Επείγον: Coil LC Συντονισμού PSpice

I

infinite_gbps

Guest
Μπορεί κάποιοι να με βοηθήσει με αυτό παρακαλώ; Θέλω να μοντέλο το πηνίο στα αριστερά και αυτό που σήμερα έχουμε είναι αυτό που βρίσκεται στα δεξιά. Μάλλον θα πρέπει να προσθέσετε κάποια διακόπτες με το μοντέλο η τάση εναλλασσομένου ρεύματος που εφαρμόζεται στο πηνίο, αλλά αφήνει απλώς να πω το πηνίο είναι κλειστή και η L's & C θα πρέπει ηχηρή στα 64 MHz και να προκαλέσει κάποια ρεύμα να ρέει γύρω από το βρόχο, σωστά; Από LC αριθμομηχανή, @ 64 MHz και μια τιμή C 30 pF, η τιμή L που απαιτούνται για την απήχηση είναι 206 nH. Όπως μπορείτε να δείτε τις τιμές των C, όταν ορίσετε την τιμή του πηνία, 2 για κάθε μετασχηματιστή, εγώ τους που όλα έως 206 nH. Ήταν η σωστή; Πώς μπορώ να δω ότι έχουν απήχηση στα 64 MHz; Μήπως μπορώ να τοποθετήσω GNDs μου και ότι το 1 Ohm αντίσταση στο σωστό μέρος; Έβαλα μόνο τα 100 Meg Ohm αντιστάσεις επειδή PSpice μου έλεγε ότι 8 κόμβους ήταν κυμαινόμενο. Μήπως χρειάζεται ακόμη και αυτά; Ορισμένες σοβαρές και γρήγορη βοήθεια σε αυτό θα εκτιμηθεί. Χάρη.
coilmodel.png

Για να αποφασίσει, αν ισοδύναμο κύκλωμα σας είναι σωστή, πρέπει να ξέρετε, τι θέλετε να προσομοιώσετε. Υποθέτω, ότι η καλωδίωση της τάσης πηγές για να το "Transformers" δεν είναι σύμφωνα με την προσομοίωση του συστήματος, αλλά δεν προσδιορίζεται το είδος του συνδέσμου. Ένα βέλος δεν είναι ένα συγκεκριμένο σύμβολο στο θέμα αυτό. Αν θέλετε να προσομοιώσετε έπεισε τάσης ένα μαγνητικό πεδίο μου, μια ενιαία σειρά συνδεδεμένη πηγή τάσης θα ήταν επαρκής και δεν απαιτείται μετασχηματιστές στο κύκλωμα.

Το πηνίο στα αριστερά είναι εκτεθειμένοι σε 250V @ 64 Mhz της τάσης RF. Για να πάρει ρεύμα διατρέχει το πηνίο, το πηνίο είναι συντονισμένοι για να έχουν απήχηση σε 64 MHz. Όταν είναι de-tuned τότε το πηνίο είναι "αόρατη". Είμαι απλώς κοιτάζοντας την συντονισμένοι πτυχή. Σκέφτηκα ότι αυτό θα ήταν ένας καλός τρόπος για να το μοντέλο Pspice αλλά υποθέτω ότι κάνω λάθος. Σωστά; Αυτό που ήθελα να είναι σε θέση να κάνει αργότερα ήταν προσθέσετε ένα διακόπτη στο "σπείρα" βρόχου. Αυτό προσθέτει μερικές υψηλή σύνθετη αντίσταση, την απομόνωση, και de-μελωδίες της «σπείρας» και κανένα ρεύμα περνά μέσα από το βρόχο. Πώς μπορώ να κάνω αυτό το έργο εγκατάστασης μετασχηματιστή; Τα ίχνη του πηνίου θα πρέπει να διαμορφωθεί με πηνία και η συνολική αυτεπαγωγή είναι 206 nH. Ένα πηνίο σε κάθε γωνιά των αποδόσεων 51,5 nH. Κάθε πυκνωτής είναι 120 pF. Αυτό θα πρέπει να αντηχούν το πηνίο στα 64 MHz και να προκαλέσει σημαντική ρεύματος που διαρρέει το πηνίο, σωστά; Μήπως με τον καθορισμό επαγωγές μετασχηματιστή μου σε 51,5 nH μου δώσει αυτό; Για κάθε μετασχηματιστή είναι και τα δύο πηνία που σε 51,5 nh για να έχουν μια πλήρη μεταφορά της ενέργειας. Θα πρέπει να αλλάξει τα καλύμματα έως 120 pF κάθε επίσης. [Size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 25 δευτερόλεπτα: [/color] [/size] Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί! Ευχαριστώ!

Η σπείρα είναι εκτεθειμένος σε 250V @ 64 Mhz της τάσης RF
Πως; Μπορείτε να προσομοιώσουν αρκετά καλά simular κυκλώματα με PSPICE. Έκανα egwith συσκευή ανάγνωσης RFID tag και πηνία. Αλλά δεν καταλαβαίνω ακριβώς, τι θέλετε για την προσομοίωση. Βασικά, έχετε μία μόνο LC αντηχείο (για τη βασική προσομοίωση, δεν έχει σημασία, αν είναι σπλιτ). Resonator απώλειες και εξωτερική σύζευξη είναι απροσδιόριστη. Μπορείτε, επίσης, αποφάσισε να συντονιστείτε με την ονομαστική συχνότητα συντονισμού. Οπότε τι περιμένετε να δείτε στην προσομοίωση, που δεν είναι ήδη γνωστό πριν; Δεν καταλαβαίνω το σκοπό ενός διακόπτη, αιτία δεν είναι παρόντες στην πραγματική αντηχείο.

Αυτό που θέλω να δω είναι σημαντική ροή ρεύματος στο βρόχο, αλλά έχω ένα πολύ πολύ μικρές ποσότητες ρεύματος, UA. Επίσης, αν μπορώ να αλλάξω τον πυκνωτή αξίες, αλλάξτε την απήχηση του πηνίου, εγώ δεν θα πρέπει να δούμε κανένα ρεύμα. Αλλά εξακολουθώ να βλέπω το ίδιο μικρό ρεύμα. Πιστεύετε ότι θα ήταν απλά είναι καλύτερα να πάρετε μια πηγή σειρά, πηνίο και πυκνωτή, έχουν την σειρά LC συντονισμού στη συχνότητα της πηγής και αποτελούν βρόχο μου με αυτόν τον τρόπο; Έτσι, όταν το LC δεν έχει απήχηση τότε δεν είναι μια "μικρή" πια και δεν προκαλεί ροή ρεύματος. Είμαι απλώς προσπαθεί να δει τι έχω να περιμένω. Είμαι τρέχει παροδική και προσομοιώσεις με βάση τις τρέχουσες prode το καρύκευμα για να δείτε την τρέχουσα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το εκτιμώ.

1. Δεν είχα τον υπολογισμό των τιμών. Στην πραγματικότητα, οι πυκνωτές πρέπει να είναι 120 pF καθένα για 64 απήχηση MHz με 51,5 nH. Κατάλαβα, είστε προσομοιώνει ένα πραγματικό κύκλωμα, έτσι θα πρέπει να γνωρίζουν την πραγματική αξία. 2. Με μετασχηματιστές, πηνία είναι το shorted από τις πηγές τάσης. Αυτό δεν είναι σύμφωνα με το πραγματικό σύστημα. Μια πηγή σειρά θα πρέπει να ενταχθούν μάλλον. Η πηγή τάσης μπορεί να είναι ενδεχομένως πολύ χαμηλότερη από 250V για την επίτευξη 250 V ηχηρή τάσης.

Έτσι έκανα μια έκδοση σειράς και ένα σκούπισμα AC. Πώς μπορώ να αυξήσω το Q του κυκλώματος, ενώ εξακολουθούν να την έχουν μιμηθεί; Η ώθηση που παίρνω στα 63,75 MHz έχει μόνο ένα Q περίπου 6. Περιμένω ένα Q του 230. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
newcoilmodel.png

AQ από 6 φαίνεται να είναι ένα σφάλμα προσομοίωσης. AQ περίπου 80 καθορίζεται από την αντίσταση 1 Ohm, θα πρέπει να μειωθεί για ένα υψηλότερο Q.

Υπολόγισα Q ως την κεντρική συχνότητα διαιρείται με το εύρος ζώνης 3 dB ή το εύρος ζώνης στο μισό της κορυφής (κέντρο) ενέργειας / ισχύος. Όταν μειώσει το τίποτα R συνέβη; Πώς είστε υπολογισμό Q να είναι 80; Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.

Παίρνω ένα 3 dB εύρος ζώνης των 770 kHz αντίστοιχα Q του 83, όπως αναμενόταν. Θα χρησιμοποιηθεί για ZL / R και μια εκτίμηση, με αποτέλεσμα ακριβώς ίδια τιμή. Όπως ανέφερα και πριν:?
Λοιπόν, τι περιμένετε να δείτε στην προσομοίωση, που δεν είναι ήδη γνωστό πριν από την

Δεν έχω να προσθέσω περισσότερα σημεία στο προφίλ μου προσομοίωσης. Stupid μου. Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια. [Size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 15 λεπτά: [/color] [/size] Έτσι, όταν μπορώ να αλλάξω αυτό από την προσομοίωση AC να transisent προσομοίωση χρησιμοποιώντας ένα κύμα ημιτόνου με 250V Peak @ 64 MHz πάρω σοβαρά τεράστιο ρεύμα που διατρέχει αυτό το βρόχο. Γιατί τόσο μεγάλη; Δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από 130 mA του ρεύματος που ρέει σε αυτόν τον βρόχο. Είναι δυνατόν να διατηρηθεί αυτό το πηνίο με ένα Q των 200, αλλά έχουν 130mA που ρέει σε όλο το βρόχο; Εάν ναι, πώς; Ευχαριστώ και πάλι.

πρέπει να ξέρετε, τι θέλετε να προσομοιώσετε
Ποια παράμετρος της προσομοίωσης σε πραγματικό σύστημα καθορίζει το μέγεθος του τόνωση πηγή τάσης; Θα περίμενα, ότι 250V είναι μια τάση που μετριέται σε απήχηση, EGAT έναν πυκνωτή. Αυτό θα απαιτούσε ήδη πυκνωτές με μεγάλη ονομαστική τάση. Η κινητήρια πηγή τάσης (π.χ. προσομοίωση ένα εξωτερικό πεδίο) μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερη, μειώνοντας αποτελεσματικά με την αύξηση του δείκτη ποιότητας.

Γεια FVM, έχω αναζήτηση για κάποια ιδανικά διακόπτες σε μπαχαρικό, αλλά δεν μπορούσε να βρει κανένα. Υπάρχουν υπάρχουν διακόπτες που μπορώ να χρησιμοποιήσω όταν λέω ακριβώς πότε να ανοίξει και να κλείσει; Και ίσως μπορώ να του δώσω Ρον και Roff;

Η τάση και το ρεύμα διακόπτης είναι γενικά ενσωματωμένο μέρη PSPICE (S αντίστοιχα W), αναρωτιέμαι, πώς κατάφερε να τους χάσετε. Ρίξτε μια ματιά στο εγχειρίδιο αναφοράς.

Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσει τις εν λόγω διακόπτες στην πραγματικότητα. Είδα αυτά όμως βρέθηκαν κάποιοι άλλοι. Μπορείτε να τα δείτε στη συνημμένη εικόνα. Πήρα τελικά το μοντέλο σπείρας μου εργασίας. Το πρώτο. Η σειρά για να μου δώσει ένα πρόβλημα όταν θέλω να αφαιρέσω την εφαρμοζόμενη τάση στο πηνίο. Μπορείτε να δείτε ότι όλες οι πηγές παρέχουν 75V (για τη δοκιμή PSPICE) @ 64 MHz. Εφαρμόζονται για 1 εμάς και στη συνέχεια απενεργοποιείται. Σημείωση: Το πηνίο είναι ανοικτή για 50 μας. Περιμένω στην 1η μας τα πηνία στο βρόχο θα δακτύλιο προς τα κάτω σε μια διαφορετική συχνότητα, περίπου 750 MHz, διότι όταν είναι ανοικτό (Switch U5) ότι είναι η συχνότητα συντονισμού. Αλλά έχω αυτό το τεράστιο ακίδα της τάσης σε όλα τα πηνία, όταν οι διακόπτες ανοίγουν. Γιατί είναι ότι συμβαίνει; Θα πρέπει απλώς ξεκινήσει από το + / - 250 V (περίπου) και να πεθάνει κάτω. Die κάτω επιβράδυνση που είναι. Οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι ευπρόσδεκτη. Χάρη. κυκλώματος
newcoilmodel.png
Απάντηση
modelresponse.png

Doen't μοιάζει με ένα πραγματικό πρόβλημα κόσμο για μένα.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back