Μπαταρία λιθίου - ενέργεια

A

Audette

Guest
Έχω μια ερώτηση σχετικά με τις μπαταρίες και πόση ενέργεια που αποθηκεύει. Κοιτάζω με μια μπαταρία λιθίου για ένα φορητό εργαλείο - οι δύο επιλογές που έχω είναι 14.8V 4.4Ah ή 11.1V 4.4Ah. Οι τάσεις Δουλεύω με τα 5V και 3.3V και γενικά το μέσο θα χρησιμοποιήσει περίπου 400-500mA κατά τη συνήθη χρήση. Η ερώτησή μου είναι, η τάση δεν έχει επιπτώσεις στη πόσους κύκλους η μπαταρία μου να περάσει; Κάποιος κάποτε μου είπε τάση κάνει πολύ μικρή διαφορά με την ενέργεια μέσα μπαταρίες και ότι η προδιαγραφή είναι ότι τα θέματα Αχ. Ωστόσο, ποτέ δεν πήρα πραγματικά μια καλή εξήγηση για το γιατί συμβαίνει αυτό και είμαι ακόμα σύγχυση ως προς το εάν αυτή είναι η περίπτωση. Ήλπιζα πράξη μου θα πρέπει να είναι σε θέση να τον κύκλο περίπου 200 επαναλήψεις χρησιμοποιώντας την μπαταρία 14.8V 4.4Ah. Πώς θα ήταν αυτό να επηρεαστούν, εάν πάω στην μπαταρία 11.1V 4.4Ah - ή ακόμη και με χαμηλότερη τάση, αλλά ίδια Αχ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Είναι βατώρες δεν αμπερώρες ότι το θέμα. Βατώρες = ενέργεια. Έτσι, με την προϋπόθεση να χρησιμοποιήσετε μεταγωγής ρυθμιστικές η μπαταρία 14.8V θα διαρκέσει περισσότερο από ό, τι το 11.1V. Ο αριθμός των κύκλων δεν εξαρτάται από την τάση. Η διαφορά είναι απλά ότι η 11.1V έχει 3 κυττάρων, η 14.8V έχει 4 κύτταρα. Θα πρέπει να ορίσετε τον τρόπο η σημερινή μοιράζεται μεταξύ του 5V και 3,3 V. να υπολογίσει πόσο καιρό η μπαταρία θα διαρκέσει. Ασκηθείτε τη δύναμη και ίσως να αναλάβει το 80% απόδοση για μια αλλαγή ρυθμιστή. Keith.

Κατά τον υπολογισμό της ενέργειας για την μπαταρία, δεν έχω χρησιμοποιηθεί watt ώρες - αλλά Amphours. Πρέπει να αλλάξει αυτό; Έχω χρησιμοποιήσει έναν τύπο που υπολογίζει την τρέχουσα ώρα x - προσθήκη 20% επιπλέον για την αποδοτικότητα 80% και διαιρεί την τιμή mAh μπαταρία από το αποτέλεσμα. Αυτό νόμιζα ότι ήταν ο αριθμός των κύκλων. Ωστόσο, αυτό δεν λαμβάνεται υπόψη η τάση σε όλα. Θα έπρεπε να κάνω αντικαθιστά, συνεπώς, με αυτό, η τρέχουσα τάση x x χρόνο; [color = "Αργυρό"] ​​[size = 1] ---------- Δημοσίευση προστέθηκε στις 10:13 -------- - Προηγούμενη θέση ήταν στις 10:13 ---------- [/SIZE] [/color] Κατά τον υπολογισμό της ενέργειας για την μπαταρία, δεν έχω χρησιμοποιήσει watt ώρες - αλλά Amphours. Πρέπει να αλλάξει αυτό; Έχω χρησιμοποιήσει έναν τύπο που υπολογίζει την τρέχουσα ώρα x - προσθήκη 20% επιπλέον για την αποδοτικότητα 80% και διαιρεί την τιμή mAh μπαταρία από το αποτέλεσμα. Αυτό νόμιζα ότι ήταν ο αριθμός των κύκλων. Ωστόσο, αυτό δεν λαμβάνεται υπόψη η τάση σε όλα. Θα έπρεπε να κάνω αντικαθιστά, συνεπώς, με αυτό, η τρέχουσα τάση x x χρόνο;

Θα πρέπει να λάβει υπόψη την τάση για να πάρει δύναμη (και ενέργεια). Ισχύς = βολτ Χ αμπέρ. Οι ώρες ενισχυτή είναι ωραία, αν γνωρίζετε κύκλωμα σας παίρνει ένα συγκεκριμένο ρεύμα και η τάση είναι σταθερή. Αν αρχίσετε να μεταρρυθμίσει την τάση και το κύκλωμα χρησιμοποιεί ένα αλλαγής του ρυθμιστή τότε η τρέχουσα θα αλλάξει και έτσι πρέπει να λάβει υπόψη του αυτό. Όταν χρησιμοποιείτε το ρεύμα / ώρα / τάση και να προσθέσετε σε απόδοση 80%, τι θα πρέπει να καταλήξετε με είναι ένα χρονικό διάστημα που ένα κύκλωμα θα διαρκέσει για μια ενιαία χρέωση. Για παράδειγμα, αν σας παίρνει κύκλωμα 5V 1A σε παίρνετε 5V. Ένα 80% του ρυθμιστή απόδοσης θα αναλάβει να δημιουργήσει 6.25W 5V (δεν 6W όπως μπορείτε να σκεφτείτε). Αν αυτό που δημιουργούν από μια μπαταρία 14.8V, τότε λειτουργεί από 6.25W ως 422mA. Έτσι, 4.4Ah μπαταρία σας θα διαρκέσει 10,4 ώρες. Αν πάλι έκανε τον υπολογισμό με την μπαταρία 11.1V θα αναλάβει 563mA και έτσι ότι η μπαταρία θα διαρκέσει μόνο 7,8 ώρες. Ο αριθμός των κύκλων της μπαταρίας θα διαρκέσει εξαρτάται από τη μάρκα και την ποιότητα της μπαταρίας, αλλά είναι συνήθως 500 - 1000 πλήρεις κύκλους. Με LiIon μερική απορρίψεις δεν τείνουν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής όσο το 1000 οι απορρίψεις είναι πιθανώς ένα δεύτερο που αντιστοιχεί σε 500 πλήρη τέλη όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Keith

Σας ευχαριστώ για τη λεπτομερή απάντησή σας Keith. Μπορείς σε παρακαλώ να επιβεβαιώσετε τον ακόλουθο υπολογισμό που βασίζεται σε αυτό που είπατε - αλλά τροποποιήθηκε ώστε να περιλάβει το χρόνο εκτέλεσης. 5V γραμμή, 0.3A μαζί με απόδοση 80% απαιτεί 1.88W. 3.3V γραμμές, μαζί με 0.3A 80% της απόδοσης απαιτεί 1.24W. η γραμμή 5V θα χρησιμοποιηθεί για 30 δευτερόλεπτα και 3.3V για 60 δευτερόλεπτα για κάθε κύκλο δειγματοληψίας. Έτσι, αν σκεφτούμε ένα κύκλο 60 δευτερολέπτων είναι, οι Watts που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, 5V γραμμή = 1,88 * (30/60) = 0,94 3.3V γραμμή = 1,24 * (60/60) = 1,24 Ως εκ τούτου απαιτείται συνολική ισχύς ανά 60 δευτερόλεπτα = 0,94 + 1,24 = 2,18 Αν η μπαταρία είναι 14.8V, 4.4Ah μπαταρία, και η μέση ρεύμα από μπαταρία που χρησιμοποιείται = 2.18W/14.8V = 150mA Ως εκ τούτου ο αριθμός των ωρών μπαταρία θα διαρκέσει = 4400mAh/150mA = 29 ώρες μπορώ τότε μετατρέψει αυτό τον αριθμό των κύκλων λέγοντας = 29 * 60 * 60 (μετατρέψει σε δευτερόλεπτα) / 60 (δειγματοληψία χρόνος κύκλου) = 1.740 Επομένως μπορώ να υποθέσουμε ότι στην καλύτερη περίπτωση, η μπαταρία θα μου δώσει 1740 κύκλων 60 δευτερόλεπτα;

Μπορείτε υπολογισμοί είναι πρόστιμο μέχρι τις 29 ώρες. Επόμενο κομμάτι σας είναι πράγματι σωστή, αλλά ένα πολύπλοκο τρόπο από το 29 ώρες για 1740 λεπτά. Μπορείτε να υπολογίσετε τις δευτερόλεπτα να το μετατρέψει στη συνέχεια πίσω στο λεπτό (* 60/60), αλλά η απάντηση είναι σωστή. Οι κύκλοι εδώ δεν πρέπει να συγχέεται με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, δηλαδή ο αριθμός φόρτισης / αποφόρτισης πριν η μπαταρία κρατάει χρέωση καλά και χρειάζεται αντικατάσταση με ένα καινούργιο. Αυτό θα είναι τυπικά 500 έως 1000 κύκλους φόρτισης / αποφόρτισης. Keith.

Ευχαριστώ. Θα πάρει τώρα μια μπαταρία και τη δοκιμή και να δούμε πόσο ακριβής είναι ο υπολογισμός :)

Ως εκ τούτου μπορώ να υποθέσουμε ότι στην καλύτερη περίπτωση, η μπαταρία θα μου δώσει 1740 κύκλων 60 δευτερόλεπτα;
g.gif

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back