αποσυνδέστε το μοτέρ, και μόλις δώσει το σήμα πύλη με το αυτοκίνητο από PIC ή με το χέρι. Κακή δίσκους πύλη (

Βεβαιωθείτε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έχετε το ένα πόδι της γέφυρας H για να ενεργοποιήσετε προκαλώντας ένα υψηλό περαστά ρεύματος στο MOSFETs. Η χρήση ενός κυκλώματος lock-out μπορεί να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Γεια wakaka, Αν επιλέξετε σωστά MOSFET και σωστή τάση διέγερσης, MOSFET θα γραμμική (ωμική) περιφέρεια, όταν είναι ενεργοποιημένο. Στην περίπτωση αυτή, κατανάλωση ισχύος θα RDS * I ². I είναι η μέγιστη ένταση ρεύματος κινητήρα. RDS-on μπορεί να determind από φύλλου τρανζίστορ. Εάν η κατανάλωση ισχύος σε κάθε τρανζίστορ είναι μεγαλύτερες από 600-800mW χρειαζόταν ψήκτρα. Regards, Davood. [Size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 38 λεπτά: [/color] [/size] Συγνώμη που dident είδε τωρινή βαθμολογία πριν. Νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε καλή MOSFET δύναμη όπως IRFP150 ή καλύτερα με τη χρήση του μια καλή ψήκτρα.

i din σύντομα ένα από το πόδι του MOSFETs, το μόνο που καίγονται όταν αυξηθεί το φορτίο του κινητήρα ξαφνικά και παρά πολύ. Πραγματικά μπορώ να σταματήσω ακριβώς τον κινητήρα από τη στροφή με τη χρήση ενός σφιγκτήρα ή κάτι, απλά να δοκιμάσει αν μπορεί να withstadn την υψηλή αυξομειώσεις τάσης. Είμαι χρησιμοποιώντας 2SJ334 (ΟΔΣ) και 2SK2173 (NMOS). Η τάση κίνησης πύλη είναι 4V. Id (max) γύρω από 30A, Vds (max) γύρω από 50V. Πώς, λοιπόν, για την προστασία του H-γέφυρα κύκλωμα από την καύση, αν υπάρχουν αιχμές του συμβεί; Μπορώ να εφαρμόσει το κύκλωμα προστασίας με μικροελεγκτή μου είναι απαραίτητη.

Παρόλο που αυτά τα MOSFETs λέγεται ότι είναι 4V δίσκο πύλη λεπτά, θα ήθελα να γίνει ο ρυθμιστής πύλη πολύ υψηλότερη (τουλάχιστον 10V). Κοιτάζοντας το φύλλο δεδομένων, μπορείτε να πάρετε πολύ περισσότερο από τη συσκευή με μια κίνηση πύλη των 10V. Επίσης, όταν καθυστερεί την τρέχουσα κινητήρα περιορίζεται μόνο από οπλισμός αντίσταση, όπως δεν υπάρχει back-emf και θα μπορεί να αντλεί περισσότερο από 30Α. Εάν κύκλωμα σας δεν διαθέτει κάποιο τύπο τρέχον όριο ή I × t ταξίδι σας θα φυσήξει τις συσκευές.

Έτσι πως μπορώ να περιορίσει την τρέχουσα;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αντίσταση σειράς μέσω του εδάφους γέφυρα. (Π.χ. 0,01 - 0,02 ohm 3W). τότε ενισχύουν τάσης αντίσταση, η οποία proporatinal σε ρεύμα εξόδου. και τον έλεγχο PWM έτσι ρεύμα δεν υπερβεί τη μέγιστη βαθμολογία κινητήρα.

er συγγνώμη γι 'αυτό, τον τρόπο σύνδεσης των αντιστάσεων σειρά;;;; wat u σημαίνει έδαφος γέφυρα; Αυτό είναι κύκλωμα μου.

Γεια wakaka! Υψηλής οδηγοί πύλη σας πλευρά δεν θα λειτουργήσει. χρήση πλευρά υψηλής / χαμηλής IR2110 οδηγό πλευρά. Ο σκοπός της οπτοαπομονωτής ίδια η ήττα στο κύκλωμα σας. Giri

Γεια wakaka, αυτή είναι η πρότασή μου

Προτίθεμαι επίσης να προσθέσετε μια αντίσταση στον περιορισμό του ρεύματος, αλλά δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε αντιστάσεις τσιμέντο που μπορεί να αντέξει 180W;;; και εγώ πρέπει ελάχιστο 7.5α οδήγησης DC κινητήρα μου. με την εφαρμογή P = I (Πλατεία) R, η αντίσταση είναι περίπου 3ohms. ...

Αντίσταση είναι μόνο για την τρέχουσα measurment! Είναι πτώση τάσης πρέπει όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Προτείνω 0,01 ohm είναι καλή και τη βαθμολογία της: 0,01 * 10 ^ 2 = 1 W (για 10Amp κινητήρα) αλλά συνήθως για την τιμή αυτή επιλέγουμε 2-3Watt τάση σε όλη την αντίσταση είναι 0.01 * 10A = 0,1 Volt θα μπορεί να ενισχύσει αυτή την τάση ή απλά να χρησιμοποιήσετε σύγκρισης με την αναφορά της τάξης του 0,1 βολτ. όταν η τάση πρόκειται να υψηλότερα από το επίπεδο αναφοράς (0,1 volt), έξοδος σύγκρισης άλλαξε. συνδέσετε την έξοδο σύγκρισης με μια είσοδο μικροελεγκτή.

ic .... Ευχαριστώ πολύ .... αλλά, είναι δυνατόν να ρυθμίσετε την τάση αναφ. στο 0,1 V; ή 0.2V; wat αντιστάσεις πρέπει να χρησιμοποιήσω; Μια μεταβλητή ή μια αντίσταση διορθώσω;

Σας συμβουλές για τη μέτρηση κινητήρα σας ρεύμα κάτω από το φορτίο πριν προχωρήσετε για να επιλέξετε σωστά MOSFETs. Στη συνέχεια μπορείτε να σκεφτείτε για ξεκούραση. Μη γνωρίζοντας τι το σημερινό κινητήρα max θα σας κάνει έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη βιομηχανία manufactoring MOSFET.)

ic .... Ευχαριστώ πολύ .... αλλά, είναι δυνατόν να ρυθμίσετε την τάση αναφ. στο 0,1 V; ή 0.2V; wat αντιστάσεις πρέπει να χρησιμοποιήσω; Μια μεταβλητή ή μια αντίσταση διορθώσω;
Ναι φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 αντίσταση ως διαιρέτη τάσης. Νομίζω ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε διορθώσετε αντίσταση.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back