Ερωτήσεις σχετικά με τη λειτουργία και τα χαρακτηριστικά του RHP πόλο

E

endru

Guest
Γεια σου, Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί RHP πόλο μπορεί να προκαλέσει αστάθεια; Πώς λειτουργεί η φάση του πόλο RHP μοιάζουν; Είναι πηγαίνει προς τα πάνω σαν LHP μηδέν; Υπάρχει κάποιος τρόπος να την αποζημιώσει, ή να κάνετε το σύστημα σταθερό εκεί; Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! =)

1. το αντίστροφο μετασχηματισμός Laplace της θητείας πόλο RHP θα είναι μια εκθετική αύξηση (ή την αύξηση του πλάτους ημιτονοειδής κυματομορφή) που δεν οριοθετείται. Αυτό ορίζεται με ασταθή. 2. ναι, η φάση του είναι σαν LHP μηδέν 3. κάθε πρακτικό σύστημα θα πρέπει να το αποφύγει. για αποζημίωση, βιβλία για τη θεωρία του ελέγχου ή σχόλια σχεδιασμό ενισχυτή θα ήταν χρήσιμο για σας

Χάρη qslazio. Ένα άλλο ερώτημα. Αν έχω σχεδιάσει ένα op amp, και υπάρχει μια RHP πόλο ΕΚΤΟΣ του UGF, και μπορώ να χρησιμοποιήσω το op ενισχυτή σε μια στενή διαμόρφωση βρόχου, θα είναι ακόμα σταθερή; Ευχαριστώ!

Θα μπορούσε να είναι. Αλλά εξαρτάται από τον αριθμό και τις θέσεις των πόλων και των μηδενικών που έχετε όταν βρόχο ανοίγει. Για λεπτομέρειες, ελέγξτε τη θεωρία τόπος ριζών. Έχω ξεχάσει τις λεπτομέρειες.

όταν χρησιμοποιείτε Laplas μετάβαση, θα βρείτε κυματομορφή θα διευρυνθεί. RHZ λειτουργεί ως αριστερό πόλο

Αυτός είναι ο ενισχυτής ΕΠ Bode πλοκή πήρα. http://farm4.static.flickr.com/3193/2325347653_769c863947_o.png Πιστεύετε ότι αυτός ο ενισχυτής ΕΠ εξακολουθεί να είναι σταθερή, αν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω σε ένα κλειστό διαμόρφωση βρόχου, π.χ. για LDO; Ευχαριστώ!

Ups .. Συγγνώμη, εννοώ αυτό είναι το Bode πλοκή του όλο LDO , όχι μόνο το err ενισχυτή. Πήρα αυτό πατώντας από το σημείο ανατροφοδότηση. Οποιαδήποτε γνώμη; Ευχαριστώ!

Η LDO θα είναι ασταθής. Δώστε μικρό βήμα τάσης κάποια όπου στο βρόχο και προσομοίωση. Η έξοδος θα χτυπήσει. Το σύστημα θα είναι ασταθής ακόμη και αν ο πόλος ΕΟΥ είναι έξω από το UGB του βρόχου.

Βλέπω ... Αλλά, θα μπορούσε να μου εξηγήσει γιατί το σύστημα εξακολουθεί να είναι ασταθής, αν και τοποθετεί πέρα από το UGF; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σκεφτείτε το από την άποψη της Μετασχηματισμός Laplace, ένας RHP θα έχει ως αποτέλεσμα e ^ (at), αν t πηγαίνει στο άπειρο, θα γίνει άπειρη και συνεπώς δεν είναι σταθερή.

Γεια σου, agrre με Sadegh. Όταν υπάρχει μια RHP πόλο, αυτό σημαίνει μιας εκθετικά αυξανόμενης θητεία σας ως συν αποτελεσματική αν εφαρμοστεί μετασχηματισμός Laplace. . Εξ ου και η ισχύς του συστήματος είναι να μην περιορίζεται. αφορά

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back