Επικοινωνίας RS485 μεταξύ δύο 16F876 υπεύθυνοι

H

hexviper

Guest
Ενώ υπάρχουν πολλές θέσεις που σχετίζονται με την επικοινωνία μεταξύ υπεύθυνοι δεν είμαι σε θέση να βρει σαφή κώδικα (προτιμούν βασικά επειδή είμαι νέα) ότι θα με βοηθήσει να κατανοήσουν πώς να ολοκληρώσει την επιτυχή επικοινωνία. Το κύκλωμα Είμαι εργάζονται για είναι πραγματικά αρκετά απλή. Ο πλοίαρχος PIC συμπληρώνει μια μεταβλητή με pulsewidth αξία και θα ήθελα να περάσει η αριθμητική τιμή (μεταξύ 1 - 65) στο σκλάβο ΣΜΕ μέσω RS485. Ο πλοίαρχος θα πρέπει να στείλει μόνο όταν ο σκλάβος είναι έτοιμη για νέα δεδομένα. Και οι δύο υπεύθυνοι χρησιμοποιείτε 4MHz xtal και η απόσταση μεταξύ υπεύθυνοι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ό, τι 50ft. Μόλις έχω καταφέρει με επιτυχία την επικοινωνία μεταξύ δύο υπεύθυνοι, θα χαρώ να τοποθετήσει τον κωδικό και σχηματικές αναπαραστάσεις του έργου αυτού σε άλλους για χρήση. Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευγνώμονες.

ποια γλώσσα χρησιμοποιείτε MPASM, CCS C κλπ.;

arbj - είμαι με τη χρήση PICBasic Pro 2.43 στο MPLAB IDE. Επειδή είμαι νέος στο ΣΜΕ, αποφάσισα να ξεκινήσω με PICBasic. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρω ότι είμαι διασύνδεση των δύο υπεύθυνοι με MAX487E. Απλά έτυχε να έχουν αυτά στη διάθεσή σας. Το ίδιο pinout και λειτουργικότητα, όπως το MAX485. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Γεια σου Ψάχνετε για πλήρως αμφίδρομη RS485 ή διπλής όψης ημίχρονο; για ημιαμφίδρομη χρήση του δικτύου MAX485 ως οδηγοί και δέκτες για τη διασύνδεση του δικτύου από το σημείο του υλικού της άποψη χρήση 1 I / O γραμμή από το PIC, όπως το TX και RX επιλέξετε τη γραμμή για το MAX485 πομποδέκτες και PIC uart TX για PIC & UART για το RX RX Όλα σκλάβος του δικτύου πρέπει να είναι σε ακούσουν κατάσταση και μόνο ο πλοίαρχος μπορεί να ζητήσει ένας δούλος αν αυτός είναι ελεύθερος να λαμβάνει δεδομένα αν ο σκλάβος είναι έτοιμος ο πλοίαρχος μπορεί να επιτρέπουν, σε τον για να μεταβείτε από την κατάσταση TX RX μια απάντηση Όλα τα καλύτερα Bobi [color = red] Ο ειδικός μικροελεγκτή [/color]

bobcat1 - Είμαι usng ημιαμφίδρομη ως εξής: 16F876 για τον πλοίαρχο και σκλάβος με MAX487E interface. RC7 όπως Λήψη, RC6 όπως μεταδίδουν και RC5 όπως I / O έλεγχο. Από την πλευρά της harware, νομίζω ότι έχω τα πάντα ό, τι χρειάζομαι, ωστόσο, ο κωδικός είναι αυτό που μου διαφεύγει. Έχω δοκιμάσει πολλές μεθόδους χωρίς επιτυχία. Με pulsewidth μέτρηση που πραγματοποιείται κάθε 500ms για το master. Είμαι προσπαθεί να στείλει την αριθμητική τιμή που είναι αποθηκευμένη στη μεταβλητή, σε μια μεταβλητή στην πλευρά σκλάβος να υποστούν επεξεργασία. Ο σκλάβος είναι έτοιμο για την επόμενη τιμή από το master. Ευχαριστώ για την απάντηση. Εκτιμώ τη βοήθεια.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back