Κάποια προβλήματα στην προσομοίωση IE3D

H

hsean

Guest
Hi all,

Προσπάθησα να επαναλαμβάνει την προσομοίωση των αποτελεσμάτων μιας κεραίας που αναφέρονται στο έγγραφο.
Η κεραία είναι μια CPW-slot τρέφονται κεραία.
Ήμουν σε θέση να γίνει ακόμη ένα παρόμοιο αποτέλεσμα με την προσομοίωση που εμφανίζεται στο έγγραφο.
Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να ελέγξετε αν υπάρχει κάτι λάθος με προσομοίωση setup μου;Προσπάθησα μαγνητικού τρέχουσα χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και της προσομοίωσης, αλλά κανένας δεν μου έδωσε τόσο ικανοποιημένοι αποτελέσματα.Λόγοι βοήθησέ με.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Τα αρχεία που επισυνάπτονται.
Λυπούμαστε, αλλά χρειάζεται login για να δείτε αυτό το συνημμένο

Γιατί δεν μπορεί και χρήση ΚΕΠ-momentum.give ακριβή αποτελέσματα.

Έχω χρησιμοποιήσει ΚΕΠ δυναμική, είναι μεγάλη.η ακρίβεια είναι πολύ καλή και θα δώσει μια πολύ κοντά στην αποτελέσματα της προσομοίωσης, και έχει μια πολύ καλή χαρακτηριστικά, όπως το μοντέλο και συνθέτη EM κύκλωμα συν προσομοίωσης

khouly

Γεια σου, hsean:

Έλεγξα τη δομή.Βλέπω κάποιες λανθασμένες παραμέτρους "t = 1.6 και L = 1.3".Υποθέτω ότι "t = 1.3 και L = 1.6".Διαφορετικά, δεν βλέπω άλλη mis-match με τις παραμέτρους που σας οικοδομηθεί μεταξύ της γεωμετρίας και τη μία συζητηθεί στο χαρτί.

Ωστόσο, για το πεπερασμένο GND μοντέλο,
καθορίζετε -1 λιμένα σε ένα μεγάλο πλεονέκτημα.Αυτό κανονικά θα πρέπει να αποφεύγεται.Παρακαλούμε δείτε μου πρότεινε βελτιωμένη συνημμένο υπόδειγμα.

Τα αποτελέσματα για το μ-σημερινό μοντέλο για άπειρο έδαφος και e-σημερινό μοντέλο για πεπερασμένους έδαφος είναι κοντά.Θα προβλεφθεί η απήχηση σε περίπου 6,1 έως 6,15 GHz με μίλτος | S (1,1) | περίπου -14 dB.Αλλαγές για τον συγκερασμό των δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα.Θα πρέπει να είναι αξιόπιστες.Δεν ταιριάζει με αυτό που παρουσιάζεται στο χαρτί.Κάτι τέτοιο συμβαίνει και είναι πολύ πιθανό ορισμένες διαστάσεις είναι εσφαλμένα τεκμηριώνεται.

Από ό, τι βλέπω, λόγω των διαστάσεων και των παραμέτρων που ορίζονται, ο IE3D αποτελέσματα θα πρέπει να είναι αρκετά αξιόπιστα.

Χαιρετισμοί,
Λυπούμαστε, αλλά χρειάζεται login για να δείτε αυτό το συνημμένο

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για χρήσιμη απάντηση.

Δρ Jian, θα ήθελα να θέσω ένα ακόμη ερώτημα:
Πρόσφατα, I σχεδιασμός αρκετά CPW-slot τρέφονται κεραία και προσομοίωση με IE3D.
Η μετρούμενη ζώνες για τα περισσότερα από αυτά ταιριάζουν με την προσομοίωση των αποτελεσμάτων.
Ωστόσο, το κέντρο όλων των συχνοτήτων είναι μετατοπιστεί (π.χ. από 5,75 GHz σε 5,5 G).Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα ήταν η αιτία αυτού του φαινομένου.
Είναι δυνατόν αυτό το απέραντο γείωσης υπόθεση της προσομοίωσης θα μπορούσε να προκαλέσει η διαφορά;

Σε ευχαριστώ.

Γεια σου, Hsean:

Είναι πραγματικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Για πολλές κεραίες slot, γείωσης μέγεθος μπορεί να είναι αρκετά κρίσιμη.Η πεπερασμένη GND μπορεί να είναι μέρος του καλοριφέρ.Αν δεν το μοντέλο ως ένα πεπερασμένο GND, μπορεί (ή δεν μπορούν) απόδοση κάποια στροφή.Για την CPW σχισμή κεραία τροφοδοτείται με τις διαστάσεις που αναφέρονται στο χαρτί που περικλείεται σε αυτό το νήμα, με τη χρήση των Μ-σημερινό μοντέλο άπειρο GND, συντονιζόμενο υπολογίζεται η συχνότητα είναι περίπου 6,1 GHz.Το e-σημερινό μοντέλο των πεπερασμένων GND (30 με 30 χιλιοστά ορίζεται στο χαρτί), η συχνότητα είναι συντονιζόμενο 6,15 GHz.Επίσης, το S11 καμπύλη είναι ελαφρώς διαφορετική.Έχω κάνει κάποια μελέτη για τη σύγκλιση και τα δύο μοντέλα έχουν συγκλίνει.Η διαφορά μεταξύ τους θα πρέπει να οφείλεται στο GND.Είναι ενδιαφέρον ότι οι συντάκτες IE3D για τη χρήση χαρτιού και η συχνότητα είναι 5,8 GHz.Πιστεύω ότι είναι σωστά τα δεδομένα.Ωστόσο, είναι δυνατόν ορισμένες διαστάσεις δεν είναι τεκμηριωμένη σωστά για το χαρτί έτσι ώστε να μην μπορεί να επαναλάβει το resutls εδώ.

Που ανέφερα πριν σε κάποια άλλα νήματα.Πεδίων που δημιουργούνται από μία σχισμή κεραία μπορεί να εξαπλωθεί αρκετά μεγάλη περιοχή.Σημαντικές τομέα ή Μάιο κύμα έπληξε το όριο της GND και αυτό μπορεί να αντικατοπτρίζει πίσω και ο προβληματισμός είναι αρκετά ισχυρή για να αλλάξετε την κεραία
της αντίστασης.Για microstrip κεραιών, το μεγαλύτερο μέρος του τομέα περιορίζεται στο εσωτερικό της κοιλότητας σχηματίζεται από το έμπλαστρο και GND κεραία, το πεδίο και τις διαρροές αναφέρονται είναι πολύ πιο αδύναμο.Το πεδίο αντανακλάται πίσω από την άκρη του GND είναι ακόμα πιο αδύναμη και δεν θα επηρεάσει το ζην από την κεραία πολύ.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να δείτε πολύ για τις επιπτώσεις στην ΖΗΝ microstrip κεραίες από GND.

Για slot κεραίες, εγώ προτείνω σχεδιαστές προκειμένου να ελέγχεται τόσο η άπειρη και πεπερασμένη GND GND μοντέλο.Το μοντέλο θα πρέπει πεπερασμένους GND πιο ρεαλιστική απόδοση των αποτελεσμάτων σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορές.

Υπάρχουν επίσης άλλοι παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν την συντονιζόμενο συχνότητα.Η πιο σημαντική είναι η permittivity.Η αξία από permittivity spec δεν μπορεί να είναι πολύ ακριβή.Νομίζω ότι μπορεί να διαφέρει από διαφορετικές παρτίδες ή την ίδια παρτίδα του ίδιου προϊόντος.Μπορεί να χρειαστεί να βεβαιωθείτε ότι η permittiivty είναι δικαίωμα, προκειμένου να συνάδει με τα αποτελέσματα μεγάλης ακρίβειας.

Με τις καλύτερες ευχές,

hello Δρ Jian
παρακαλώ βοήθησε σε μένα
Θέλω χρήση υποστηρίζεται από κοιλότητα γείωσης στο λογισμικό ie3d
Επίσης, θέλω Δημιουργία σχισμή στο επίπεδο γείωσης.

Μπορείτε να στείλετε e-mail μου στο: Jian (σε) zeland.com

ADS_RFMW έγραψε:

Γιατί δεν μπορεί και χρήση ΚΕΠ-momentum.give ακριβή αποτελέσματα.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back