Η εμπειρία με SiGe τεχνολογία

E

eng_islam

Guest
Ζητώ από περίπου εργάζεται για SiGe τεχνολογίας. διαφέρουν από Si μόνο διαδικασία και ποιος είναι ο considration έχω λάβει όταν im που εργάζονται για την τεχνολογία. όπως το 0,25 μ SiGe thanx

SiGe είναι μια τεχνολογία BiCMOS. Έτσι, έχετε την επιλογή να χρησιμοποιούν τρανζίστορ (κάθετη διπολικών τρανζίστορ). Συνήθως, αυτά τα BJT έχουν πολύ υψηλότερο fT (ίσως μία τάξη μεγέθους υψηλότερα) από τα τρανζίστορ CMOS, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για υψηλότερες συχνότητες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μια ειδική εξέταση. Έχετε μόνο τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πολύ υψηλή ταχύτητα Bipolars εκτός από την κανονική τρανζίστορ MOS. Απλά φροντίζουν τους περιορισμούς της για BJT, και συγκεκριμένα: τρέχουσα βάση, μεγαλύτερες επιφάνειες, περιορισμένη swing, και σχετικά υψηλό VBE (μπορεί να φθάσει το 0,8 έως 0,9 V, τα οποία μπορεί να προκαλέσει περιορισμούς χώρος για το κεφάλι). Regards

Νομίζω ότι για το τρανζίστορ MOS θα έχουν υψηλότερους kp και kn η οποία είναι καλύτερη

Πλεονεκτήματα της SiGe Υψηλότερες FT, Lesser θόρυβο, μεγαλύτερη τάση διάσπασης (χρήσιμο για PA). Μειονεκτήματα είναι το κόστος της κατασκευής, τα υψηλότερα τάση τροφοδοσίας -> περισσότερη κατανάλωση ενέργειας, "μικρότερο ολοκληρωσιμότητα» (ψηφιακά και αναλογικά κυκλώματα στο ίδιο IC) κλπ. Έτσι SiGe χρησιμοποιείται για τις αιτήσεις> 10-15GHz, όπου Si CMOS επίκλιση πάει .. Maddy Regards

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back