[Μετακινήθηκε] Ερώτηση για microprossor με βάση το σχεδιασμό

M

mr_vasanth

Guest
Έχουμε έναν μικροεπεξεργαστή με τη γραμμή διευθύνσεων 16 bit και 32 bit γραμμή δεδομένων. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μόνο ένα 16KB μνήμη η οποία θα είναι προσβάσιμα από αυτό το μικροεπεξεργαστή. Για να αποκτήσετε πρόσβαση 16KB μνήμη γραμμή διευθύνσεων 14 bit LSB της γραμμής διευθύνσεων είναι επαρκής. Αλλά τι θα συμβεί αν ο μικροεπεξεργαστής προσπαθεί να προσπελάσει κάποια θέση η οποία είναι πέρα ​​από 16KB; Πώς θα πρέπει να γίνεται ενώ κάνουμε έναν επεξεργαστή με βάση το σχεδιασμό;

Πώς θα πρέπει να γίνεται ενώ κάνουμε έναν επεξεργαστή με βάση το σχεδιασμό
Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό το νήμα ανήκει στην "Ηλεκτρονική Ερωτήσεις Δημοτικό" ενότητα. Είναι ο σχεδιασμός επεξεργαστή γίνεται σε μια HDL; Αν ναι, νομίζω ότι θα πρέπει να μετακινήσετε το νήμα σε μια πιο κατάλληλη ενότητα. BigDog

Γεια BigDog, μην έχετε την παραμικρή ιδέα πότε θα αφήσουμε το χώρο διευθύνσεων απροσδιόριστο, όταν θα ολοκληρωθεί γύρω και όταν θα έχουν πρόσβαση στην ίδια εφαρμογή αποθήκευσης. Θέλω απλά να πάρετε μια γεύση από τη διαφορά όσον αφορά την αρχιτεκτονική.

Με ένα χώρο διευθύνσεων 64K, 16K παρόν και άνω γραμμές διεύθυνση δεν αποκωδικοποιηθεί, το 16K απλώς θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται 4 φορές. Έτσι περιοχές 16384, 32768, 49152 θα είναι η ίδια όπως των τοποθεσιών 0. Τοποθεσίες 16385, 32769, 49153 το ίδιο σημείο 1, κλπ (μέχρι να χτυπήσει το επόμενο περιοχή καθρέφτη). Με καθρέφτη = δεν είναι «αντίγραφο» της περιοχής τοποθεσία / μνήμης, αλλά ένα και το ίδιο πράγμα «ορατό» σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Έτσι γράφουν τοποθεσία 16384, διαβάστε την τιμή από τη θέση 0 κλπ.

@ RetroTechie - Καλή εξήγηση. Έχω πραγματικά μερικά νωρίς πίνακες ανάπτυξης που παρουσιάζουν αυτή τη συμπεριφορά. @ Mr_vasanth - Προφανώς για να αποφευχθεί αυτό το περικάλυμμα γύρω / mirroring συμπεριφορά όλων γραμμή διεύθυνσης πρέπει να χρησιμοποιηθούν στο σύστημα αποκωδικοποίησης. Πάω να μετακινήσετε αυτό το νήμα σε μια πιο κατάλληλη ενότητα καθώς αισθάνομαι το θέμα είναι πέρα ​​από στοιχειώδη ηλεκτρονικά. BigDog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back