Μπορούμε να προσαρμόσει τη φάση του σήματος που παράγεται από γεννήτρια σήματος

G

GDF

Guest
Θα ήθελα να παράγει ένα σήμα LO από γεννήτρια σήματος.Αλλά δεν ξέρω
οποιοδήποτε είδος γεννήτριας σήματος μπορεί να προσαρμόσει το pahse σήμα;

Ο καθένας έχει την εμπειρία;

Ευχαριστώ,

Μπορείτε να αγοράσετε ένα διαμορφωτή φορέα, με ένα Ι και Q ελέγχου, και γραμμικά δημιουργούν κάθε φάση που θέλετε.Θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα ψηφιακό μεταγωγέα φάσης όπου μπορείτε να μεταβείτε σε διαφορετικά κράτη φάση με ίσως ένα 6 βαθμό LSB.

Σε κάθε περίπτωση, θέλετε να είστε προσεκτικοί ότι έχετε μια γεννήτρια σήματος με μια "σταθερή" φάση.Με σταθερή φάση, εννοώ αν δείτε πραγματικά τη φάση του RF σήματος δεν κάνει καμία αιφνίδια άλματα φάση, ή με τα πόδια το δρόμο του γύρω από το διάγραμμα φάσης.Μια παρτίδα των κλασματικών Ν και DDS συνθεσάιζερ τύπος δεν έχουν σταθερή φάση, αλλά αντί να κάνουμε τα μικρότερα βήματα συχνοτήτων με τα πόδια στη φάση.

Μερικές από τις γεννήτριες Agilent είναι συνεχής φάση κατά την εναλλαγή των συχνοτήτων.Για παράδειγμα, αυτό που για 1,000000000 GHz και να τηρούν την τάση συνεχούς ρεύματος για ανιχνευτή φάση σας.Στη συνέχεια θα στραφούν σε 1,000000001 GHz προβλέπεται να τηρούν το DC από ανιχνευτή σας.Όταν γίνεται στο σημείο όπου θέλετε που στη συνέχεια πίσω στο 1 GHz.Αργό μέθοδος αλλά δουλεύει.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μεταβλητή γραμμή καθυστέρηση.Δεν ξέρω αν θα τα καθιστούν πια, αλλά έχω μια Narda ένα με μανιβέλα λαβή που θα δώσει 360 βαθμούς στο 1 GHz (Αν θυμάμαι καλά).

Ναι, έχω ένα μάτσο από αυτές.Αρκετά σημαντικό αν κάνετε κάποιο είδος εγχειριδίου θόρυβο φάσης ή φορέα nulling δοκιμές.Μπορείτε να δείτε για ebay κάθε πότε-πότε.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back