Η μητρική μου πήρε τηγανητά! Τι θα μπορούσε να έχει συμβεί;

P

purifier

Guest
Πρόσφατα, ένας από τους σύστημα του φίλου μου πήρε καταστραφεί ..... Είχαμε τη χρήση του συστήματος και ξαφνικά υπήρξε μια powercut ........ τότε υπήρχε ήχος από CPU. Κατά το άνοιγμα αυτό είδαμε ότι το διοικητικό συμβούλιο μητέρα n όλες τις συνιστώσες του κάηκαν ... Αυτό που πραγματικά πρέπει να hav συνέβη; .. Μερικοί λένε ότι λόγω της τάσης διακυμάνσεις του ....... κάποιοι λένε ότι ήταν βραχυκυκλωμένο ........ Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα όταν η τάση κυμαίνεται ?......( το σύστημα ήταν επίσης γειωμένο ... .... οι άνθρωποι λένε γείωση σώζει τις συσκευές από τις διακυμάνσεις τάσης, αλλά αναρωτιέμαι τι θα είχε γίνει.) Μπορεί κάποιος παρακαλώ να δώσει μια εξήγηση;

Απλά η περίπτωση κακής ποιότητας τροφοδοτικό ATX στο εσωτερικό αυτού του υπολογιστή, ειδικά κακό είναι JNC μάρκα (κατασκευάζεται στην Κίνα). Ήταν βέβαιο ότι προκαλείται από διακυμάνσεις τάσης ρεύματος, πιθανώς κάποια κύμα δύναμης ήρθε μέσα από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά σε περίπτωση καλό τροφοδοτικό ATX, δεν θα πρέπει να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά στο motherboard. Σχετικά με γείωση, κύρια λειτουργία του είναι να σώσει τον χρήστη / διαχειριστή μιας ηλεκτρονικής συσκευής, σε περίπτωση που κάτι κακό συμβαίνει στο εσωτερικό της συσκευής και την τάση τροφοδοσίας εμφανίζεται στη μεταλλική θήκη.

Σας ευχαριστώ ... Ναι, ακόμη και αναρωτιόμουν .. Τι θα μπορούσε να έχει συμβεί τόσο τρομερά που θα μπορούσε να καεί το εσωτερικό της μητρικής πλακέτας ...

Η CPU του υπολογιστή τροφοδοτείται μέσω SMPS η οποία δεν είναι απομονωμένη από τη γραμμή παροχής. Μια μεγάλη τάση ακίδα τηγανητά τα ηλεκτρονικά ... ICAN στοίχημα δεν έχετε ένα UPS .. na DIF κάνετε, είναι ένα online, χαμηλή ταχύτητα διακόπτη μία. Λυπάμαι πολύ CPU σας πήρε τηγανητό .. Ελπίζω ότι αυτή η απάντηση σας βοήθησε;

Ναι, αυτός δεν έχει UPS?) Ευχαριστώ για την απάντηση ..

[Quote = καθαριστής] Σας ευχαριστούμε ... Ναι, ακόμη και αναρωτιόμουν .. Τι θα μπορούσε να έχει συμβεί τόσο τρομερά που θα μπορούσε να καεί το εσωτερικό και από την τιμή ...[/motherboard] Πίστεψέ με, είδα κάποιες περιπτώσεις ATX (έχει ήδη αναφερθεί JNC μάρκα) δυσλειτουργία, λόγω της κακής κατασκευής / σχεδιάγραμμα των εξαρτημάτων, γεγονός που οδηγεί να 1μF πυκνωτές στην πρωτοβάθμια κύκλωμα για να στεγνώσουν, προκαλώντας συνολικά δυσλειτουργία του ATX PSU, αφήνοντας για παράδειγμα, μέχρι και +10 V έξω αντί για +5 V, προκαλώντας ολική καταστροφή του σχεδόν όλα τα συστατικά μέσα στο PC.

Οι τελευταίες φυλή των εξαιρετικά ελαφρύ SMPS είναι τρομακτικές ... Κοιτάζω τα περισσότερα από αυτά από περιέργεια ... Είναι μινιμαλιστικό - στη θεωρία τα σχέδια είναι πραγματικά πολύ καλό, αλλά στην πράξη, είναι θανατηφόρα ... τα περισσότερα από τα συστατικά είναι σε μεγάλο βαθμό underated!

Αυτή ήταν η απάντηση που πήρα όταν προσπάθησα να του εξηγήσω τι θα μπορούσε να πάει στραβά ... Καλά, πήρα ακριβώς σύγχυση όταν είπε SMPS του δούλευε μια χαρά. Λίγες μέρες πίσω άκουσα ότι ακόμα και το καλώδιο Διαδίκτυο μπορεί να είναι υπεύθυνη και έτσι του είπα ότι για το οποίο μου έδωσε την ακόλουθη απάντηση:. "Ήμουν συνδεδεμένος στο διαδίκτυο - LAN, Motherboard, Spikegaurd πήρε κατεστραμμένο Εάν επρόκειτο να internet καλώδιο, πώς μπορεί η spikeguard να υποστεί φθορά. Γιατί να μην πάρει το SMPS καταστραφεί; Ακόμα και ότι είναι στο ίδιο μονοπάτι "Κάθε ενδείξεις;

Υπερτάσεις είναι ένα από τα πιο φόβος περιστατικά σχετικά με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Το ίδιο με έναν υπολογιστή, είναι πολύ ευαίσθητα στις διακυμάνσεις της ηλεκτρικής ισχύος. Ακόμα κι αν κύματα συνήθως διαρκούν μόνο χιλιοστά του δευτερολέπτου (και είναι κάπως φιλτράρονται από τον μετασχηματιστή στην παροχή ρεύματος), ότι η υψηλή τάση μπορεί να υπερβαίνει το withstanded τάση του μονωτικού στρώματα μέσα στο ολοκληρωμένο τσιπ κυκλώματος και καίνε τα πάντα στο εσωτερικό του υπολογιστή σας. Η εξουσία παραδίδεται σε ηλεκτρονική συσκευές σας και ο υπολογιστής είναι σταθερή και συνεχής, στη θεωρία του μαθήματος. Στην πραγματική ζωή, δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Συχνά κύμα ρεύματος, όταν η κανονική ροή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει διακοπεί, και στη συνέχεια άρχισε και πάλι, ή όταν υπήρχε περιστατικό ότι κάτι στέλνει περίσσεια ηλεκτρικής ενέργειας στο σύστημα. Οποιοσδήποτε αριθμός των γεγονότων, από κεραυνούς σε διακοπές ρεύματος, μπορεί να προκαλέσει κύματα δύναμης. Ακόμα και το δικό ηλεκτρικές συσκευές και τον υπολογιστή σας μπορεί να τους προκαλέσουν. Τα ψυγεία και τα κλιματιστικά, για παράδειγμα, έχουν κινητήρες που ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί, εκτροπή ηλεκτρικής ενέργειας από και προς άλλες συσκευές και την παραγωγή χαμηλού επιπέδου κύματα δύναμης. Στον υπολογιστή, η εσωτερική περιφερειακή μπορεί να προκαλέσει μικρά κύματα που μπορεί να μειωθεί ο υπολογιστής διάρκεια της ζωής σας ή ακόμα και να την καταστρέψει εντελώς.

Μπορεί κάποιος να δώσει μια απάντηση για την ερώτησή μου; BTW χάρη lmtalsoul ... αλλά αμφιβολία μου αιωρείται ακόμα στο μυαλό μου ...

Αν υπήρχε κάποια καταιγίδα συμβαίνει εκείνη τη στιγμή, τότε θα μπορούσε να εξηγήσει τις ζημίες που προκλήθηκαν από άλλη πηγή εκτός από διακυμάνσεις ρεύματος. Αλλά συνήθως ATX τροφοδοτικό υποστεί βλάβη, καθώς και. Κατόπιν πάλι, σε περίπτωση lightining, ένα νεότερο γνωρίζετε τη διαδρομή του ηλεκτρικού ρεύματος, στην περίπτωση αυτή. Είχα την περίπτωση της τηγανητό υπολογιστή, το τηλέφωνο και τηλεφωνητή (PC ήταν off / μηχανικό διακόπτη, δεν ήταν αρχαία PC XT /, αλλά το μόντεμ ήταν στην πρίζα, αυτόματος τηλεφωνητής έχει συνδέσει στην εξουσία) και την τηλεόραση που παρέμεινε άθικτο και ήταν στο στιγμή που ο φωτισμός εγκεφαλικό επεισόδιο γειτονικό κτίριο. Έτσι, σε αυτές τις περιπτώσεις που πραγματικά γνωρίζουν τι νεότερο θα πάρει τηγανητά και ό, τι θα μείνει ζωντανός. :) Ένα άλλο μαζί σας scenarion σε περίπτωση frined σας είναι αν η τηλεφωνική γραμμή μέσα από την οποία είναι συνδεδεμένη με το δίχτυ δεν είναι υπόγεια, και αν υπάρχουν κάποιες γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος γύρω από το ξενοδοχείο, θα μπορούσε να ήταν η περίπτωση του "ανάφλεξη" μεταξύ των γραμμών.

:) Ευχαριστώ πολύ ... Είμαι πεπεισμένος ... Θα προσπαθήσω να τον πείσει πάρα πολύ ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back