Ερώτηση σχετικά με πύλη πόλωση του pHEMT ενισχυτές

S

samchieh

Guest
Έχω μια απλή ερώτηση. I μετράται σε 2 διαφορετικά pHEMT ενισχυτές από 2 ξεχωριστές εταιρείες. Θα χρησιμοποιηθεί για GSG ανιχνευτές για την είσοδο και έξοδο, και ανιχνευτές DC για να μην αλλοιώνεται η διαρροή και πύλη. Όταν γίνει αυτό, το κέρδος είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό, τι από το φύλλο spec. Όταν μπορώ να προσθέσω μια εξωτερική 1k αντίσταση σε σειρά μεταξύ της παροχής DC και ο καθετήρας DC στην πύλη, να πάρω το διαφημιζόμενο κέρδος. Γιατί; Ήταν βλέπω ταλάντωση; Μήπως επειδή η πύλη ανάγκες τρέχουσα περιορισμό;

Έχετε γνωστή η έννοια του ΤΕΕ Bias; Θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι DC προκατάληψη λιμάνι είναι πολύ υψηλής αντίστασης (ανοιχτή) για συχνότητα RF. Η υψηλή αντίσταση σε σειρά αντίσταση που χρησιμοποιήσατε άνοιξε το δρόμο.

Ο ενισχυτή είμαι με τη χρήση δεν είναι απλά και μόνο των FET. Είναι MMIC ενισχυτές με εσωτερική πόλωση. Επισυνάπτεται μια τυπική συνέλευση για τον ενισχυτή. Όταν ο ενισχυτής έχει εσωτερική πόλωση, εάν δεν απατώμαι, μια προκατάληψη-T δεν είναι απαραίτητη.

Κύκλωμα σας δεν είναι μια απλή pHEMT GaAs αντίθετα μια amplifer με τη δική της πόλωσης. Πύλη πόλωση είναι αρνητική με την Πηγή στην pHEMTs και αυτό είναι που παρέχονται από απλή αντίσταση πηγής έτσι ώστε να δημιουργεί μια αρνητική τάση GS όταν G είναι γειωμένη. Νομίζω ότι έχετε ξεχάσει να συνδέσετε RF τσοκ btween Vdd και το κύκλωμα, διότι κάποια κυκλώματα που δεν έχουν δικό τους on-chip πνίγει RF, αυτό είναι συνδεδεμένο εξωτερικά.

Αυτό είναι λογικό, αλλά γιατί η αντίσταση 1K Πύλη αλλάξει το κύκλωμα τόσο πολύ. Χωρίς την αντίσταση 1K πύλη σειρά, το κέρδος είναι γύρω στα 0dB. Με την αντίσταση 1K πύλη σειρά, το κέρδος είναι περίπου 20dB.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back