Θερμίστορ Hspice μοντέλο

I

integ52002

Guest
Γεια σας παιδιά, έχω προσπαθήσει να σχεδιάσει την προστασία θερμοκρασία μου. Είμαι χρησιμοποιώντας μια θερμική αντίσταση. Θα ήθελα να προσομοιώσει το (temp σκούπισμα) σε Hspice αλλά δεν ξέρω πώς να διαμορφώσουν μια thermsitor. Μέχρι βρήκα αυτό: http://www.hagtech.com/pdf/ntc.pdf Πήρα το netlist μπαχαρικών από εδώ και ήταν επιτυχής. Το R του θερμίστορ ποικίλλει εκθετικά. Όμως, Ι dont καταλάβετε τη σύνταξη και δεν ξέρω πώς να μοντέλο το συγκεκριμένο θερμίστορ με την αλλαγή των παραμέτρων στο μπαχαρικό δείγμα. Είναι ο καθένας μπορεί να μου δώσει συμβουλές σχετικά με αυτό παρακαλώ εκεί. ^ ^ Ps. Είναι ο καθένας μπορεί να μου δώσει συμβουλές ONN πώς να μετατρέψετε τα δεδομένα (R vs temp απάντηση) σε ένα μοντέλο προσομοίωσης για HSPICE εκεί;

Ίσως η περιγραφή μοντέλο στον παρακάτω σύνδεσμο βοηθά: [url = http://www.spectrum-soft.com/news/fall98/therm.shtm] Macro Thermistor - Φθινόπωρο 1998 [/url]

Μπορεί να είναι ο σύνδεσμος δεν λειτουργεί πια. Ως εκ τούτου, Πάω να σας στείλουμε ένα σαρωμένο αντίγραφο του πρωτοτύπου (pdf εξάρτημα). Το μοντέλο που περιγράφεται στο σημειογραφία PSpice? Ωστόσο, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για να το μεταφράσει σε Hspice. Οποιεσδήποτε ερωτήσεις;

Εκτός από την καλή λύση από LvW, που είναι με βάση το ιδανικό εκθετική χαρακτηριστική θερμίστορ, προσπαθώ να απαντήσω στην αρχική ερώτηση. Το πρώτο σημείο είναι να κατανοήσουμε το πολυώνυμο SPICE ελεγχόμενο μοντέλο πηγή, που χρησιμοποιείται για τις εισηγμένες netlist. Θα πρέπει να είναι σε θέση να βρει την εξήγηση στα σχολικά εγχειρίδια και το SPICE π.χ. στο HSPICE Προσομοίωση και Ανάλυση Οδηγό χρήσης. Το δεύτερο σημείο είναι το πώς να αντλούν πολυώνυμο παραμέτρους από την εμπειρική αντίσταση έναντι χαρακτηριστικό θερμοκρασίας. Η μέθοδος ονομάζεται καμπύλης και μπορεί να γίνει εύκολα με ένα κομπιουτεράκι υπολογιστικό φύλλο, π.χ. MS Excel. Ταιριάζουν πολυώνυμο μια συγκεκριμένη εντολή είναι μια επιλογή στο παράθυρο διάγραμμα του Excel.

Lvw και FVM ευχαριστώ κύριοι ... Είμαι ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τα άλλα αρχεία u μου έδωσε και τις εξηγήσεις του. Αλλά θα ήθελα να επιστρέψω στην ερώτησή μου και πάλι. Από την http://www.hagtech.com/pdf/ntc.pdf θα μπορούσαμε να δούμε τον πίνακα Α δείχνει την θερμοκρασία vs Αντίστασης. Το ερώτημά μου είναι πώς μπορώ να μετατρέψει αυτόν τον πίνακα για το πολυώνυμο φαίνεται στο netlist μπαχαρικών. Έχετε κάποια ιδέα για το πώς μπορώ να δημιουργήσω αυτό το πολυώνυμο έτσι θα μπορούσα να τρέξει το μοντέλο Thermistor που χρειάζομαι για την προσομοίωση; Παρακαλώ συμβουλές. Σας ευχαριστώ πολύ!

Ναι, έχω ήδη προτείνει μια μέθοδο. Εισάγετε τις τιμές στα MS Excel, εμφανίζεται ένα διάγραμμα XY, προσθέστε ένα πολυωνυμική γραμμή τάσης και να δείξει τις παραμέτρους του. MS Excel παρέχει έως και την 6η τάξη, η οποία είναι επαρκής κατά τη γνώμη μου.

Γιατί να μην χρησιμοποιήσει άμεσα τον πίνακα ως συμβολή για να περιγράψει την τρέχουσα τάσης σχέση; Σε PSpice υπάρχει μια ελεγχόμενη πηγή "Etable" που επιτρέπει σε αυτή τη διαδικασία - και υποθέτω, HSPICE θα προσφέρουν επίσης;

FVM, Γεια σου κύριε. Έχω ήδη προκαλέσει το threadline πολυώνυμο (του 6ου σειρά) στο Excel για την ουρική αρθρίτιδα. Αλλά θέλω να ξέρω ποια είναι αυτά τα ουρική αρθρίτιδα και σύνταξη Eout εδώ. Ξέρω ότι ο Συντ του δημιουργείται στο Excel θα χρησιμοποιούνται για την ουρική αρθρίτιδα του netlist. Αλλά τι γίνεται με Eout; Πώς μπορώ να δημιουργήσω αυτά τα Eout πολυ αξίες; http://www.hagtech.com/pdf/ntc.pdf Παρακαλώ συμβουλές. Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

Η Eout στο κύκλωμα προσομοίωσης δεν έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά θερμίστορ. Είναι ένα πολλαπλασιαστή, χρησιμοποιείται για να παράγει C / V εξάρτηση της αντίστασης του. Είναι απλά ένας από τους πολλούς πιθανούς τρόπους για να παίξει γύρω με τα στοιχεία SPICE σε ένα μοντέλο συμπεριφοράς. Μπορείτε να το αντιγράψετε ή να σχεδιάσετε το δικό σας τρόπο για να προσομοιώσει μια αντίσταση. Είχα σκεφτεί, ότι η τρέχουσα ελεγχόμενη πηγή τάσης (H στοιχείο) θα ήταν ένας πιο απλός τρόπος για να μοντέλο μια αντίσταση. PS:
Γιατί να μην χρησιμοποιήσει άμεσα τον πίνακα ως συμβολή για να περιγράψει την τρέχουσα τάσης σχέσης
Μια δήλωση τραπέζι θα εφαρμόσει μια τμηματικά γραμμική συνάρτηση, οπότε θα χρειαστεί πολύ περισσότερα σημεία δειγματοληψίας για την ομαλή απεικόνιση του; μια εκθετική χαρακτηριστικό. Είναι, επίσης, δεν είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για ένα πολυώνυμο τοποθέτηση, από τον τρόπο. Έτσι προηγούμενη πρότασή σας να χρησιμοποιήσετε μια εκθετική συνάρτηση είναι βασικά το καλύτερο τρόπο.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back