Ερώτηση σχετικά με το εύρος ζώνης του σήματος

S

shoivn

Guest
Θέλω να ξέρω: αν θέλω να μεταβιβάζει ένα σήμα με την ταχύτητα S bps.I χρήση συνήθη τεχνική ASK.Έτσι, είναι το εύρος ζώνης του σήματος ίση με 2 * S?

με ένα σήμα του εύρους ζώνης Β μπορείτε να επιτύχει ενδεχόμενα

Data Rate = 2 B log2 (M)

M είναι 1 εάν u 2ASK χρήση.

ur τόσο στην περίπτωση που το εύρος ζώνης πρέπει να είναι μόνο S / 2

---- Αλλά θα πρέπει να ελέγχουν την ικανότητα κανάλι, επίσης, αν το κανάλι σας είναι θορυβώδης τότε μπορεί να συμβεί ότι ur ικανότητα κανάλι είναι κάτω S, τότε u θα χρειαστεί μεγαλύτερο εύρος ζώνης για την επίτευξη αυτού του ρυθμού δεδομένων.

Η διαφορά μεταξύ των δύο στάδια του συστήματος πρέπει να είναι σαφής

1.δειγματοληψία φυσικό (αναλογικό) σήμα, για παράδειγμα.φωνή, σε ψηφιακή μορφή: στο στάδιο αυτό, αν το εύρος ζώνης του analoge σήμα Β είναι ο ρυθμός της δειγματοληψίας πρέπει να 2B λεπτά. (ποσοστό Nyquist) μετά από κάθε δείγμα που εκπροσωπείται με έναν συγκεκριμένο αριθμό bits (δηλαδή ια), το ρυθμός bit θα είναι (2BK bps), (ως παράδειγμα, την κωδικοποίηση της φωνής 4 kHz * 2 (ποσοστό Nyquist) * 8kbit/sample = 64kbps).αυτό το στάδιο έχει absolutly δεν έχουν σχέση με τη διαβίβαση ή την τεχνική μετάδοσης, eg.ASK, FSK, PSK ,......,. η δειγματοληψία μπορεί να μην είναι για την αποθήκευση για τη μετάδοση.

2.το δεύτερο στάδιο είναι η μετάδοση, η ψηφιακή ημερομηνία αποθηκεύονται χρειάζεται να διαβιβαστεί (2BK bps σε 1, S bps στην ερώτησή σας), πρέπει να εκπροσωπείται σε ένα από κατάλληλο για το κανάλι μετάδοσης (π.χ. ASK, FSK, PSK, ......), το εύρος ζώνης εξαρτάται από την τεχνική, το εύρος ζώνης για κάθε διατίθεται σε βιβλία.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back