Μετατροπή της παραγωγής σε 0-5V

J

jassi

Guest
Γεια σας, είμαι προσπαθούμε να σχεδιάσουμε ένα βαρόμετρο, για το οποίο έχω αποφασίσει να χρησιμοποιήσει MPX4100 αισθητήρα. εξόδου είναι πηγαίνει ως 0,3 V-4.9V για 20kPA να 105kPa? η έξοδος δεν είναι γραμμική. είναι μετά την εξίσωση Vout = Vs * (0,01059 * P-0.152), όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα (που προέρχονται από το τεχνικό δελτίο). Θέλω να μετατρέψουν αυτή την έξοδο σε 0-5Volts εξόδου (με χρήση hardware), η οποία αποτελεί μέρος του έργου μου. Θα είμαι πραγματικά ευγνώμων σε σας εάν μπορείτε παρακαλώ να με βοηθήσει έξω. Regards

Μια επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τελεστικών .. βλέπε φωτογραφία παρακάτω .. Το πρώτο τελεστικών μπορεί να "στροφή" της τάσης από 0.3-4.9V σε 0.0-4.6V και το δεύτερο τελεστικών μπορεί να ενισχύει αυτό το σήμα από 1.087 για την παραγωγή των απαιτούμενων 0-5V έξοδος .. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσει ένα μικρό μικροελεγκτή, όπως το 8-pin PICAXE-08M, χρήση PWM εξόδου του να παραγάγει 0-5V και ορίστε μία από τις αναλογικές imputs του να λάβει 0,3-4.9V (ή ό, τι χρειάζεστε) σήμα εισόδου .. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το παράδειγμα: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=163559 Regards, IanP

ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά στην πρώτη λύση σας μέσα από WHT τελεστικών θα πρέπει να είναι η τιμή των αντιστάσεων για τη μετατροπή 0,3-4.9V σε 0.0-4.6V και το δεύτερο σήμα τελεστικών από 1.087 για την παραγωγή των απαιτούμενων 0-5V έξοδος .. ευχαριστίες

Επιλέξτε τα ακόλουθα: - R1 = ∞ - R4 R5 = = = R6 R7 = 10kΩ και: - R8 = 10kΩ - R9 = 870Ω υποθέτοντας ότι η τάση μεταξύ των R2 και R3 = 0,3 V (δεν ξέρω τι τάση αναφοράς σας πρόκειται να συνδέσετε στην κορυφή του R2), η έξοδος θα είναι 0-5V .. Εφοδιασμός των τελεστικών θα πρέπει να είναι + /-8V σε + /-15V .. Regards, IanP

μετά θ μετατόπιση της παραγωγής σε 0.0-4.6V, θα κάνει ότι η απόδοση γραμμική. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω αυτό που προσπαθώ να πω, με ένα παράδειγμα, ξέρω ότι έχετε 0.3volts για 20kPa (αισθητήρας 'αποκοπή αξία) και τώρα αν μπορώ να πάρετε μια τάση = 1.575 βολτ και να λύσει τα ως πίεση = (20/0.3) * 1,575 = 105kPa, αλλά, αντίθετα, ο αισθητήρας δίνει 4.9volts για 105kPa πλέον πώς να χειριστεί αυτό το πρόβλημα. αν θ ακόμη μετατόπιση 0,3 έως 4,9 σε 0.0-4.6V δεν νομίζω ότι έτσι θα βγει από αυτό το πρόβλημα. ευχαριστίες για προηγούμενες απαντήσεις

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον τύπο που χρησιμοποιείται από τη μετατροπή: NewVoltage = (OldVoltage - 0,3 V) * 1.087 ή: OldVoltage = (NewVoltage/1.087) + 0,3 V και να το εφαρμόσετε στον τύπο πίεση .. Regards, IanP

Πρέπει να χρησιμοποιήσω τελεστικών και να παράγει 0-5 βολτ Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τύπους ή μικρο-ελεγκτές για αυτό το

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back