Εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας

J

jak9

Guest
Γεια σας φίλοι, είμαι υπολογισμού της εσωτερικής αντίστασης της μπαταρίας του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της φόρτισης φάση. Όταν το αυτοκίνητο κινείται ο εναλλάκτης συνεχίζει να φορτίζεται η μπαταρία, αν η τάση εξόδου της γεννήτριας είναι μεγαλύτερη από την τάση της μπαταρίας. Βασικά για να προχωρήσει με αυτό το έχω εισόδου συνεχούς τάσης και του ρεύματος που μετριέται στους πόλους της μπαταρίας. Τα σήματα αυτά είναι στη φάση, αλλά έχει διακυμάνσεις και αυτό σημαίνει μια καθαρή αντίσταση του κυκλώματος. Έτσι η τάση διαχωρισμού από το σημερινό πρέπει να δώσει την εσωτερική τιμή της αντίστασης. Αν θεωρήσουμε ένα ανοικτό κύκλωμα στο οποίο η εσωτερική αντίσταση θα πρέπει να υπολογίζεται ως, Ri = Voc-Vterminal/Ibatt αλλά όταν έχω να υπολογίσει την μπαταρία εσωτερική αντίσταση κατά τη διάρκεια της φόρτισης της φάσης τότε πώς θ επαρκώς αυτή η φόρμουλα, διότι στην περίπτωση αυτή έχω τάσης και η τρέχουσα σήμα που μετράται στον ακροδέκτη του και του πρόκειται να είναι ένα κλειστό κύκλωμα, αλλά και τι γίνεται με τους κυματισμούς; Έτσι θα πρέπει να διαιρέσει άμεσα θ ​​Vbatt / Ibatt να πάρει εσωτερική αντίσταση ή κάτι άλλο; Το άλλο πράγμα είναι η τάση και η συνιστώσα του ρεύματος AC που έχει είναι μερικοί κυματισμοί έτσι πώς να εξετάσει αυτά τα κύματα για να πάρει εσωτερική αντίσταση; ευχαριστίες

Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί άμεσα την εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της φόρτισης φάση .. Ορισμένα μέσα χρησιμοποιούν τα λεγόμενα Μεγάλα Μέτρηση αντίστασης παλμών, που είναι να συνδέσετε ένα μεγάλο φορτίο για μια μπαταρία για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ας πούμε, 1ms .. Με τη μέτρηση της πτώσης τάσης και ρεύμα μπορεί στη συνέχεια να εκτιμήσουμε την εσωτερική αντίσταση .. Βλέπε συνημμένο σχέδιο .. IanP: wink:

και μετά να περάσει από πολλά έντυπα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι κατά τη φόρτιση της μπαταρίας η τάση ακροδεκτών είναι μεγαλύτερη από emf κελί, ώστε η εσωτερική αντίσταση του κυττάρου προκαλεί την τάση να αλλάξουν τερματικό σταθμό λόγω της πτώσης τάσης σε τόσο η εσωτερική αντίσταση του κυττάρου κατά τη διάρκεια της φόρτισης θα είναι Ri = Vterminal-ΗΜΠ / Ι και το κύκλωμα θα αποτελούνται από ένα μόνο αντίσταση και έναν πυκνωτή (ηλεκτροχημικών διπλό στρώμα πυκνωτή) στην σειρά Ελπίζω να πετύχει με αυτήν την υπόθεση, εάν έχετε οποιεσδήποτε απόψεις ή προτάσεις για το θέμα αυτό, στη συνέχεια, παρακαλώ επιτρέψτε μου να ξέρω [color = "Αργυρό"] ​​[size = 1] ---------- Δημοσίευση προστέθηκε στις 18:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 18:22 ---- ------ [/SIZE] [/color] @ IanP ... ευχαριστώ για την πρότασή σας, αλλά αυτό που λέτε είναι DC φορτίο δοκιμής που έχω ήδη υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της φάσης που είναι πρώτες στροφές του όταν το αυτοκίνητο ξεκινά και θ πήρε σωστή Ri για αυτό, αλλά κατά τη διάρκεια της φόρτισης της φάσης λίγο δύσκολο γι 'αυτό χρησιμοποιείται η παραπάνω υπόθεση ορίζεται και ελπίζω σωστή του

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back