J
jak9
Guest
Γεια σας φίλοι, είμαι υπολογισμού της εσωτερικής αντίστασης της μπαταρίας του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της φόρτισης φάση. Όταν το αυτοκίνητο κινείται ο εναλλάκτης συνεχίζει να φορτίζεται η μπαταρία, αν η τάση εξόδου της γεννήτριας είναι μεγαλύτερη από την τάση της μπαταρίας. Βασικά για να προχωρήσει με αυτό το έχω εισόδου συνεχούς τάσης και του ρεύματος που μετριέται στους πόλους της μπαταρίας. Τα σήματα αυτά είναι στη φάση, αλλά έχει διακυμάνσεις και αυτό σημαίνει μια καθαρή αντίσταση του κυκλώματος. Έτσι η τάση διαχωρισμού από το σημερινό πρέπει να δώσει την εσωτερική τιμή της αντίστασης. Αν θεωρήσουμε ένα ανοικτό κύκλωμα στο οποίο η εσωτερική αντίσταση θα πρέπει να υπολογίζεται ως, Ri = Voc-Vterminal/Ibatt αλλά όταν έχω να υπολογίσει την μπαταρία εσωτερική αντίσταση κατά τη διάρκεια της φόρτισης της φάσης τότε πώς θ επαρκώς αυτή η φόρμουλα, διότι στην περίπτωση αυτή έχω τάσης και η τρέχουσα σήμα που μετράται στον ακροδέκτη του και του πρόκειται να είναι ένα κλειστό κύκλωμα, αλλά και τι γίνεται με τους κυματισμούς; Έτσι θα πρέπει να διαιρέσει άμεσα θ Vbatt / Ibatt να πάρει εσωτερική αντίσταση ή κάτι άλλο; Το άλλο πράγμα είναι η τάση και η συνιστώσα του ρεύματος AC που έχει είναι μερικοί κυματισμοί έτσι πώς να εξετάσει αυτά τα κύματα για να πάρει εσωτερική αντίσταση; ευχαριστίες