Ευρυζωνικά LNA με αποκοπής σε χαμηλή συχνότητα

M

monnoliv

Guest
Γεια σας, έχω να χρησιμοποιήσετε ένα ευρυζωνικά LNA (όπως το ABA-53563 από την Micron, είναι ένα "εσωτερικό 50-ohm ταιριάζουν πυριτίου μονολιθική ενισχυτής που προσφέρει εξαιρετική κέρδος και επίπεδη απόκριση ευρείας ζώνης από DC έως 3,5 GHz"). Η ανησυχία μου είναι ότι έχω να περάσουν τις χαμηλές συχνότητες, καθώς, τυπικά 50kHz. Υπολόγισα ότι έχω να επιλέξει περίπου 100nF ως έναν πυκνωτή. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το είδος του πυκνωτή έχει μια αδύναμη συμπεριφορά στην υψηλή περιοχή συχνοτήτων (γίνει ένα πηνίο). Τι μπορώ να κάνω; Κάνοντας 100nF στο / / με 1nF για παράδειγμα; Κάποιος έχει ένα κόλπο; :?:

Ναι, τοποθετώντας ένα μικρό πυκνωτή αξίας παράλληλα με το μεγάλο θα μπορούσε κανείς να κάνει τη δουλειά. Είναι δυνατόν να χρειάζονται ένα επιπλέον πηνίο να αντισταθμίσει την αντίστοιχη ευρυζωνικότητας. Το κακό είναι ότι Avago δίνει S-παράμετροι μόνο μέχρι 50 MHz, και δεν μπορείτε να προσομοιώσετε το κύκλωμα κάτω από αυτή τη συχνότητα ... αλλά μόνο να κάνει πραγματική μετρήσεις. Με την ευκαιρία ... μερικές φορές αυτό το DC σημείο εκκίνησης της ευρυζωνικότητας MMIC ενισχυτές είναι απλά μια ορολογία μάρκετινγκ.

κάποιος κάνει πραγματικά ένα τσιπ πυκνωτή που είναι δύο πυκνωτές ενώνονται μαζί για το σκοπό αυτό. Ο κατασκευαστής μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλές από ενισχυτές με αυτά τα πολύ μεγάλο εύρος ζώνης που δεν πηγαίνουν στην πραγματικότητα όλος ο τρόπος κάτω σε DC. Θα σταματήσει η μέτρηση σε κάτι σαν 50 MHz, επειδή κάτω από αυτό το κέρδος πηγαίνει στην κόλαση! Ο λόγος είναι ότι ο ενισχυτής αποτελείται από δύο τρανζίστορ με ανάδραση (cascode ή Ντάρλινγκτον), και την ανατροφοδότηση σκοτώνει το κέρδος σε χαμηλότερες συχνότητες. Βεβαιωθείτε ότι ο ενισχυτής που χρησιμοποιείτε στην πραγματικότητα έχει "DC" κέρδος!

Γεια σας, Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Νομίζω ότι όπου πάει καλά με τον πυκνωτή συντονισμού συχνότητας. Έκανα το ισοδύναμο κύκλωμα ενός πραγματικού πυκνωτή (RLC με παραμέτρους C = 100nF, ΤΚΕ = 0.08ohm και FC = 10MHz) και έβαλα αυτό το κύκλωμα στην είσοδο ενός συστήματος αντίσταση 50 ohm (LNA ή οτιδήποτε άλλο) και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλή: το άνω συχνότητα αποκοπής εξαρτάται μόνο από το πηνίο σειρά και την αντίσταση εισόδου (βρήκα fcut = R / (2 * pi * L) = +-3GHz). Νίκαια, έτσι δεν είναι; Δεν υπάρχει πλέον μικρό πυκνωτή που απαιτείται! Αυτό επιβεβαιώνει ό, τι έχω δει, επίσης, σε ορισμένες συνδέσεις μεγάλης ταχύτητας κιτ ανάπτυξης. Μερικές φορές βάζουν τέτοια μεγάλη πυκνωτή (διάταξη του 100nF) στις γραμμές του πομποδέκτη τους (2Gb / s) και αναρωτιόμουν πώς αυτά τα πράγματα εργάστηκε. Έχω επισυνάπτεται το σχηματικές αναπαραστάσεις και Bode πλοκή + μια matcad υπολογισμό. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό για μένα είναι ότι έχω για να βεβαιωθείτε ότι ένα συγκεκριμένο ενισχυτή μπορεί να κάνει τη δουλειά του (όπως αναφέρεται στο δελτίο) με τις χαμηλές συχνότητες. Υπάρχει κάποιος έχει κάποιες αναφορές της καλής IC; (Κέρδος: 20dB, 50kHz-> 2 GHz):?:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back