Μεταβλητή ελέγχου ταχύτητας σε ένα μοτέρ 12V DC που αντλεί 40 αμπέρ

B

Blank Stare

Guest
Γεια σου. Είμαι σχεδόν μια πλήρη newb στην ηλεκτρονική, και ελπίζω ότι θα είναι υπομονετικός μαζί μου, αν μου ζητήσει χαζή ερωτήσεις, ή να προσφέρει άσχετες πληροφορίες ... Είμαι οικοδόμηση ενός πλαισίου ελέγχου για μια σπάτουλα αλάτι. Ο παλιός ελεγκτής έχει φύγει, και δεν θέλω ένα νέο εργοστάσιο, θέλω αυτό που μπορώ τελικά να βγάλει από το κουτί του έργου, και το τοποθετείτε στο ταμπλό. Εδώ είναι οι παράμετροι που μου: 12 VDC έως 40 amp κλήρωση κατά την εκκίνηση του κινητήρα. διακόπτη on / off μεταβλητής ταχύτητας μεταβλητή ταχύτητα πάνω-ride, για ένα πλήρες κύμα ταχύτητα. 50 amp ρελέ (το ένα ελέγχεται από τον κεντρικό διακόπτη, ο άλλος είναι ελεγχόμενη από την απότομη αύξηση by-pass διακόπτη. Διακόπτες πάτημα κουμπιού, 10amp από την πλευρά διακόπτη, και 40 στον κινητήρα. Πρέπει να είναι πολύ απλή, και το κόστος κάτω από 100.00 ΗΠΑ έργο κουτί είναι ένα διπλό συμμορία ηλεκτρικό κιβώτιο θα πάρει διαστάσεις, όταν μπορώ να βρω άρχοντα μου -.! LOL Με λίγα λόγια, έχω σχεδιάσει τα πάντα, και είναι έτοιμο για την εγκατάσταση, όταν ανακάλυψα ότι ένα ροοστάτη θα πάρει πολύ ζεστό. Διατυπώθηκε η άποψη ότι θα χρησιμοποιήσετε ένα MOSFET PWM, και νομίζω ότι καταλαβαίνω το MOSFET δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα φανταχτερό ρελέ ισχύος, αλλά δεν καταλαβαίνω πώς ένα PWM εντάσσεται στο σχηματικό;

Σκεφτείτε PWM τον ίδιο τρόπο όπως και του μέσου όρου (ισχύος): 10% κύκλος => 10% ενέργεια, 50% κύκλος => 50% εξουσία, και ούτω καθεξής .. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το παράδειγμα: http://www.dprg.org/tutorials/2005-11a/index.html Στην περίπτωσή σας, θα ήθελα να χρησιμοποιούν 2 ή 3 MOSFETs δύναμη συνδέονται παράλληλα (με μια μικρή αντίσταση πύλη για κάθε μία, 10-100Ω) .. Αυτό είναι για το ναυάγιο τρέχουσα να 0V .. Αν προτιμάτε να προμηθεύονται ρεύμα από +12 V σιδηροδρομικές μεταφορές, χρήση P-channel MOSFETs .. Rgds, IanP

Εντάξει, εδώ είναι που έχω να δείχνω την άγνοια μου ... Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε να καταλάβω τι 2 ή 3 MOSFETs να μοιάζει με ένα σχηματικό κύκλωμα; Επίσης, μπορώ να inderstand ότι PWM δεν είναι ένα κομμάτι του κυκλώματος, αλλά μάλλον, μια ιδέα; Παρακαλώ συγχώρεσέ με, νιώθω σαν να είμαι το κολύμπι στα βαθιά, εδώ ...

ματιά στα τελευταία σχηματικό για τη σύνδεση που δίνεται από IanP Q1 είναι το Ν MOSFET θα πρέπει να έχετε 2 ή 3 παράλληλα με μια αντίσταση στο pin G

Kripton - G = pin pin Ground, αριθμός 1 για το τσιπ; Αίσθημα άλαλος εδώ, καθώς δεν βλέπω ένα G επιστολή σε ολόκληρο το σχηματικό
2005-10a-004.gif
Externet - ότι κιβώτιο είναι σχεδιασμένα για 24VDC, είναι πιθανό να λειτουργούν όπως αναμένεται σε μόνο 12VDC; Η τιμή με τη ναυτιλία είναι φιλικό, αλλά δεν είμαι αρκετά έμπειρος ώστε να ξέρει τι συμβαίνει όταν μειωθεί κατά το ήμισυ η τάση εισόδου ... Σας ευχαριστώ όλους για την υπομονή μαζί μου, είμαι ένα γέρικο σκυλί, και είμαι αργά να μάθουν νέα κόλπα. ~~~~~~~~~~~~~ Λευκά Stare

Ναι, αυτός ο ελεγκτής έχει βαθμολογηθεί έως και 24 Volt, θα πρέπει να είναι σε θέση να συνεργαστεί με 12V.

G pin είναι το pin 1 ναι, αλλά Ζ δεν σημαίνει πύλη, έδαφος ...

Πω πω, πήρα μόνο μια δεύτερη ματιά στη συγκεκριμένη μονάδα. 11 καλώδια; Ummm ... WTH; Τελικά, χρειάζομαι 3 καλώδια στο πλαίσιο του έργου μου ... ένα έδαφος, ένα 12VDC από την μπαταρία, και μία μετά την MOSFET, για τον έλεγχο της ταχύτητας του κινητήρα. Τι σε tarnation κάνουν και τα υπόλοιπα 8; Lemme υποθέτω ... : Ιδέα: ένα ζευγάρι στην κατσαρόλα, ένα ζευγάρι στην εξουσία, ένα ζευγάρι με το μοτέρ ... μισθωτή ... που είναι 5 απομείνει ... ένα ζευγάρι για την τοστιέρα, και ένα ζευγάρι για το ραδιόφωνο, και μία για ένα επιπλέον λόγο; LOL! Μου αρέσει πραγματικά την τιμή, χτυπάει ένα κτίριο χέρια κάτω. Είμαι πρέπει θα να μασούν επιπλέον καλώδια για λίγο, όμως ... Θα πρέπει επίσης να παραιτηθεί η τάση για τις πλευρές διακόπτης του ρελέ ... αυτό χειρίζεται μόνο 1-4vdc ... δευτερεύον ζήτημα. Όπως πάντα, ευχαριστώ και πάλι για τον ασθενή τη βοήθειά σας. Τώρα, αν έχω την οικοδόμηση αυτού από το μηδέν, πώς νέα εμφάνιση σχηματικό μου; (Αντέγραψα κατάφωρα το κύκλωμα συζητηθεί σε προηγούμενες δημοσιεύσεις; - ελπίζω ότι δεν βλάπτει τα συναισθήματα του καθενός)

[Quote = Kripton2035] G pin είναι το pin 1 ναι, αλλά G σημαίνει πύλη, σπασμένα ...[/quote] heheh - χάρη

Λίγο Προς πληροφόρησή σας. Οι περισσότεροι ελεγκτές που θα σβήσει αυτόματα όταν η τάση πέσει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο. Αυτό γίνεται για να κρατήσει από την καταστροφή Gell κύτταρα και μπαταρίες AGM. Για παράδειγμα, το 24 volt ελεγκτής πιθανότατα θα κλείσει όταν η τάση πέσει κάτω των 21 βολτ. Η αλήθεια είναι ότι κατ 'επανάληψη την εκπλήρωση μιας σειράς των ηλεκτρικών στηλών σε ακόμη 21 βολτ θα τους σκοτώσει στη σύντομη διαταγή.

Ευχαριστώ. Κάτι τέτοιο ήταν ο λόγος που ρώτησε αν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Φοβόμουν ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα γαλλικό κλειδί στις εργασίες κάπου. Έχω τιμές από όλα τα μέρη που χρειάζομαι για το κύκλωμα PWN / MOSFET, για περίπου 75 δολάρια, και η οποία αποκλείει οποιαδήποτε λαμπρές ιδέες, (Το δικό μου ή από τους άλλους ...) Σκοπεύω να διατάξει τα μέρη, και θα επιχειρήσει να οικοδομήσει αυτό το μικροσκοπικό Γολιάθ. Έτσι, αν υπάρχουν μεγάλα λόγια της σοφίας, την ενθάρρυνση, ή πρόταση, τώρα θα ήταν μια πρώτης τάξεως στιγμή να τους ακούσουμε. : D

http://www.allelectronics.com/make-a-store/item/TXL-3/TWIST-GRIP-THROTTLE-FOR-ELECTRIC-BIKE/SCOOTER/1.html [/url]
LOL! Αυτός θα διδάξει μου να CRA CK σοφό σε έναν πίνακα μηνυμάτων! (Edit: cra.ck φιλτράρεται Wisecr ack ... wow, δεν είχα ιδέα ότι ήταν μια κακή λέξη ... moderator, αν έχω παραβεί κάποιο κανόνα, τροποποιώντας τη λέξη για να ταιριάζει εδώ, μη διστάσετε να? αλλαγή πίσω για να «διορθώσουν» - χάρη) Λυπάμαι, δεν προσπαθούσε να είναι μια ΠΙΤΑ -. προσπαθούσα να κάνει ένα αστείο, σε βάρος της δικής μου άγνοιας. Ευχαριστώ για εξηγεί τι είναι το επιπλέον καλώδια είναι για. Νομίζω ότι είμαι αποφασισμένος να το κάνετε αυτό από μια χούφτα των μερών, και όχι στοίχημα ότι η μονάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει σε χαμηλότερη τάση. Μια ακόμη ημέρα του μασήματος για το σχεδιασμό μου, για να βεβαιωθείτε ότι είμαι ικανοποιημένος, νομίζω. Οποιεσδήποτε προτάσεις;

Εντάξει, τα μέρη έχουν παραγγείλει. επιθυμία μου lucks, και ευχαριστίες για όλες τις χρήσιμες συζητήσεις σας. : D

Έχετε ποτέ πάρει αυτό το πράγμα κατασκευάστηκε μονάδα μου για πολυ άχνη μου μόνο σκατά από το κρεβάτι και i dont θέλετε να πληρώσετε $ 400 για ένα νέο

Ναι, λειτουργεί, επίσης. Καλή τύχη με τα δικά σας.

Υποθέτω ότι θα είχε επίσης ένα πολυ-άχνη. γιατί Fisher που χρησιμοποιούνται τέτοια φθηνά εξαρτήματα στη μονάδα είναι πέρα από μένα Φαίνεται σαν ο καθένας να μιλήσω σε αναγκάστηκε να αντικαταστήσει 2 ή 3 φορές. έτσι κι αλλιώς το μυαλό που μου δώσατε με συνδέσμους για το πού πήρατε ρελέ σας

Δεν έχω ιδέα τι είναι μια πολυ άχνη είναι. Όπως λέει στην αρχική θέση μου - έχω μια πλήρη newb, αλλά με τη βοήθεια που έλαβα σε αυτό το φόρουμ, έκανα την οικοδόμηση μιας εργασίας ελεγκτή. Αγόρασα τα πάντα στο mouser.com, εκτός από το πλαίσιο του έργου, το οποίο βρήκα στο eBay, και η harnes καλωδιώσεις, η οποία έκανα από βαρέα μπαλαντέζες καθήκον. Δεν έχω links για επιμέρους τμήματα, επειδή έκανα τη συναλλαγή μέσω τηλεφώνου, και μου περπάτησε μέσα από κάθε συνιστώσα, με βοήθησαν να επιλέξετε τα σωστά. Καλή τύχη με το έργο σας!

[Quote = Λευκά Stare] Δεν έχω ιδέα τι είναι μια πολυ άχνη είναι. Όπως λέει στην αρχική θέση μου - έχω μια πλήρη newb, αλλά με τη βοήθεια που έλαβα σε αυτό το φόρουμ, έκανα την οικοδόμηση μιας εργασίας ελεγκτή. Αγόρασα τα πάντα στο mouser.com, εκτός από το πλαίσιο του έργου, το οποίο βρήκα στο eBay, και η harnes καλωδιώσεις, η οποία έκανα από βαρέα μπαλαντέζες καθήκον. Δεν έχω links για επιμέρους τμήματα, επειδή έκανα τη συναλλαγή μέσω τηλεφώνου, και μου περπάτησε μέσα από κάθε συνιστώσα, με βοήθησαν να επιλέξετε τα σωστά. Καλή τύχη με το έργο σας! [/Quote] Γεια σας, θα ήθελα να οικοδομήσουμε έναν ελεγκτή PWM για im τρυπάνι αποφάσεων και αναρωτιέμαι αν θα ήταν πάρα πολύ να ρωτήσω αν μπορείτε να μου στείλει ένα αντίγραφο του σχηματικές αναπαραστάσεις που ήρθε με όταν χτισμένο δική σας:. Δ Regards

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back