Μήπως το IR LED στο κύκλωμα αυτό το πρίσμα ακριβώς όπως το IR LED σε ένα τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης;

D

donrigor

Guest
Μήπως το IR LED στο κύκλωμα αυτό ανάβει ακριβώς όπως το IR οδήγησε σε ένα τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης; Έχω δοκιμάσει, αλλά το IR LEDs δεν ανάβει όταν τροφοδοτείται με 5 βολτ. Μοιάζει σαν να ανάβει όταν τροφοδοτείται με 5 βολτ ως κύκλωμα.

Θα παρουσιάσει δύο IR LEDs σε δύο διαφορετικά κυκλώματα. Ποιο από τα δύο ρωτάτε τώρα; Ο δέκτης απαιτεί να ρυθμίσετε το pot, R8, μέχρι αυτό το κύκλωμα είναι στην ενεργό περιοχή. Τοποθετήστε μια τηλεόραση αφαιρέσει πολύ κοντά στο Δ1 και στη συνέχεια κρατήστε πατημένο ένα κουμπί που μεταδίδει συνεχώς, όπως και την ένταση του ήχου κουμπί. Τώρα, ρυθμίστε R8 μέσω της σειράς παρακολουθούμε για D3 σε flash ή τρεμόπαιγμα. Αν D3 είναι πάντα είτε ON ή OFF πάντα, μετρούν τις τάσεις των ακίδων 5,6 και 7 του U1 ολοκληρωμένο και αναφέρει στο διοικητικό συμβούλιο.

Αν θέλετε να ελέγξετε εάν ο πομπός IR LED λειτουργεί, χρησιμοποιήστε κάποια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με Live View, για παράδειγμα, ένα κινητό τηλέφωνο φωτογραφική μηχανή είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Αν το σημείο το κινητό φωτογραφική μηχανή με την IR LED και είναι, θα το δείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να εξετάσει οποιοδήποτε IR LED (δεν είμαι 100% σίγουρος γι 'αυτό), έχω χρησιμοποιήσει αυτό για να ελέγξετε αν ένα τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης είναι αποτελεσματική ή όχι. Ελπίζω ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει. Regards, Ντιέγκο.

[[Θα παρουσιάσει δύο IR LEDs σε δύο διαφορετικά κυκλώματα. Ποιο από τα δύο ρωτάτε τώρα; Ο δέκτης απαιτεί να ρυθμίσετε το pot, R8, μέχρι αυτό το κύκλωμα είναι στην ενεργό περιοχή. Τοποθετήστε μια τηλεόραση αφαιρέσει πολύ κοντά στο Δ1 και στη συνέχεια κρατήστε πατημένο ένα κουμπί που μεταδίδει συνεχώς, όπως και την ένταση του ήχου κουμπί. Τώρα, ρυθμίστε R8 μέσω της σειράς παρακολουθούμε για D3 σε flash ή τρεμόπαιγμα. Αν D3 είναι πάντα είτε ON ή OFF πάντα, μετρούν τις τάσεις των ακίδων 5,6 και 7 του U1 ολοκληρωμένο και αναφέρει στο διοικητικό συμβούλιο.]] Όταν μου να προσαρμόσετε τα φώτα Δ3 ποτενσιόμετρο μόνιμα. Το πρόβλημά μου δεν ξέρω πώς Δ1 και Δ2 επικοινωνεί, γιατί όπως το κύκλωμα παρέχει μεταδίδει Δ1 και Δ2 λαμβάνει. Πώς θα ξέρω ότι οι δύο αυτές λειτουργίες καλά;

Σε κάποιο σημείο στην περιοχή προσαρμογή R8, το LED, Δ3, πρέπει να πάει μακριά. Αν δεν το κάνει, τότε έχετε ένα σφάλμα καλωδίωσης ή ελαττωματικό εξάρτημα. Συνδέστε ένα βολτόμετρο να καρφώσει 5 του ολοκληρωμένο. Όταν ρυθμίζετε R8, η τάση για την ακίδα 5 πρέπει να κυμαίνονται από +5 V στο 0V. Όταν η τάση από την ακίδα 5 είναι μικρότερη από την τάση στην καρφίτσα 6, τότε το pin εξόδου 7 θα πρέπει να πάει στο 0V και το LED, Δ3, πρέπει να είναι μακριά. Θα πρέπει να ρυθμίσετε R8 μέχρι D3 μόλις γύρισε από OFF σε ON. Στη συνέχεια, όταν το φως προσπίπτει IR Δ1 θα πρέπει να προκαλέσει D3 να πάει πίσω μακριά. Αυτό είναι επειδή το φως IR προκαλεί η τάση ακροδέκτη 6 για την αύξηση.

Το PNP τρανζίστορ στην είσοδο του LM358 τελεστικός πηγαίνει υψηλό όταν το IR LED υπερύθρων δεν έχει. Στη συνέχεια, το κόκκινο LED είναι απενεργοποιημένη. Νομίζω ότι το IR LED γίνεται μια ηλιακή κυψέλη και παράγει μια ελαφρώς αρνητική τάση και το ρεύμα στο pin 6 που θα ανάψει το κόκκινο LED.

Δ1 Αιτία είναι αντίστροφη προκατειλημμένη από LM358 ρεύμα εισόδου, που υποτίθεται ότι λειτουργεί μάλλον ως μια φωτοδίοδο. Όσον αφορά έζησα, τα LED (όπως όλες οι συσκευές ημιαγωγών) έχουν κάποια φωτοευαισθησία. Αλλά είναι πολύ κακή ανιχνευτές, σε σύγκριση με ένα ειδικό φωτοδίοδο. Επίσης, χρησιμοποιώντας LM358 ρεύμα εισόδου σαν μια προκατάληψη δίοδος είναι μάλλον αμφίβολο το σχεδιασμό μέχρι τη γνώμη μου. Το κύκλωμα μπορεί να παρουσιάσει ουσιαστική λειτουργία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αλλά αν δεν μπορείτε να πάρετε εργασίας, χρησιμοποιήστε καλύτερα ένα γνωστό καλό κύκλωμα αντί αυτού τεχνούργημα.

Ευχαριστώ πολύ για Παιδιά τις ιδέες! Εδώ έχω τροποποιήσει το κύκλωμα, αντί να χρησιμοποιεί το IR LEDs μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα LDR. Στο κύκλωμα, η D2 είναι μόνιμα να δώσει το απαραίτητο φως LDR που κάνει D3 επίσης και δίνει μια ανάγνωση του 3,5 βολτ στο pin 7 του LM358. Όταν το φως του Δ2 διακόπτεται (Δ2 καλύπτει με κάτι) η ανάγνωση D3 γίνεται μηδέν. Πώς μπορώ να κάνω ένα παλμό από 5 Volts να καταστεί η φωτεινότητά στο pin 7 σε 5 βολτ αντί του 3,5 βολτ; Διαφορετικές R8 να άκρας αριστεράς και άκρας δεξιάς δεν παράγει ένα 5 volt στο pin 7.

Είχες τον συλλέκτη και εκπομπού του ΡΝΡ τρανζίστορ συνδεδεμένα προς τα πίσω. Το έφτιαξα. Ίσως να εργαστεί προς τα πίσω όταν είναι συνδεδεμένο και ίσως τώρα οι αντιστάσεις θα πρέπει να αλλάξει για να λειτουργήσει. Η LDR απεδείχθη με γείωση του τροχιά γύρω από τη σχηματική. Το έφτιαξα. Αν θέλετε το ολοκληρωμένο να λειτουργεί με την αντίστροφη ανταλλάξουν το pin είσοδοι 2 και το pin 3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ολοκληρωμένο ως σημείο αναφοράς. Συνήθως ένα συγκριτικό έχει κάποια υστέρηση προστίθενται για ένα «συμπληρωματικό πρόγραμμα δράσης". Χωρίς την υστέρηση τελεστικών θα ταλαντώνονται ή θα ενισχύσει τη δική του θορύβου, όταν η τάση εισόδου είναι στο κατώφλι.

Το κύκλωμα θα πρέπει να είναι σε θέση να ανιχνεύσει μια αλλαγή LDR αντίσταση. Δυστυχώς, ένα LDR έχει μηδενική ευαισθησία σε μήκος κύματος IR LED των 880 nm και 940 nm, έχει μια καλή αντιστοίχιση με το κόκκινο και το πράσινο LED όμως.

κύκλωμα σας χρησιμοποιεί το pin 1 του ως τελεστικών εξόδου του, δεν καρφίτσα 7. Η έξοδος max του LM358 είναι περίπου 3,8 V, με τάση τροφοδοσίας 5V και χωρίς φορτίο. Πρόκειται για 3,5 V, όταν η κόκκινη λυχνία LED είναι το φορτίο του. Αν έχει μια προσφορά 6,5 V, τότε η έξοδος του θα φτάσει μέχρι 5,0 V.

Ευχαριστώ για την FVM πληροφορίες! Ευχαριστούμε πολύ για το audioguru! i μπορεί να εξάγει τώρα ένα 5 volt. Είναι αυτό το 5 βολτ αρκετό για να οδηγήσει ένα μετρητή;

Το φύλλο δεδομένων του μετρητή θα δείξει τι τάσεις που χρειάζεται για τη συμβολή της. Μπορείτε ξέχασα να πω, που καταπολεμά (υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι).

Συνήθιζα 74LSxxx ICs περίπου 31 χρόνια πριν. Τότε ανακάλυψα CD4xxx CMOS ICs και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί 74LSxxx ICs έκτοτε. Χρησιμοποιώ κάποια 74HCxxxx CMOS ICs τώρα.

Έχω διαβάσει ότι οι ρυθμίσεις CMOS είναι πολύ ευαίσθητο. Πώς να χρησιμοποιήσετε CMOS 74HCXXX;

Έχω διαβάσει ότι οι ρυθμίσεις CMOS είναι πολύ ευαίσθητο.
Όχι πολύ . Έχουν αποτελεσματική προστασία ESD. Είναι εντάξει να χρησιμοποιήσει 74LS, αλλά 74HC είναι μια καλή αντικατάσταση. Οι συσκευές CD400X ιδιαίτερα κατάλληλο για την αργή λογικά κυκλώματα, λιγότερο ευαίσθητα σε παρεμβολές, και να έχουν μια άνετη εύρος τάσης τροφοδοσίας. Αλλά μπορείτε να παρατηρήσετε ψευδή μετράει όταν συνδέετε μια αργή αύξηση του σήματος προς τον πάγκο εισόδου. Μια Schmitt-ενεργοποίησης (π.χ. 74HC14) θα πρέπει να συνδεθεί μεταξύ τους.

Ευχαριστώ για την FVM ιδέα! Τι σημαίνει Schmitt-ενεργοποίησης κάνει στον πάγκο;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back