Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε FR4 laminate στην L-band (1-2Ghz);

E

elec350

Guest
Γεια RF Mans! Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με τη χρήση FR4 laminate στην L-band (1-2GHz); Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα; Έχω σχεδιάσει ένα PLL που καλύπτει συχνότητες στη ζώνη L και χρησιμοποιείται FR4 για την εφαρμογή της? Αλλά δεν λειτουργεί σωστά. Έχω θεωρείται αρκετά πιθανό τα προβλήματα, αλλά έχει ακόμα πρόβλημα. Μαΐου χρησιμοποιώντας FR4 προκαλεί το πρόβλημα;

Όχι γενικά. Έχετε κάποια επιπλέον απώλειες, θα πρέπει να είναι ένα πρόβλημα μόνο με την υψηλή Q επίπεδες δομές. Οι περισσότερες συσκευές 2.4 GHz, WLAN, Bluetooth, όποια και αν χρησιμοποιείτε FR4, νομίζω.

Συμφωνώ, για απλές κατασκευές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε FR4 μέχρι ~ 4 GHz. Αλλά, θα πρέπει ακόμα να είναι πολύ προσεκτικοί του διοικητικού συμβουλίου κανόνες διάταξης! Χρειάζεται 50 ohm γραμμές, ένα καλό επίπεδο γείωσης, άριστη πυκνωτή παρακάμπτοντας, κλπ.

Αλλά, θα πρέπει ακόμα να είναι πολύ προσεκτικοί των κανόνων διαρρύθμιση του πλοίου!
Απολύτως! Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα FR4, αλλά κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα, όταν ένα σχέδιο αποτυγχάνει.

hello FVM έγραψε:.
Έχετε κάποιες πρόσθετες απώλειες, θα πρέπει να είναι ένα πρόβλημα μόνο με την υψηλή Q επίπεδες δομές
Μπορείτε να εξηγήσετε περισσότερο;

Ο κύριος περιορισμός της χρήσης του FR4 υλικών με βάση το φάσμα συχνοτήτων MW είναι η μεγάλη απώλεια υλικού. Εάν πρέπει να σχεδιάσει με μικρές απώλειες (τόσο υψηλό Q) επίπεδα κατανεμημένα κυκλώματα (ζεύκτες, αντηχεία ...) αυτό το υλικό δεν είναι η πλέον αποδοτική κατεύθυνση. Σε εφαρμογές όπου χρησιμοποιείτε μικρές γραμμές μεταφοράς μήκους (π.χ. σε ένα κινητό τηλέφωνο), το χαμηλό κόστος του υλικού αυτού είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό. Ελπίζω ότι μπορεί να βοηθήσει. Mazz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back