Ερώτηση σχετικά με microstrip γραμμή πλάτους και εμπέδηση αγώνα.

O

Olxx

Guest
Γεια σε όλους,

Η ερώτησή μου μπορεί να φαίνεται περίεργο σε εσάς, αλλά είμαι newbie σε RF, που είναι ο λόγος για τον m ζητώντας τη βοήθειά σας.

Έχω τρία λιμάνι του δικτύου με θύρα 1 για τις εισροές,
τα ports2 και 3 για την παραγωγή.Όλα τα λιμάνια είναι 50 Ohm.Συχνοτήτων 1-2 GHz.
Στην αίτησή μου πρέπει να διαχωρίσει το εισερχόμενο σήμα μεταξύ λιμένων 2 και 3 με-11dB σε θύρα 2 και-8dB στο λιμένα 3.

Θεωρητικά αυτό είναι ένα απλό έργο που απαιτεί μόνο 4 αντιστάσεις.I ve υπολογίζονται τα ίχνη πλάτος 50Ohm σύμφωνα με τις απαιτήσεις, λαμβάνοντας υπόψη το υπόστρωμα.
Αλλά όταν ξεκινώ αυτή την απλή προσομοίωση του δικτύου (S11, S21, S31), λαμβάνοντας υπόψη microstrip γραμμές, μέσω microstrip (σύνδεση στο έδαφος) μοντέλο, αντιστάσεις RF μοντέλα τότε τα αποτελέσματα φαίνεται παράξενο για μένα.Είναι δυνατόν να επιτευχθεί η απαιτούμενη -11/-8 dB σε λιμένες 2 και 3, αλλά η S11 έγινε υπερβολικά υψηλό.Όταν προσπαθώ να βελτιστοποιήσετε τις καλύτερες τιμές για τις αντιστάσεις S11 τότε χαλαρά τα απαιτούμενα επίπεδα παραγωγής.Ο μόνος τρόπος που έχω για να βρεθούν όλες οι παράμετροι (S11, S21, S31) στην περιοχή αυτή για να αλλάξετε το πλάτος μεταξύ των ιχνών αντιστάσεις.Αλλά στην περίπτωση αυτή τα ίχνη εμπέδηση δεν θα είναι 50 Ω!Έτσι, η ερώτησή μου είναι: είναι τόσο σημαντικό να έχουν τα ίχνη αντίστασης ίση με την εμπέδηση του λιμένα, εάν όλες οι άλλες παράμετροι που θα είναι δύσκολο να προσαρμοστεί;

Το μόνο που μετράει είναι τα αποτελέσματα.Το επόμενο βήμα είναι να κάνω μια και το μέτρο αυτό.

Εάν το κύκλωμα εισόδου και εξόδου αντίσταση είναι 50 Ω και S11, S21, S31 ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σας, σας κάνω ένα και μόνο μέτρο αυτό.Ίσως θα πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτή.

Η βέλτιστη T-line impedance αλλαγή μπορεί να ασχολούνται με παρασιτικές επιπτώσεις σε σας αντιστάσεις (σειράς, παράλληλα capasitance κλπ. Μπορείτε αν λαμβάνει υπόψη).Επίσης, μπορεί να αφορά την τοποθέτηση πελμάτων ενέργειες (κατά κανόνα - είναι ίση με το μικρό παραλληλισμό capasitance).Ο ασθενής συνήθως επηρεάζει VIaS για αυτό συχνότητες.Κατά γενικό κανόνα: δεν υπάρχει κανένα περίεργο σε αυτή την κατάσταση.

Με τις καλύτερες ευχές,
Kit-η-μεγάλη

Ευχαριστώ για τη διασαφήνιση αυτού του για μένα.
Σε ό, τι καταλαβαίνω η αναφορά microstrip impedance κάθε γραμμή στο εσωτερικό της δίκτυο δεν πραγματικά θέμα.Μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη τότε 50Ohm.Τα μόνα σημαντικά πράγματα είναι οι τελικές τιμές των S11, S21, S31 και ενδεχομένως εμπέδηση εισόδου σε λιμένα 1, όπως στην περίπτωσή μου.

Ι m κατανόηση μου να αναρωτιέται αν είναι σωστή.

Είστε πραγματοποιούν N λιμένα με συγκεκριμένες προδιαγραφές για την S παραμέτρους.Τι συμβαίνει στο εσωτερικό του δικτύου του δεν θα υπάρχει λόγος ανησυχίας, αν το S παραμέτρους καταλήγουν σε καθορισμένες τιμές.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back