Κλασικό DC PSU υπολογισμούς βοηθήσει

T

t_maggot

Guest
Πρόβλημα: ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Θέλω να κάνω μια απλή AC-> TRANS-> BRIDGE.RECT ​​-> ΚΓΠ-> DC PSU.. Θέλω στην παραγωγή ~ 10% κυματισμός, όταν Vpeak DC = 12V, και όταν Irms (με φορτίο) = 20A. Ερωτήσεις: 1.Τι πρέπει να είναι το μέγεθος (VA) του μετασχηματιστή και τι πρέπει να είναι η Vrms δευτερογενούς παραγωγής; 2.Τι είναι η επιθυμητή τιμή πυκνωτή; Παρακαλώ απαντήστε και οι δύο ή κανένας. Οποιαδήποτε άλλη βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Μπορείτε να υπολογίσετε την κυμάτωση χρήση αυτής της εξίσωσης. Vp είναι η τάση αιχμής, RL είναι η αντίσταση φορτίου και C είναι η χωρητικότητα σε farads Dt είναι ο χρόνος μεταξύ των κορυφών δηλαδή αν 50Hz της προσφοράς και της πλήρους κύματος διορθωθεί κορυφές θα είναι σε 1/100 του δευτερολέπτου Vripple = (Ερ / RL Γ) × Dt Η ονομαστική ισχύς του μετασχηματιστή θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20x12 VA. Η δευτερεύουσα V έξοδος πρέπει να είναι 12V rms δεν λέτε γιατί χρειάζεται αυτό. Ο παραπάνω υπολογισμός είναι κατά προσέγγιση. Αν πρόκειται πραγματικά να χρησιμοποιήσετε αυτό το κύκλωμα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η τάση θα αυξηθεί, καθώς τα σημερινά μειώνεται και επιλέξτε το ating τάση των πυκνωτών σας αναλόγως. Αν η παροχή ρεύματος είναι να τρέχει συνεχώς, θα χρειαστεί να αγοράσει ένα μετασχηματιστή που είναι σχεδιασμένα για συνεχή χρήση. Ελπίζω αυτό να είναι κάποια βοήθεια

Ευχαριστώ για την απάντηση και την εξίσωση που μου δίνουν. Αλλά αν οι Vrms τη δευτεροβάθμια του μετασχηματιστή είναι 12V RMS (~ 16,9 Vpeak) και έχουμε έναν πυκνωτή αρκετά μεγάλη για να έχει πολλαπλασιαστικές του ~ 10%, τότε οι Vrms πρέπει να είναι τουλάχιστον 15V. Για παράδειγμα, εάν το ανώτατο όριο είναι το άπειρο έξω Vrms θα είναι 12 • √ 2 ≈ 16,9 V. Θέλω 12Vrms DC. Τέλος πάντων εγώ την προσομοίωση του κυκλώματος με μπαχαρικά, στη μάγισσα τα αποτελέσματα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα (και Ι dont ανάγκη για να κάνει υπολογισμούς: D). Αλήθεια χρήσιμο πρόγραμμα.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back