Ερώτηση σχετικά με την ανάλυση του βρόχου ώθηση μετατροπέα (CPM)

B

boxxang

Guest
Γεια σας. Ο καθένας. Είμαι σχεδιασμό ενός μετατροπέα ώθηση τρέχουσα κατάσταση λειτουργίας. Η τάση εισόδου είναι από 1,5 έως 2V, και η παραγωγή είναι 3V Σταθερές. και μεταγωγής συχνοτήτων είναι 1MHz, και το ρεύμα του φορτίου είναι 200mA. Μόνο 3 εξωτερικές συνιστώσες επιτρέπεται να χρησιμοποιούν επί του πλοίου. Έτσι, μπορώ να χρησιμοποιήσω πηνίου (2.2UH), πυκνωτή εισόδου (2.2UF), πυκνωτή εξόδου (2.2UF) και δεν μπορώ να αλλάξετε μια τιμή των εξωτερικών στοιχείων. Για το σχεδιασμό ενός μετατροπέα ώθηση, είμαι μελέτη για fuction μεταφορά του μετατροπέα ώθηση. Κατάλαβα στο βιβλίο ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι πιο σταθερή από ό, τι τάση λειτουργίας, δεδομένου ότι τα μεγάλα συντελεστής απόσβεσης στην τρέχουσα λειτουργία κάνει τη συνάρτηση μεταφοράς ενός συστήματος πόλο. (471 σελίδα για τα θεμελιώδη των ηλεκτρονικών ισχύος) Έτσι, κατάλαβα βασικά Ποιότητας παράγοντας (Q) της συνάρτησης μεταφοράς του τρέχοντος ρυθμιστή αλλάζουν λειτουργία είναι πολύ μικρή. Αλλά, αν μου υπολογίσετε το Q της ώθηση μετατροπέα (ως προδιαγραφές που ανέφερα πιο πάνω), Δεν είναι μικρό. (I χρησιμοποίησε μια εξίσωση στο βιβλίο, σελίδα 470 των Θεμελιωδών ---) Είναι περίπου 1.86, ώστε να μοιάζει με τετραγωνική σύστημα πόλο. Αν υπάρχει κάποιος που να μου πει γιατί η κατάσταση αυτή συνέβη, απαντήστε στο θέμα μου. (Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ένας τρόπος που μπορώ να μειώσετε Q αξία) και σε αυτές τις περιπτώσεις, επιτρέψτε μου να ξέρω πώς μπορώ να αντισταθμίσει αυτές τις συστήματος. ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πιστεύω ότι οι εξισώσεις είναι για ΚΦΜ λειτουργία. Είστε σίγουροι ότι λειτουργούν υπό CCM αντί του DCM;

Ναι, σωστά. Θα ήθελα να τον μετατροπέα λειτουργούν σε CCM δεν DCM.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back