Κατανομή Triac στο κύκλωμα Dimmer, Βοήθεια!

P

Picstudent

Guest
Hai Έκανα ένα ελαφρύ ροοστατικό cum ανεμιστήρα ρυθμιστή κυκλώματος χρησιμοποιώντας ΣΜΕ. κανονισμού με τη διαφοροποίηση γωνία βολής. Χρησιμοποιώντας optocoupler MOC3021 να οδηγεί το triac BT136. Είναι εργασίας ΟΚ, αλλά το triac γίνεται leeky συχνά. triac αρχίζει τη διεξαγωγή ελαφρώς χωρίς οδήγηση. Έτσι, το φορτίο συνηθίζει να είναι εντελώς αποκομμένη και πρέπει να αντικαταστήσει το triac. Τι μπορεί να είναι η αιτία αυτών των triac ζημιά; Είναι αυτό έχει τίποτα να κάνει με ακατάλληλες γωνία βολής είμαι παράδοση σε triac; Παρακαλώ .. Χάρη Picstudent

Αυτό είναι ευαίσθητη triac πύλη .. Ίσως θα πρέπει να εξετάσει την προσθήκη L και C περίπου αυτό το triac και επιπλέον αντίσταση μεταξύ Πύλη και L/MT2, όπως μπορείτε να δείτε σε αυτή την έκδοση: http://www.epanorama.net/documents/lights/lightdimmer.html # προηγμένες (goto "επαγγελματίας ελεγκτής τάσης« τμήμα) Regards, IanP

Hai Ευχαριστώ για το σύνδεσμο και πληροφορίες. Έχω να κάνουν αυτή τη συσκευή τόσο συμπαγές ώστε να μπορεί να χωρέσει σε ένα διακόπτη συμβούλιο assembly.So θα είμαι ευτυχής αν μπορώ να αποφύγετε ογκώδη πηνία και όλα, αν είναι δυνατόν. Εάν αυτό είναι ένα ευαίσθητο πύλη Triac έχουμε καμία triac άλλες επιλογές για την αντικατάσταση, ώστε να μπορούμε να έχουμε μια compramise σε, τουλάχιστον για μικρά φορτία όπως ανεμιστήρα. Κατά κύριο λόγο είμαι Triac χρησιμοποιώντας αυτό για τη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα οροφής. picstudent αφορά

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με ευαίσθητα triacs πύλη .. που χρειάζονται μόλις λιγότερο "εξουσία" για να τις προκαλέσει .. μπορείτε να αυξήσετε την αξία της αντίστασης σε σειρά με MOC-Gate βρόχο .. Καθώς εργάζεστε με επαγωγικό φορτίο να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπερθερμανθεί? Μικρή ψήκτρα, μικρό πηνίο σε σειρά και 100nF/400V μπορεί να βοηθήσει .. Regards, IanP

μπορείτε να δοκιμάσετε υψηλής di / dt βαθμολογία από triac SGS Thompson (BTA σειρά)

1) Δεν έχετε να μας πείτε την κύρια τάση (220 ή 110V) που χρησιμοποιείτε. 2) BT136 είναι η γενική ονομασία της TRIAC αλλά θα πρέπει να έχει μια επιστολή πρωτεύουσα μετά από αυτό τον αριθμό. Η επιστολή αυτή έχει άμεση αλληλογραφία με την επαναλαμβανόμενη τάση αιχμής σε κατάσταση σβηστή. BT136A, BT136B, BT136F, BT136M, BT136S, BT136X, κλπ. Διαβάστε την αντίστοιχη τάση στο δελτίο δεδομένων. Δοκιμάστε με ένα άλλο TRIAC με υψηλότερη επιτρεπόμενη τάση. humber555

Hai BT136 600D είναι το όνομα και η τάση τροφοδοσίας μου είναι 230V. AC 600D είναι 600 βολτ I belive. Τοπικά δεν triacs υψηλής τάσης είναι avilable. Υψηλής ρεύμα είναι διαθέσιμο. Μπορεί κάποιος οδηγός μου σχετικά με τον αριθμό μέρος των διαθέσιμων υψηλής τάσης triacs εδώ στην Ινδία; Με Picstudent αφορά

Εδώ είναι μερικά είδη είναι διαθέσιμα στην Ινδία από RS-Components ( www.rsindia.com ): TIC225M και την οικογένειά .. BTA08-400B και την οικογένειά .. BTB10-600BW και την οικογένειά .. Regards, IanP

Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε κατάστημα elctronics στην Ινδία Θα έχετε BTA16 BW-600 (W σημαίνει snubberless) γενικά γενικού σκοπού BTA 16 είναι διαθέσιμο για λιγότερο από 30 ρουπίες. ακόμη και μπορείτε να δοκιμάσετε BTA12 σειρά που είναι λίγο φθηνότερο. Dont ποτέ προσπαθήσει να αγοράσει από RS συστατικά, θα σας χρεώσει με το δεκαπλάσιο της τιμής για ακόμη και εύκολα διαθέσιμες συστατικά.

Έκανα ένα τέτοιο κύκλωμα φως dimmer χρησιμοποιώντας ΣΜΕ και αναφέρω ορισμένες από τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πώς να το κάνει: 1 - Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εξωτερική διακοπή, INT0, για την ανίχνευση του μηδέν διέλευση από την πρίζα μετά παραιτηθεί αυτό από 220 σε κατάλληλη τάση, δεν Foret να θέσει zener δίοδος για την είσοδο ΣΜΕ για μεγαλύτερη ασφάλεια, διότι υπάρχουν εσωτερικά διόδους ολόκληρο το ΣΜΕ επί των εισροών, έτσι ώστε μετά να μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη χρονική καθυστέρηση, δηλαδή εάν η frequecy είναι 50Hz -> T = 20ms? + 10ms 10ms, οπότε έχετε να επιλέξετε από 0ms έως 10 ms. 2 - Χρησιμοποιήστε τη διακοπή υλικού, TMR0, να κάνει την καθυστέρηση. 3 - μόνο που έχετε να κάνετε κάποιες LC κύκλωμα για να το αποθηκεύσετε από το θόρυβο .. 4 - Καλή διασκέδαση: D

Hai Ευχαριστώ για όλες τις κατευθύνσεις. Το σύστημά μου λειτουργεί πλέον (στην αρχή!) Αλλά θα ήθελα να πάρει μερικές ακόμα κατευθύνσεις. Τώρα τους κύριους στόχους που έχω για την κάλυψη είναι 1. προστασία του triac χωρίς τεράστια αύξηση στο κόστος. 2. Μείωση του μεγέθους της μονάδας στο μέγιστο δυνατό βαθμό ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε μια υπόθεση διακόπτη. BT136 είναι φτηνή εδώ. (Μόνο 10 ΔΕΕ). Έτσι, αυτό το triac με έναν αναστολέα κύκλωμα (.1 UF και περίπου 100R είναι σειρά) στο σύνολο της μπορεί να δώσει εύλογη ζωής για την οδήγηση ενός ανεμιστήρα οροφής; Διαφορετικά θα πάω για μερικές γνώμη snubberles versions.Your; για τη μείωση του μεγέθους της, ποιο είναι το μειονέκτημα της οδήγησης το triac απευθείας από το I / O της MCU; Στην περίπτωση του στοιχείου απομόνωση του άποψη, μεταξύ άλλων, μονάδα μου που ήδη έχει καμία απομόνωση επειδή εργάζεται πάνω σε ένα μετασχηματιστή τροφοδοσίας. μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα ποσοστό failiure το αν προκαλούμε την triac απευθείας από MCU χωρίς optocoupler; Με ευχαριστίες προς Picstudent

Υποθέτω ΣΜΕ του 0V = ουδέτερη, ώστε να μπορείτε να triac έλεγχο της πύλης του "σχεδόν" άμεσα υπεύθυνοι από το pin. Είπα «σχεδόν», όπως θα έβαζα 5.1V δίοδο zener μεταξύ αυτού του pin και 0V και χρήση μικρών, ας πούμε 22-47Ω, αντίσταση μεταξύ ΣΜΕ του pin και Triac πύλη της .. Στην περίπτωση αυτή φορτίο θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ Active και MT1 .. BT136 θα πρέπει να λειτουργούν καλά με επαγωγικά φορτία όπως οι ανεμιστήρες, αλλά θα ήθελα να το τοποθετήσετε σε ένα μικρό κομμάτι από μέταλλο (heatsink που εντάσσεται μέσα σε ένα κουτί διακόπτη) .. Πρέπει να ελέγξετε αυτό το κύκλωμα επιμελώς πριν προσπαθούμε να "συμπίεση" του σε ένα κουτί διακόπτη .. Regards, IanP

Hai είμαι έτοιμος για την κατασκευή του Optocoupler λιγότερο έκδοση. Αλλά ένα πράγμα. Στην παρούσα έκδοση οπτικο είμαι συνδέουν σειριακά τις triac στο κύκλωμα φορτίου. Ακριβώς την κοπή του κυκλώματος φόρτισης και εισάγοντας το triac, χωρίς καμία επιβάρυνση για τα ζωντανά ή ουδέτερα ή σε ποια πλευρά του φορτίου, κλπ. .. και εργάζεται σε αυτόν τον τρόπο. Αλλά στην οπτικο-λιγότερο έκδοση Νομίζω ότι η πλευρά του φορτίου θα είναι κρίσιμη. Όπως αναφέρατε πρέπει να φορτίου μεταξύ των ενεργών (Φάση) και MT1; με picstudent αφορά

Εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα κοινό 0V ως πόλος αναφοράς (Neutral) και για τις δύο MCU και Triac, τότε πρέπει να "κινηθεί" φορτίο από Ουδέτερη σε Ενεργό (φάση) πλευρά του triac .. Regards, IanP

Γεια άνθρωποι ωραίο φόρουμ! Im προσπαθούμε να κάνουμε AN236 μικροκυκλώματος αίτησης, αλλά για έναν ανεμιστήρα οροφής και έχοντας τα ίδια προβλήματα, σχολίασε πριν ... dont ξέρει ακριβώς τι MOC για χρήση με το τι triac (snubberness ή όχι) .. αρχικά σκεφτεί moc3021 και btb04-400. .. Ζω σε Arg (220v. ... 50Hz) Υπάρχει κάποιος που έχει όλη την proyect τελειώσει τουλάχιστον να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα ίδια συστατικά που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της ταχύτητας μέρος;;; Υπάρχει πουθενά i να κατεβάσετε αυτές τις πληροφορίες εκεί; Τα λέμε σε απευθείας σύνδεση!!

μπορεί να χρησιμοποιούν από φίλτρο και στα δύο εισροών-εκροών μπορούν να εξυπηρετήσουν το πρόβλημά σας.

Για το μικροτσίπ Εφαρμογή moc302x canbe χρησιμοποιείται και για triac i BTA12 χρησιμοποιούνται ακόμα έχουν κάποιο πρόβλημα, i wll μεταφορτώσετε όταν τελειώσει πλήρως.

γεια αν κύκλωμα dimmer σας λειτουργεί καλά τώρα, μπορείτε να ανεβάσετε το κύκλωμα και το πρόγραμμα για την PIC, im προσπαθεί να οικοδομήσει ένα ψηφιακό dimmer σε αμυδρό μια λάμπα, νομίζω διέλευση από το μηδέν μου λειτουργούν καλά, αλλά έχω πάρα πολλά προβλήματα προσπαθώντας να φωτιά το triac BT136-600E, δίνοντας περίεργα αποτελέσματα, γι 'αυτό χρειάζεται μια μικρή χάρη βοήθεια

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back